Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε με αφαίρεση έξι βαθμών την Αταλάντα, με πέντε χρόνια αποκλεισμού τον Σινιόρι και με τρεισήμισι τον Ντόνι για το σκάνδαλο με τα στημένα!
Ο ιταλικός σύλλογος αποδείχθηκε ένοχος για το σκάνδαλο «Last Bet» και έτσι θα αρχίσει τη σεζόν στην Serie A (στην οποία ανέβηκε φέτος) με μείον έξι βαθμούς. Στον αρχηγό της και άλλοτε Ιταλό διεθνή, Κριστιάνο Ντόνι, η τιμωρία που επιβλήθηκε ήταν απαγόρευση σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες για τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια ενώ στον συμπαίκτη του, Τόμας Μανφρεντίνι, τρία χρόνια!

Ποινή πέντε χρόνων επιβλήθηκε στον Τζουζέπε Σινιόρι, που ήταν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στο «Last Bet»! Το εν λόγω σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού και ο Σινιόρι αποτελούσε μέλος «οργάνωσης» που διαμόρφωνε αποτελέσματα στην Serie B και τις μικρότερες κατηγορίες της Ιταλίας.

Από τις ομάδες που θα παίζουν φέτος στη Serie B, τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών η Άσκολι, ενώ Σασσουόλο και Βερόνα θα πληρώσουν πρόστιμο. Στην Lega Pro, η μεγαλύτερη "καμπάνα" έπεσε στην Αλεσάντρια που υποβιβάστηκε ενώ επτά ακόμα ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών και δύο με πρόστιμο!
πηγή: gazzetta.gr