Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Η Ανόρθωση συνδέεται πολύ με τον ελληνισμό»

Ο αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης, Γιώργος Κοσιής, φιλοξενήθηκε στον Sentra 103,3 και στην εκπομπή “Γκολ στο 90'”, με τους Βαγγέλη Μπραουδάκη και Λευτέρη Αμπατζή. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της Ανόρθωσης:

Η Ανόρθωση είναι ένα ιστορικό σωματείο και το αρχαιότερο της Κύπρου. 100 χρόνια ζωής είναι κάτι πολύ μεγάλο και αποτελεί μεγάλο γεγονός για εμάς. Η ομάδα πέρασε πάρα πολλά αυτά τα 100 χρόνια. Είναι σημαντικό να πούμε πως το όνομα το πήρε από μια φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου η οποία μιλούσε για ανόρθωση του ελληνισμού. Η Ανόρθωση συνδέεται πολύ με τον ελληνισμό. Οι επετειακές φανέλες έχουν τα χρώματα κίτρινο και μαύρο, τα οποία συμβολίζουν το Βυζάντιο. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο που στο τουρνουά συμμετέχουν ο Π.Α.Ο.Κ. και η ΑΕΚ.

Για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο:

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν επαγγελματίες παράγοντες. Είμαστε σωματείο και όχι εταιρία.  Προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την ομάδα μας. 

Για το τουρνουά που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εορτασμών της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του συλλόγου:

Αυτές τις ημέρες θα υπάρξουν κάποιες φιλικές αναμετρήσεις, όπου συμμετέχουν η Ανόρθωση, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕ Λεμεσού και ο Απόλλωνας. Απόψε θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση μεταξύ της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ, αύριο παίζουν ΑΕΚ-ΑΕΛ και την Πέμπτη Ανόρθωση-Π.Α.Ο.Κ. και ενδιάμεσα ο ΠΑ.Ο.Κ. θα παίξει με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό. Επίσης, θα γίνουν τιμητικές βραβεύσεις και θα δοθούν βραβεία στους  Κετσπάγια, Δελλα, Φρούσσο και Ζαγοράκη. 

Για την ιστορία της Ανόρθωσης:

Υπάρχουν πολλά που αποτελούν για εμάς φάρο για τη μεγάλη επιστροφή στην Αμμόχωστο. Είναι το όραμά μας σαν ομάδα. Η Ανόρθωση έχει πάρει αρκετούς τίτλους και έχει κάνει επικές επιτυχίες. Είναι η πρώτη ομάδα της Κύπρου που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως αυτά τα πράγματα δεν βγαίνουν τυχαία. Η Ανόρθωση προέρχεται από μια πόλη, την Αμμόχωστο, που ήταν από τις πιο προοδευμένες πόλεις της Μεσογείου. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν μεγάλη δυναμική στο σωματείο. Υπήρξαν, βέβαια, και αποτυχίες. 

Για άλλα τμήματα που υπάρχουν στην Ανόρθωση:

Έχουμε, εκτός από το ποδόσφαιρο και τμήμα βόλεϊ, χάντμπολ και διάφορες άλλες δραστηριότητες. Θα ήθελα να σταθώ και στις ακαδημίες, στις οποίες ηγούμαι μαζί με τον άλλο αντιπρόεδρο και έχουμε κάνει και μια συνεργασία με την Α.Ε.Κ., που αφορά την ανταλλαγή απόψεων. Έχουμε 700 παιδιά στις ακαδημίες. Δουλεύουμε σαν μοντέλο επαγγελματικού σωματίου, παρόλο που δεν είμαστε Π.Α.Ε. Υπάρχουν προϋπολογισμοί οι οποίοι είναι αρκετά υψηλοί και θέλουμε κι εμείς σιγά-σιγά να συμμαζευόμαστε, γιατί η  κρίση έχει αγγίξει και την Κύπρο.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο:

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο μας που τον πικράναμε μετά από τον αποκλεισμό μας από  την Ραμποτνίσκι. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται το σωματείο να μαζέψει τις δυνάμεις του και να κοιτάξει το μέλλον, ώστε να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. 

Αν θα φορέσουν στο τουρνουά τις επετειακές φανέλες:

Τις επετειακές φανέλες τις φορέσαμε την περασμένη σεζόν και το πιο πιθανό είναι ότι θα τις φορέσουμε και τώρα. Μπορεί να γίνει όμως κάποια διαφορά στην αναμέτρηση με την Α.Ε.Κ., καθώς έχουμε τα ίδια χρώματα. Η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι δηλωμένη επίσημα σαν τρίτη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που μας έκαναν τιμή να συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Αδαμίδη, που δέχτηκε αμέσως την πρότασή μας. Η Α.Ε.Κ. είναι η πρώτη ομάδα που μας απάντησε θετικά. 

Αν περιμένουν μεγάλη προσέλευση κόσμου:

Ο κόσμος είναι λίγο διστακτικός λόγο της αποτυχίας. Επίσης, είναι και περίοδος διακοπών, αλλά πιστεύω ότι τελευταία στιγμή ο κόσμος μας και οι πάρα πολλοί ΑΕΚτζήδες που υπάρχουν στο νησί θα είναι στο γήπεδο. Και εγώ τους καλώ με τη σειρά μου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: