Ο Φράνκο Μπαλντίνι είχε δηλώσει προσφάτως πως ο Τότι είναι τεμπέλης, ο Κλαούντιο Ρανιέρι συμφώνησε μαζί του, πρόσθεσε όμως πως πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη που έχει προπονήσει.
«Ο Τότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο και σε τίποτε άλλο. Αν το κάνει, τότε θα έχει ακόμα τέσσερα με πέντε χρόνια καριέρας. Θα πρέπει όμως να απαλλαχθεί από την τεμπελιά του και από αυτούς που χρησιμοποιούν το όνομα του, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνει», είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο Φράνκο Μπαλντίνι, ο οποίος το φθινόπωρο θα αναλάβει χρέη γενικού διευθυντή στη Ρόμα!

Η δήλωση αυτή βρήκε σύμφωνο τον πρώην τεχνικό του Τότι, Κλαούντιο Ρανιέρι: «Θα πρέπει να  συμφωνήσω πως όντως ο Τότι είναι τεμπέλης», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός, όμως στη συνέχεια χαρακτήρισε κορυφαίο παίκτη τον αρχηγό της Ρόμα: «Παρόλα αυτά, είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω δουλέψει ποτέ μαζί του. Αν έφευγε από την Ρόμα για την Μπαρτσελόνα ή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα είχε κερδίσει αρκετές φορές τη "Χρυσή Μπάλα"».

Ο Ρανιέρι συνέκρινε τον Τότι με τους Λάμπαρντ και Ντελ Πιέρο, "ανακηρύσσοντας" καλύτερο τον Ιταλό της Ρόμα, αλλά με χειρότερη νοοτροπία: «Έχω δουλέψει και με τους Λάμπαρντ και Ντελ Πιέρο, αλλά ο Φραντσέσκο είναι καλύτερος παίκτης. Η διαφορά με τους άλλους, είναι ότι αυτοί είχαν καλύτερη νοοτροπία. Είναι πάντα αφιοσωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και είναι οι τελευταίοι που φεύγουν από αυτόν. Ο Τότι ήταν ακριβώς το αντίθετο», κατέληξε ο Ρανιέρι ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του στην Ρόμα συγκρούστηκε αρκετές φορές με τον "καπιτάνο".
πηγή: gazzetta.gr