Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Άγρια» κόντρα Μπιν Χαμάμ-Μπλάτερ!!

«Αγριεύει» η κόντρα στους κόλπους της FIFA και ειδικά μεταξύ των υποψηφίων για τη προεδρία της προσεχούς Τετάρτης, Σεπ Μπλάτερ και Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ. Ο τελευταίος ζήτησε σήμερα να συμπεριληφθεί και ο αντίπαλός του, νυν πρόεδρος της FIFA, στην έρευνα που έχει αρχίσει για δωροδοκία.
Ο Μπιν Χαμάμ, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας της FIFA μαζί με τον πρόεδρο της CONCACAF, Τζακ Γουόρνερ, και δύο στελέχη της Συνομοσπονδίας της Καραϊβικής, αρνείται ότι έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες την Κυριακή, ενώπιον των μελών της επιτροπής.
«Αφού οι κατηγορίες κάνουν λόγο και για συνενοχή του προέδρου Γιόζεφ Μπλάτερ, ο Μοχάμεν Μπιν Χαμάμ ζητά να επεκταθεί η έρευνα και να συμπεριληφθεί σε αυτήν και ο κ. Μπλάτερ» αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος του προέδρου της ασιατικής συνομοσπονδίας.
Και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει λίγες μόνο ημέρες πριν από τo 61o συνέδριο της FIFA, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της FIFA. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν επίσης δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μπλάτερ είχε λάβει γνώση, αλλά δεν αντιτάχθηκε στις παράνομες καταβολές χρημάτων που φέρεται ότι έγιναν στα μέλη της CONCACAF. Ο κ. Μπιν Χαμάμ ως εκ τούτου ζήτησε από την επιτροπή δεοντολογίας να επεκταθεί η έρευνα, για να συμπεριλάβει και τον ίδιο τον κ. Μπλάτερ».
Επίσης, πρόσθεσε ότι το χρονικό διάστημα των κατηγοριών κατά του Μπιν Χαμάμ δεν αποτελεί σύμπτωση: «Το χρονικό διάστημα που διατυπώθηκαν οι κατηγορίες είναι πολύ κοντά στην εκλογή του νέου προέδρου της FIFA. Αυτό δείχνει ότι αποτελούν τμήμα ενός σχεδίου να βλάψει τον Μπιν Χαμάμ και να τον αναγκάσει να αποσύρει την υποψηφιότητά για την προεδρία της FIFA».
Στο μεταξύ, ο Μπλάτερ, με δηλώσεις του στην Ζυρίχη, απέρριψε κάθε σκέψη ότι αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» της τελευταίας κρίσης στη FIFA και υποστήριξε πως λυπήθηκε, βλέποντας τον αντίπαλό του για την προεδρία να παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας για δωροδοκία.
«Το να υποθέσουμε τώρα ότι η τωρινή δοκιμασία του αντιπάλου μου μπορεί να με γεμίζει με κάποιου είδους διεστραμμένη ικανοποίηση ή ότι η όλη αυτή υπόθεση ήταν κατά κάποιο τρόπο έργο που δημιουργήθηκε από μένα, είναι γελοίο και απολύτως καταδικαστέο. Είμαι σοκαρισμένος, νιώθω θλίψη και είμαι βαθιά δυσαρεστημένος με όσα καταλογίστηκαν εναντίον ενός ανθρώπου, του οποίου είχα τη φιλία για πολλά χρόνια» δήλωσε ο Μπλάτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: