Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Φερνάντο Σάντος-"Τους εμπιστεύομαι. Λόγω ανάγκης"

Αποστολή ανάγκης χαρακτήρισε ο Φερνάντο Σάντος την 20άδα με την οποία θα κληθεί να δώσει τα δύο παιχνίδια που είναι προγραμματισμένα.
"Τους εμπιστεύομαι. Λόγω ανάγκης"
Ο Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την αναμέτρηση με τη Μάλτα, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 και το φιλικό με το Εκουαδόρ.
Αναλυτικά ο Σάντος μίλησε για:
«Κάναμε μια αποστολή ανάγκης, αλλά έχω εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα των παικτών μου. Θεωρητικά είναι ένα εύκολο ματς, αλλά για τον προπονητή και τους παίκτες είναι δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, ενόψει συνέχειας».
Για την κούραση ορισμένων παικτών από τα πλέι οφ:
«Δεν είναι νορμάλ να παίζουν Τετάρτη-Κυριακή. Πρέπει να τα ξαναδούμε τα πλέι οφ. Από την άλλη υπάρχουν και παίκτες που έχουν να παίξουν 45 ήμερες. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Πρέπει να βρούμε την καλύτερη λύση, γι’αυτό βγάλαμε αυτή την αποστολή. Θα πάμε σε προπονήσεις δύο ταχυτήτων. Οι ποδοσφαιριστές που ήταν στου Ρέντη τις τελευταίες ημέρες έκαναν δυνατή προπόνηση. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η μεταχείριση σε αυτούς που παίζουν στα τελευταία παιχνίδια συνεχόμενα, για να μην τραυματιστούν».
Για το αν θα είναι ίδια αποστολή και στο φιλικό με Εκουαδόρ:
«Ο Τοροσίδης έχει ζητήσει άδεια και δεν θα είναι μαζί μας στο φιλικό. Αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τραυματισμό θα το δούμε. Θα δοκιμαστεί στην προπόνηση, παραμονές του αγώνα, ένας Ελληνοαμερικανός με το όνομα Τζόρτζ Τζον (σ.σ. θα πάρει ελληνικό διαβατήριο με το όνομα Γιώργος Ιωάννου).
Για το θέμα με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά:
«Τί να πω; Δεν είναι φυσιολογική υπόθεση. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να στέκεται σε αυτές τις καταστάσεις και η Εθνική είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Έχω μιλήσει με τον Ομοσπονδία και πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις τον Αύγουστο».
Για το γεγονός ότι πολλοί διεθνείς θα ξεκινήσουν νωρίς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις λόγω των ευρωπαϊκών Κυπέλλων:
«Είναι αβαντάζ για την Εθνική. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι τα πιο σημαντικά ματς, οπότε είναι σημαντικό ότι οι διεθνείς θα έχουν καλό ρυθμό αγωνιζόμενοι με τους συλλόγους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».
Για το πιο είναι το πιο σημαντικό ματς μετά τη Μάλτα:
«Η Μάλτα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».
Για το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το ματς με τη Μάλτα:
«Κερδίσαμε στο 93’ στη Βαλέτα, οπότε δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Η Μάλτα δεν έχει να χάσει τίποτα. Εμείς πρέπει να κάνουμε σωστές επιθέσεις και να είμαστε απόλυτα οργανωμένοι γιατί οι Μαλτέζοι είναι καλοί στις αντεπιθέσεις και εμείς δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό. Είναι από τους πιο δύσκολους αγώνες του ομίλους μας».
Για το πόσο θα επηρεάσει η “γεμάτη” χρονιά που πέρασε τους παίκτες:
«Οι ποδοσφαιριστές δίνουν τα πάντα με καρδιά για τη χώρα τους. Είναι λογικό να είναι κουρασμένοι, αλλά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: