Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Γιατί να πληρώσουν οι μέτοχοι τα χρέη;»

Ο Σταύρος Αδαμίδης στη μεγάλη συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Σπορ» μίλησε επίσης για τον διαχειριστικό έλεγχο, για την υπόθεση Ψωμιάδη, αλλά και για όσους τον χαρακτηρίζουν «περαστικό». Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως οι μέτοχοι δεν χρειάζεται να πληρώσουν τα χρέη της ΠΑΕ. Μάλλον θα φτάνουν τα λεφτά των supporters…
«Γιατί να πληρώσουν οι μέτοχοι τα χρέη;»
Αναλυτικά:
Για τη BDOκαι τον διαχειριτικό έλεγχο: «Ο διαχειριστικός έλεγχος ήταν μία επίπονη διαδικασία. Εμείς σαν ΠΑΕ δεν είχαμε ανάμιξη. Απλώς ανοίξαμε τα βιβλία. Είχαμε διαπιστώσει ότι υπήρχαν στοιχεία που χρειάζονταν εξέταση αν υπάρχει κάτι το μεμπτο. Θα συζητήσει στην επόμενη Γ.Σ.. Αμέσως μετά τη συνέντευξή του είχα επικοινωνία με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Έδωσε ορισμένες εξηγήσεις του είπα ότι θα τις εξετάσω. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Νικολαϊδη, ούτε με κανέναν. Αν υπάρχει διευκρίνηση θα βγω και θα το πω. Αν ο έλεγχος έχει κάποιο λάθος, κατά τη γνώμη των προηγούμενων διοικήσεων, θα βγω να το πω. Δεν έχω πρόβλημα. Μας διακρίνει η εντιμότητα. Θα επανεξεταστεί ο διαχειριστικός έλεγχος και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που μου έδωσε ο κ. Νικολαϊδης θα το ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο της ΑΕΚ».
Για Ψωμιάδη και την υπόθεση 21 εκατ. ευρώ: «Υπάρχει ένας παραλογισμός. Αν και νομικός, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται στην Ελλάδα. Υπάρχουν συνεχείς αναβολές. Δεν έχω κάτι με τον κ. Ψωμιάδη, αλλά υπάρχουν κάτι ποσά που διεκδικεί η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε προς το τέλος της διαδικασίας. Είναι γενικότερο φαινόμενο που το βλέπουν συνέχεια οι Έλληνες πολίτες. Να είστε σίγουροι ότι τα συμφέροντα της ΑΕΚ θα τα διεκδικήσουμε».
Για τον προϋπολογισμό και τα χρήματα του κόσμου προς τους Supporters:
«Ο προυπολογίσμός που έγινε πέρυσι έγινε βάση ορισμένων δεδομένων. Αυτή τη στιγμή έχουμε 5,5 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρσι από τα διαρκείας και τα εισιτήρια. Αν είχαμε τα ίδια έσοδα και φέτος η χρονιά θα είχε «κλείσει». Πληρώσαμε φέτος μέχρι το Μάρτιο γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ για παίκτες που δεν ανήκουν στο ρόστερ της ΑΕΚ. Οι μέτοχοι δεν έχουν λόγο να πληρώνουν τα χρέη! Αντίθετα αυτοί οι δύο άνθρωποι έμειναν. Είπαν τώρα ότι θα βοηθήσουν. Έχουν κουραστεί να βάζουν χρήματα. Ο κ. Παππάς έχει βάλει 16-17 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ, ο κ. Νοτιάς δεν έχει πάρει ευρώ για το προπονητικό κέντρο παρά μόνο εγγύηση και έχει βάλει 30 εκατ. ευρώ μαζί με το προπονητικό. Θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν το φορτίο. Ο κόσμος της ΑΕΚ καλείται για ακόμα μία φορά, και οφείλω να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει και με το κίνημα των Supporters. Ένα μέρος των χρημάτων θα πάει στην αδειοδότηση. Αν ο κόσμος της ΑΕΚ ενεργοποιηθεί μπορεί από το υστέρημά του να ωθήσει την ΑΕΚ. Ο κόσμος θα ενημερώνεται για το που πάνε τα χρήματα. Θα υπάρχει επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας και θα δίνει πόρισμα επί των οικονομικών. Όλοι να ξέρουν που πάνε τα χρήματα. Σκοπός δεν είναι να πάνε αυτά τα λεφτά να καλύψουν παλιές ανάγκες. Αφορά εφορία, το άρθρο 44 που είναι χρέη και φορολογικά από τη δεκαετία του '90. Δεν έχουν υποχρέωση οι Παππάς - Νοτιάς να τα πληρώνουν, αλλά τα πληρώναν όλα αυτά τα χρόνια. Τα χρήματα θα πάνε και σε πιο παραγωγικούς σκοπούς».
Για την ανακοίνωση Μπέου:
«Απαξιώ να απαντήσω. Να τον χαίρονται»!
Η δική σας ευθύνη ποια είναι όταν γίνονται όλα αυτά και σας χαρακτηρίζουν "περαστικό";
«Εγώ έχω επάγγελμα. Είμαι δικηγόρος. Ο κ. Μπέος δεν έχει επάγγελμα. Είναι παράγοντας. Είμαι όντως περαστικός. Είδαμε και τους μόνιμους που έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Σαν επίλογο ο Σταύρος Αδαμίδης είπε: «Θέλω οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να ξέρουν ότι παλεύουμε νυχθημερόν. Η κατάσταση της ΑΕΚ είναι δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη. Καλούμε τον κόσμο να πιστέψει και να στηριξει με τους Supporters και τα διαρκείας. Ξέρουμε τι δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα συμμετάσχουν. Η ΑΕΚ είναι πολλή δυνατή, πολλή μεγάλη. Του χρόνου θα έχουμε μία δυνατή και καλή ομάδα. Θα δουλέψουμε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: