Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Διακοπές κι από τις γυναίκες!!

Τελευταία Τρίτη πριν πάει η στήλη του Νταλικέρη διακοπές και το θέμα της καθιερωμένης ρετρό ιστορίας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Ρετρό διακοπές, λοιπόν, με την παλιοπαρέα των έιτις, μόνο που αυτές τις διακοπές δεν τις πήγαμε εμείς... Γράφει ο Miltos.
Διακοπές κι από τις γυναίκες!
Το χωριό -έτσι το λέγαμε εμείς-, εκτός από τόπος μόνιμης δικής μας κατοικίας, ήταν και "παραθεριστικό θέρετρο", όπως ισχυριζόταν ο δήμαρχος, ο Γιωργομάκος. "Που να μπεις εσύ στο φέρετρο", τον καταριότανε μουρμουρίζοντας η Δωροθέα η Ζαβή, πριν σταυροκοπηθεί και φτύσει τον κόρφο της. Τελικά μπήκε αυτή πρώτη, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία...

Στο θέρετρο (με θήτα κι όχι με ...φήτα) ...μπαίνανε κι οι δύο. Και ο Γιωργομάκος και η Δωροθέα η Ζαβή. Και άλλοι πολλοί, χωριανοί και θερινοί παραθεριστές που νοίκιαζαν επιπλωμένες γκαρσονιέρες με τη σεζόν. Εννοείται πως και ο Γιωργομάκος και η Δωροθέα η Ζαβή είχαν νοικάρηδες στις δικές τους γκαρσονιέρες, αλλά εκείνο το καλοκαίρι εμάς μας ενδιέφεραν οι νοικάρηδες του Πέτρου της Κουφής. Δηλαδή, δεν μας ενδιέφερε καθόλου ο Λάμπρος ο μανάβης, που είχε "μπουτίκ φρούτων" (έτσι την έλεγε!) στα Γιάννενα και νοίκιαζε το σπίτι για την οικογένεια και για νά ΄ρχεται κι αυτός καμιά Κυριακή να ρίχνει μια βουτιά.

Ο Λάμπρος δεν μας ένοιαζε, αλλά η οικογένειά του μας ένοιαζε. Και η γυναίκα του, η Πίτσα (που ήταν Πίτσα ...σπέσιαλ) και οι τρεις του κόρες, η μεγάλη η Πέπη (από το Παρθένα - σιγά μην ήταν) και οι δίδυμες, η Μαρία και Τίτσα (από το Παναγιώτα - τρέχα γύρευε υποκοριστικό).
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: