Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Του ζήτησε ίδιο καπέλο

Λέγεται ότι κατά την επίσκεψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, ο Μακεδόνας στρατηλάτης συνάντησε τον στωικό φιλόσοφο Διογένη και εντυπωσιασμένος τον ρώτησε τι μπορεί να του προσφέρει.
Του ζήτησε ίδιο καπέλο
Και εκείνος απάντησε: «Να μετακινηθείς λίγο πιο κει επειδή μου κρύβεις τον ήλιο...».
Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε, παρέα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ ο Βασίλης Φλωρίδης, που επιθυμεί να αναλάβει τα ηνία του «Δικεφάλου». Εβγαλε ένα λογύδριο, προχώρησε σε ανακοινώσεις και υποσχέθηκε πλήρη οικονομική ηρεμία στην ΠΑΕ, αλλά και επενδύσεις. Στο τέλος παραχώρησε τον λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές, στους παίκτες για ερωτήσεις.
Ο Πάμπλο Γκαρσία από την Ουρουγουάη δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία. Ξέχασε το οικονομικό μέρος της συζήτησης και σαν σύγχρονος Διογένης ζήτησε από τον Β. Φλωρίδη ένα καπέλο, παντελώς όμοιο με αυτό που φορούσε ο πιθανότατα νέος πρόεδρος της ΠΑΕ. Μόνον ο ίδιος γνωρίζει σήμερα αν μιλούσε σοβαρά, αλληγορικά ή απλά αστειευόταν. Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι ο Ουρουγουανός λάτρης της γνώσης ξέρει για τον Διογένη όπως και για πολλές άλλες λεπτομέρειες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και βέβαια και της ελληνικής μυθολογίας. Για όλους τους υπόλοιπους και κυρίως για τους Ζαγοράκη και Βρύζα τα τελευταία νέα δεν είχαν σχέση με τη μυθολογία.
Ο Φλωρίδης έβαλε τελικά τα 500 χιλιάρικα στον τραπεζικό λογαριασμό του ΠΑΟΚ και ρωτούσε να μάθει πού ακριβώς βρίσκεται η προεδρική καρέκλα...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: