Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μπολτ...η επιστροφή!!

Ηταν η μέρα του. Η στιγμή της επανεμφάνιση του, ύστερα από οχτώ και πλέον μήνες. Ο Γιουσέιν Μπολτ, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, στο Diamond League της Ρώμης και η αλήθεια είναι, ότι έμοιαζε σαν να μην έλειψε ποτέ.
Με τελευταία ανάμνηση την ήττα από τον Γκέι τον περασμένο Αύγουστο, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μ., δεν άφησε περιθώρια στον Ασάφα Πάουελ, ο οποίος προσπάθησε μέχρι τα τελευταία μέτρα να μείνει μπροστά.
Ο Μπολτ επικράτησε με 9.91 με το συμπατριώτη του να ακολουθεί με 9.93 και τον Λεμέτρ να μένει τρίτος με 10.00.
Νωρίτερα, ο Μπολτ φρόντισε να κάνει τα γνωστά του κολπάκια. Χορευτικά και φιλιά στην κάμερα, πειράγματα στους συναθλητές του και κέφι να διασκεδάσει με την ψυχή του.
Στα 400 μ. εμπ. Λουι Βαν Ζιλ τρέχοντας για τέταρτη φορά φέτος την απόσταση κάτω από τα 48.00, έδειξε ότι είναι υποψήφιος για ένα μετάλλιο στο Νταεγου. Το 47.91 δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Βρετανό Ντέιβιντ Γκριν (48.24) και τον Αμερικανό Αντζελο Τέιλορ (48.66).
Η παρουσία της Σάνια Ρίτσαρντς και της Αλισον Φίλιξ στα 400 μ. , εξαρχής δημιουργούσε την αίσθηση μιας δυνατής μονομαχίας, που όμως έμεινε στα…μισά. Η Ρίτσαρντς, πραγματοποίησε ένα δυνατό 200 μ., όμως στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις. Η Φίλιξ μπήκε δυνατά στην τελική ευθεία και  επικράτησε με 49.81. Οσο για την Ρίτσαρντς, έμεινε 5η με 50.98.
Παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων σημειώθηκε στα 3.000 μ. στιπλ, με την Μπιρτουκάν Αντάμο (Αιθιοπία) να τερματίζει σε 9.20.37 και να βελτιώνει το 9.22.51 της συμπατριώτισσας της Αλμαζ Αγιάνα.
Η στιγμή του προβληματισμού για τη Λόλο Τζόουνς, έχει έρθει. Η Αμερικανίδα στην έκτη της κούρσα στη σεζόν στα 100 μ. εμπ., επανέλαβε τεχνικά λάθη (πάτησε το τρίτο εμπόδιο) και αναγκάστηκε να σταματήσει στα μισά της κούρσα. Νικήτρια η ολυμπιονίκης του Πεκίνου (και σε εκείνη την κούρσα φαβορί ήραν η Τζόουνς όμως έπεσε) Νταν Χάρπερ (12.70).
Σημάδι στα 6,94 μ. έβαλε η Μπρίτνει Ρίς (μήκος), που άφησε πίσω της την επίσης αμερικανίδα Φούνμι Τζιμόχ (6,87 μ.).
Θυμωμένη αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο η Μπλάνκα Βλάσιτς. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους «καθάρισε» τον αγώνα στα 1,95 μ. στη συνέχεια όμως απέτυχε στα 2,00 μέτρα. Μάχη γιγάντων στη σφαιροβολία των ανδρών, όπου οι τέσσερις πρώτοι είχαν βολή πάνω από τα 21 μέτρα, νικητής όμως ήταν ο Ντίλαν Αρμστρονγκ (Καναδάς) με 21,60 μέτρα. Τέλος ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί (επί κοντώ) ξεπέρασε τα 5,82 μ. ο Βρετανός Φίλιπς Ιντόγου (τριπλούν) σημείωσε στα 17,59 μ. επιδόσεις που είναι οι κορυφαίες στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: