Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Δεν ψάχνουμε εκδίκηση…»

Ο Σερ Άλεξ Φέρκιουσον δεν έχει ξεχάσει τον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα, ωστόσο ανέφερε πως δεν ψάχνουν την εκδίκηση, αλλά το τρόπαιο. Μάλιστα, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουάιτεντ, τόνισε πως ο φετινός τελικός είναι ο καλύτερος της 10ετίας.

«Δεν ψάχνουμε εκδίκηση…»
«Μπορεί να είναι ο καλύτερος τελικός της δεκαετίας. Είναι δύο μεγάλες ομάδες, με τεράστια ιστορία. Είναι ελκυστικός τελικός και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Να μπουν πολλά γκολ, να δούμε θέαμα και να υπάρξουν συγκινήσεις»,τόνισε ο Φέργκιουσον που στην συνέχεια αναφέρθηκε και στις διαφορές με το 2009.

«Δεν ψάχνουμε εκδίκηση. Είχαμε κάνει λάθη που κόστισαν αλλά τώρα έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα από ό,τι τότε. Σε σχέση με εκείνη την ήττα, η ομάδα μας έχει γίνει πιο ώριμη. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλές αρετές αλλά και εμείς το ίδιο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλύτερα», τόνισε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ ο οποίος σε ερώτηση για το αν οι στημένες φάσεις θα είναι το ατού της ομάδας του απάντησε: «Γίνεται πολύς λόγος για το αν το ύψος των παικτών μας είναι σημαντικό. Αλλά και η Μπαρτσελόνα έχει ψηλούς παίκτες, όπως ο Πικέ, ο Μπουσκέτς και ο Αμπιντάλ, ενώ και ο Πουγιόλ είναι πεισματάρης. Που λοιπόν είναι το όφελος;».

Ο Φέργκιουσον αναφέρθηκε και στον Γκουαρδιόλα και στο έργο που έχει επιδείξει τα τελευταία τρία χρόνια: «Αυτό που εκτιμώ περισσότερο σε αυτόν είναι ότι βρέθηκε πολύ νέος στον πάγκο αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να της δώσει ωριμότητα. Έχει καταφέρει να πάει μπροστά τους Ισπανούς προπονητές».

Όσο για τα αδύνατα σημεία του παιχνιδιού των Καταλανών, ο Σερ Άλεξ είπε: «Δεν είναι δυνατό να μην δεχτούμε τα θετικά και τα αρνητικά σημεία του αντίπαλου μας, αλλέ έχουμε επικεντρωθεί σε εμάς. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: