Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο Τσιώλης θέλει τα κατάλληλα εργαλεία

Η καλή περσινή πορεία του Αρη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Σάκης Τσιώλης, δημιούργησε πολλές προσδοκίες.
Ο Τσιώλης θέλει τα κατάλληλα εργαλεία
Γράφει ο Σπύρος Νταγιάκος...
Το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε στις τελευταίες στροφές του μαραθωνίου με καλές εμφανίσεις και ένα σερί νικών να αντιστρέψει το κλίμα, έκανε τους φίλους της ομάδας να δουν το μέλλον υπό διαφορετικό πρίσμα. Η παρουσία του Ελληνα τεχνικού σε συνδυασμό με την παραμονή του βασικού κορμού έφεραν χαμόγελα αισιοδοξίας στο «Χαριλάου».
Τα πρώτα φιλικά άφησαν αρκετές υποσχέσεις, καθώς η καλή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία άρχισε να αποδίδει καρπούς. Στα περισσότερα ματς προετοιμασίας οι Κίτρινοι έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Και πάλι όμως δεν είχαν απαντήσει στο βασικό ερώτημα, που έχει να κάνει με το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν. Αν θα καταφέρουν δηλαδή να ξεφύγουν οριστικά από τη μετριότητα και αν αυτή τη φορά θα μπορέσουν να μπουν σφήνα στην πρώτη πεντάδα. Η εξασφάλιση της Ευρώπης είναι η βασική προϋπόθεση για να θεωρηθεί επιτυχημένη η νέα σεζόν.
Στο πλέον δυνατό φιλικό φανερώθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Κόντρα στη Λάτσιο του Σισέ, ο Αρης προβλημάτισε αμυντικά. Εκεί όπου το κενό του Ρονάλντο Γκιάρι παραμένει. Ο Βραζιλιάνος τα τελευταία χρόνια εκτός από ηγέτης στα μετόπισθεν ήταν και ένας… προπονητής μέσα στις γραμμές. Κατηύθυνε με μαεστρία τους υπόλοιπους και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι δίπλα του έμαθαν τη θέση του στόπερ αρκετοί παίκτες.
Λαζαρίδης, Αβραάμ και πιο πρόσφατα ο Νασούτης βελτιώθηκαν και πήραν πολλά από τη συνεργασία τους με τον Βραζιλιάνο. Είναι εμφανές λοιπόν ότι ο Λαζαρίδης δεν αρκεί και ότι οι Παπαζαχαρίας και Κοτσώνης στερούνται εμπειρίας για να γίνουν άμεσα βασικοί. Στο κέντρο οι Κίτρινοι ήταν κομμένοι στα δυο, καθώς ο Φατί έτρεχε για δύο, με τον Τόχα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει. Μπορεί η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή να μοιάζει πολυτέλεια.
Ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την επίθεση. Εκεί ο Τσιώλης έχει δηλώσει επανηλειμένα ότι θέλει έναν βαρύ φορ, καλύτερο και με μεγαλύτερες παραστάσεις από τον Τσέζαρεκ. Ο χρόνος πιέζει και πλέον μετά το ναυάγιο με τον Μήτρογλου η διοίκηση θα πρέπει να τρέξει και να προσφέρει τα κατάλληλα υλικά στον προπονητή. Γιατί, ως γνωστόν, η επιτυχία της συνταγής προϋποθέτει και τα κατάλληλα υλικά.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: