Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

"Tζάμπα κουράζεσαι. Τις μετοχές θα τις δώσει στον Παντελή"...

Σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έδωσε συνέντευξη τύπου η ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ Ηρακλής. Τα μέλη της εξήγησαν το γιατί ο Αντώνης Ρέμος δεν τους έδωσε τις μετοχές και το πώς θα είχαν την στήριξη της Turkish Airlines και άλλων τριών εταιρειών.

Πηγή φωτό: bluearena.gr
Στο πάνελ βρέθηκαν οι Κώστας Ευθυμίου, Θωμάς Γκουρνέλης (γιατρός), Βασίλης Μορφιάδης (συνδετικός κρίκος επιχειρηματιών-επενδυτών).
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Βασίλης Μορφιάδης: «Αυτοί που έδωσαν τον λόγο τους αθέτησαν την υπόσχεση τους. Οι Σάκης Παπαδόπουλος και Κώστας Ευθυμίου ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια.
Στις 5/7/2011 είχαμε συνάντηση με τον Αντώνη Ρέμο στη Γλυφάδα. Ήταν και ο κ. Αρταβάνης. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, γιατί ο Ρέμος είπε πως αν κάνουμε ένα βήμα πάρτε τις μετοχές με ένα ευρώ και πληρώνω τα χρέη. Χαρήκαμε με την τοποθέτηση του και του είπαμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Είχαμε καταθέσει το όνομα της Turkish Airlines και άλλων τριών εταιρειών. Τους είχαμε φιλοξενήσει για δύο μέρες στην Θεσσαλονίκη και φτάσαμε σε προσυμφωνία. Θα έμπαιναν ως κεντρικοί χορηγοί είτε αγωνιζόμασταν στη Σούπερ Λίγκα είτε στη Β΄ Εθνική. Μας τόνισαν ότι μαζί με την χορηγία θα έφερναν ως δώρο τον τερματοφύλακα της Σίβασπορ που αγωνίστηκε και στη Βόλφσμπουργκ. Επίσης θα επισκεπτόμασταν τον Βενιζέλο για να παγώσει τα χρέη μας όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρέμος ενθουσιάστηκε με τις προτάσεις μας. Εξασφαλίσαμε σταδιακά πέντε εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν με πρώτη εισροή 1,5 εκατ. ευρώ για τον Αύγουστο.
Θα φέρναμε Έλληνα προπονητή και παίκτες. Στις 26/7 μου έδωσε το «οκ» λέγοντας νε επικοινωνήσουμε με την δικηγόρο του. Στις 29/7 συναντηθήκαμε μαζί της και τον Φώτη Θέο, που ήρθε ως εκπρόσωπος του Ρέμου. Θέλαμε να μας δείξει τις μετοχές και το συμφωνητικό Σπανουδάκη-Ρέμου αλλά και να κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο για τις θητείες Μυτιληναίου-Ρέμου-Τάκη. Εκείνη την στιγμή εξαφανίστηκε ο κ. Θέος και η κ. Παναγουλέα ήθελε να επικοινωνήσει με τον Ρέμο. Τελειώνοντας κλείσαμε ραντεβού για τις 1/8, για να μας δώσει τις μετοχές.
Ζητήσαμε νωρίτερα να μας ορίσει διοίκηση Πρωτοδικείου αλλά δεν το έκανε. Δέχθηκε τηλεφώνημα από παράγοντα που μου είπε: «Βασίλη τζάμπα κουράζεσαι. Τις μετοχές θα τις δώσει στον Παντελή».
Φτάσαμε στις 30/7 και δέχθηκε ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον Ρέμο που έλεγε: «Σου ζητώ συγγνώμη αλλά δέχθηκα πίεση από τον κόσμο. Δεν είχα διάθεση να εμπαίξω μαζί σας». Του απάντησα: «Εύχομαι η επιλογή σου να έχει επιτυχία για το καλό του Ηρακλή».
Ο Παντελή πρέπει να πάει στα πολιτικά δικαστήρια και να κάνει διοίκηση Πρωτοδικείου. Η Nova είναι κοντά στον Ηρακλή και πιέζει. Ζητά αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και διοίκηση από τον Ηρακλή. Δεν έγινε μέχρι σήμερα τίποτα. Θέλουμε έργα και θα σταθούμε αρωγοί.
Ο Μπαντής τηλεφώνησε σε οπαδό κλαίγοντας, ζήτησε 1000 ευρώ από την ομάδα αλλά δεν δόθηκαν και αναγκάστηκε να υπογράψει στον Αστέρα Τρίπολης. Αν παίρναμε μετοχές θα τις παραδίδαμε στον κ. Ατματζίδη με ειδικό συμφωνητικό. Όποιος πήγαινε στον Ατματζίδη και διαμαρτυρόταν για μας, θα μπορούσε να μας διώξει. Αν αποχωρήσει ο Παντελή και είναι ακόμα ζεστοί οι επενδυτές, θα θέλαμε να μπούμε. Συναντηθήκαμε με τον Κατσαμπή και συμφώνησε να συστρατευτεί με την προσπάθεια.
Δεν φεύγουμε από τον Ηρακλή επειδή δεν είμαστε στις καρέκλες. Θα βοηθήσουμε, όχι όμως με τον Παντελή, γιατί είναι αναξιόπιστος. Ο Παντελή δεν έχει δώσει ακόμα στον Ρέμο εγγυητική επιστολή και ο Ρέμος απέσυρε αυτή την δέσμευση. Θα ζητήσουμε και πάλι επίσημα να δούμε τις μετοχές. Αν όντως τις πήρε ο Παντελή, ας μας δείξει τουλάχιστον το συμφωνητικό».
Θωμάς Γκουρνέλης: «Είμαστε ενωτικοί. Κάναμε συνέντευξη τύπου γιατί σήμανε συναγερμός. Δεν θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα που γίνεται. Πριν δυόμιση μήνες είχαν αρχίσει οι διάφορες συζητήσεις από εμάς και τίποτα δεν βγήκε προς τα έξω. Δεν θέλαμε να μιλάμε χωρίς έργα. Στις 29/7 έγινε ραντεβού αλλά δυστυχώς μείναμε έκπληκτοι από τον κ. Ρέμο. Αισθάνομαι ρόμπα με αυτό που έγινε. Εγώ έχω ιστορία 50 χρόνων στον Ηρακλή. Ήμουν γιατρός της Τασούλας Κελεσίδου και σε ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, ανδρών και γυναικών. Όποιος και αν είναι στον Ηρακλή, εμείς θα πάρουμε τα διαρκείας μας και θα πάμε στο γήπεδο».
«Εδώ και μήνες υπήρχε ενημέρωση στους συνδέσμους. Ξέρανε ακριβώς όλες τις κινήσεις. Παρακαλέσαμε να κρατήσουμε σιγή ιχθύος, κρατήθηκε μυστικότητα μέχρι να συναντηθούμε με τον Ρέμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: