Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Φάπα από Ανόρθωση προς γνώση και συμμόρφωση!

Τρία... χαλούμια τσίμπησε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό επί κυπριακού εδάφους. Η Ένωση ηττήθηκε 3-0 από την Ανόρθωση, πραγματοποιώντας χείριστη εμφάνιση. Πολλά κενά σε κέντρο, άμυνα και επιθετική ανυπαρξία
Φάπα από Ανόρθωση προς γνώση και συμμόρφωση!
Τραγική ήταν η πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ στην Κύπρο και το "τουρνουά 100ετίας". Η Ένωση ηττήθηκε 3-0 από τη διοργανώτρια του τουρνουά Ανόρθωση με γκολ των Ανγκέλοφ (8', 20') και Μιχαήλ (80'), ενώ δεν μπόρεσε ούτε μία φορά να απειλήσει με αξιώσεις στην περιοχή της Ανόρθωσης.
Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να τόνισε ότι στην Κύπρο θα τεστάρει την ετοιμότητα της ΑΕΚ, οι παίκτες του όμως φάνηκαν καθόλα ανέτοιμοι για δυνατά ματς. Μέτρησαν βέβαια και οι απουσίες των διεθνών (8 το σύνολο), αυτό που έμεινε όμως ήταν τα πολλά λάθη, τα κενά στο κέντρο και η κάκιστη αμυντική λειτουργία της Ένωσης, με τους μπακ της ομάδας να μην μπορούν να συνεργαστούν στο επιθυμητό επίπεδο. Μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι”, δέχτηκαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον ίδιο παίκτη (Ανγκέλοφ) σε φάσεις... καρμπόν!
Το πρώτο επιτεύχθηκε στο 8', ύστερα από λάθος στη μεσαία γραμμή, οι Κύπριοι έκλεψαν τη μπάλα, ο Λαμπόρδε έβγαλε ωραία πάσα για τον Ανγκέλοφ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Κωνσταντόπουλο. Μετά από 12 λεπτά έγινε πανομοιότυπη φάση. Ο Λαμπόρδε απέφυγε τον Κοντοέ, έβγαλε ασίστ στον Ανγκέλοφ ο οποίος πάλι πλάσαρε σωστά, πάνω από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
Το τρίτο δε ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος χάθηκε στη... μετάφραση με τον Κωνσταντόπουλο παρότι και οι δύο τους είναι Έλληνες και μιλούνε την ίδια γλώσσα. Μεταξύ των δύο παικτών της ΑΕΚ υπήρξε ασυνεννοησία στο 80', ο Μιχαήλ την εκμεταλλεύτηκε και σημείωσε το 3-0.
Όσο για την επιθετική λειτουργία της ομάδας του Δικέφαλου αετού, σε ένα ακόμα ματς η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες. Έλειπαν βέβαια ο Λυμπερόπουλος με τον Γκούντγιονσεν αλλά το επιχείρημα αυτό μόνο ως δικαιολογία θα μπορούσε να γραφτεί, αφού και στο παιχνίδι με την Χετάφε που ήταν παρόντες η Ένωση είχε παρόμοια προβλήματα.
Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην επανάληψη δεν σημειώθηκε τίποτα το αξιόλογο. Ο Λεονάρντο ήταν ο παίκτης της τον Λεορνάντο μέχρι να βγει αλλαγή στο 70', ο Κάρλος που ήταν άφαντος στο πρώτο, ανέβηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Γκερέιρο πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να περνά η μπάλα στην περιοχή της Ανόρθωσης...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: