Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ζούρος: «Θέλουμε δουλειά»

Για τους Αντώνη Φώτση, Νίκο Ζήση και Γιάννη Μπουρούση μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος. Ο Έλληνας κόουτς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» χαρακτήρισε τα τρία μέλη της εθνικής σαν «τρεις σωματοφύλακες», ενώ αναφέρθηκε και στον Νικ Καλάθη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Ζούρου:
Για το τουρνουά της Κύπρου: «Από τη στιγμή που η ομάδα ουσιαστικά γύρισε σελίδα, νομίζω είναι πολύ βιαστικό να ξεκινήσουμε και να θριαμβολογούμε απλώς επειδή έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Υπάρχει ο ενθουσιασμός, υπάρχουν οι τρεις σωματοφύλακες, ο Αντώνης Φώτσης, ο Νίκος Ζήσης και ο Γιάννης Μπουρούσης και σιγά σιγά χτίζουμε την καινούρια ομάδα».
Για τους «τρεις σωματοφύλακες»: «Φέτος έχουμε ομάδα. Οι παλιοί, ο Φώτσης, ο Ζήσης και ο Μπουρούσης παίρνουν πρωτοβουλίες, αλλά όχι μόνο για να δημιουργήσουν, αλλά και για να βοηθήσουν. Ο ρόλος τους μέσα κι έξω από το γήπεδο είναι πολύ σημαντικός. Νιώθω ήρεμος που έχω αυτούς τους παίκτες. Ενισχύουν τους συμπαίκτες τους ψυχολογικά και αγωνιστικά».
Για το Νικ Καλάθη: «Πάμε βήμα βήμα. Αυτό που πρώτιστα μας ενδιαφέρει είναι η υγεία του παίκτη. Δεν θέλουμε να τον βιάσουμε. Πρόκειται για επαγγελματία. Το ευχάριστο είναι πως έκανε μια μικρή πρωινή προπόνηση μέσα στο γήπεδο, χωρίς αντίπαλο. Ευελπιστούμε πως θα αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει από την επόμενη εβδομάδα, αν κι εφόσον οι εξετάσεις είναι καλές και αισθάνεται και ο ίδιος καλά. Θα πάμε αργά για να είμαστε σίγουροι».
Για τις σοβαρές απουσίες της Εθνικής: «Μιλάω μόνο για τους παρόντες παίκτες».
Για τα έως τώρα συμπεράσματά του: «Η εμπειρία λείπει μόνο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και πολλή διάθεση από όλους. Το θετικό στοιχείο είναι πως υπάρχει μια σοδειά παικτών που προσπαθεί πολύ και δουλεύει σκληρά. Το μειονέκτημα για την Εθνική είναι πως δεν υπάρχει χρόνος. Σε σύντομο διάστημα πρέπει οι παίκτες να αφομοιώσουν πολλά, αλλά και να βρεθεί η απαιτούμενη χημεία. Οι παίκτες παλεύουν, είναι συγκεντρωμένοι και δουλεύουν πάνω σε πολλά κομμάτια. Εμείς, τώρα, θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες. Λειτουργούμε σε κάποιους τομείς καλά, αλλά δεν έχουμε διάρκεια».
Για τους τομείς που τον έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο: «Το ευχάριστο για εμένα είναι πως οι παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση. Οι νίκες έδωσαν κουράγιο στους παίκτες να συνεχίσουν. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο η βελτίωση, τίποτε άλλο. Οι νεαροί, επίσης, αποκτούν εμπειρίες. Οι άλλες ομάδες, καλώς ή κακώς, έχουν μεγάλα ονόματα και NBAer, κάτι που μπορεί να τις βοηθήσει ή να τις απορρυθμίσει. Έχουν, πάντως, μεγάλες προσωπικότητες».
Για το πρόβλημα της Εθνικής στο ριμπάουντ: «Θέλουμε δουλειά. Η αλήθεια είναι πως υστερούμε λίγο σε ύψος. Υπάρχει τεράστια διαφορά με τους αντιπάλους μας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο Ευρωμπάσκετ. Το ριμπάουντ είναι από τους βασικούς τομείς για να πάρεις τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: