Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σάντος: «Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε»

Αναχώρησε η αποστολή της εθνικής Ελλάδος για το Σεράγεβο, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση την Βοσνία, με τον Φερνάντο Σάντος να περιμένει να βγάλει συμπεράσματα ενόψει Ισραήλ.
«Η Βοσνία είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και την επιλέξαμε επειδή έχει σχεδόν ίδια αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τρόπο παιχνιδιού με το Ισραήλ, το οποίο θα αντιμετωπίσουμε το Σεπτέμβριο σε ένα πολύ κρίσιμο ματς», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής, που δεν… βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα για τη Βοσνία, αντίπαλο της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
«Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι καν. Ούτε θα πάρω κάποια εικόνα εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ από αυτό το παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι το Euro 2012 και τα παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία που ακολουθούν το Σεπτέμβριο».
Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους τη δεδομένη χρονική στιγμή με τον Πορτογάλο τεχνικό να δηλώνει: «Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε, αλλά στις δύο χθεσινές προπονήσεις δοκιμάσαμε κάποια πράγματα τα οποία περιμένω να εφαρμόσουμε στον αγώνα. Η απραξία από επίσημα ματς είναι λογικό να επηρεάσει τους παίκτες, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό και το γνωρίζαμε από πριν».
Για τα τρία νέα πρόσωπα της Εθνικής (Τάτο, Ζαραδούκα και Πέτσο), ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Είχα πει από την πρώτη μέρα ότι όποιος παίκτης παίζει καλά με την ομάδα του, θα έχει το δικαίωμα να καλείται στην Εθνική. Και αυτό το έχω κάνει πράξη. Τα τρία νέα παιδιά ενσωματώθηκαν πολύ καλά και οι παλαιότεροι τούς βοήθησαν να μπουν στο κλίμα».
Όσο για την απουσία κάποιων παικτών που καλούνταν στην Εθνική από τις τωρινές κλήσεις, είπε: «Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ότι δεν κλήθηκαν αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν τους υπολογίζω. Υπολογίζω όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όποιος παίζει καλά, θα καλείται».
Η Εθνική ομάδα θα προπονηθεί σήμερα (9/8) στο γήπεδο που θα γίνει την Τετάρτη (22:00) ο αγώνας. Στη χθεσινή προπόνηση ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε ένα σχήμα 4-3-3 με τους Τζόρβα, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Πλιάτσικα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Νίνη, Φετφατζίδη και Σαμαρά.
πηγή: sportaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: