Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ξύπνα Βασίλη! (Τοροσίδη)

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την αγωνιστική συμπεριφορά του Βασίλη Τοροσίδη στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.
Ξύπνα Βασίλη! (Τοροσίδη)
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης...
Αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει. Κάτι είδε στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ενοχλήθηκε από τον Βασίλη Τοροσίδη. Κάτι που τον έκανε να δυσανασχετήσει. Στο πρώτο δυνατό φιλικό επί ελληνικού εδάφους ο Τοροσίδης είδε την πλάτη του Μανιάτη ή ακριβέστερα τον είδε από τον πάγκο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τοροσίδης μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν πολύ κακός.
Προφανώς ο διεθνής μπακ είχε πιεστεί πώς η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα τον βρει σε ομάδα του εξωτερικού. Ο ίδιος «φτιαγμένος» από τις πληροφορίες πώς η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη ενδιαφέρεται γι’ αυτόν και στέλνει ανθρώπους της να τον παρακολουθούν. Προφανώς και ο μάνατζέρ του τον είχε διαβεβαιώσει πώς «όπου να ΄ναι» έρχεται η πρόταση. Από τον Ολυμπιακό έδειχναν πρόθυμοι να τον ελευθερώσουν και μάλιστα με ποσό μικρότερο από αυτό που προβλέπει η ρήτρα του συμβολαίου του (περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ).
Τα πράγματα ωστόσο κύλησαν διαφορετικά απ’ ότι το υπολόγιζε ο χαρισματικός Βασίλης Τοροσίδης. Αντί να περιμένει την πρόταση ανταποκρινόμενος πλήρως στις απαιτήσεις του Βαλβέρδε, φαίνεται ότι χαλάρωσε. Ότι «φόρεσε» το μπλαζέ ύφος εκείνου που θεωρεί πως δεν τον… χωρούν αυτά τα μέρη. Αντί να εντείνει τις προσπάθειες του ώστε να παρουσιαστεί σε φουλ φόρμα στα φιλικά, έκοψε ταχύτητα και επέτρεψε σε νεαρούς εξτρέμ να τον χορτάσουν ντρίπλες, όπως έγινε στο φιλικό με την Χέρενφεϊν.
Ο Τοροσίδης είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σπάνιο ταλέντο που ολοκληρώθηκε με σκληρή δουλειά, ανεβάζοντας την ποιότητά του χρόνο με τον χρόνο.
Αν του περνάει από το μυαλό πώς άλλοι συμπαίκτες του με μικρότερη προσφορά έχουν σχεδόν διπλάσιες αμοιβές έχει δίκιο. Δική του επιλογή ήταν όμως να μην υπογράψει πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του πέρσι με σαφώς βελτιωμένες αποδοχές. Το έκανε γιατί πίστευε πώς μία πρόταση από το εξωτερικό ήταν θέμα χρόνου. Ο χρόνος κύλησε και η πρόταση δεν ήρθε. Έμειναν οι διαβεβαιώσεις και οι σκάουτερς που κατέφθαναν συνεχώς για να τον τσεκάρουν. Τέτοιοι λέγεται ότι θα υπάρχουν και στο Σεράγεβο όπου η Εθνική παίζει με την Βοσνία…
Ο Τοροσίδης πρέπει να αντιληφθεί ότι στην ηλικία των εικοσιπέντε ετών με απανωτές διεθνείς εμφανίσεις είναι κομματάκι υπερβολικό να «τσεκάρεται» δύο χρόνια από τους σκάουτερς. Ας το σκεφτεί ο Βασίλης Τοροσίδης κι ας έχει κατά νου ότι η ποιότητα ενός παίκτη πρέπει να επιβεβαιώνεται και συνεχώς και στους αγώνες και στις προπονήσεις. Όσο για την αντιμετώπιση του από τον Βαλβέρδε αυτή εντάσσεται στη μέθοδο που ακολουθεί κάθε σοβαρός προπονητής για να επαναφέρει κάθε παίκτη που έστω πρόσκαιρα νόμισε ότι είναι κάτι ξεχωριστό από το σύνολο…
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: