Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Η... πρόκληση της διακοπής αγώνα!!

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για το μεγάλο φορτίο που θα πρέπει να κουβαλήσουν οι διαιτητές, όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
"Ένα μεγάλο φορτίο θα πρέπει να κουβαλήσουν οι διαιτητές, όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ένα βάρος που μπορεί να αποδειχθεί κι ασήκωτο, καθώς το μεγάλο στοίχημα είναι να διακόπτονται αγώνες, ακόμη και για ρίψεις αντικειμένων (συμπεριλαμβανομένων και των φωτοβολίδων) αλλά και σε περιπτώσεις εισβολής φιλάθλων.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου της Σούπερ Λίγκας ο Κύρος Βασάρας και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης, κάνοντας τους μάθημα για τον ΚΑΠ, φρόντισαν να τους... οπλίσουν (;) με το ανάλογο θάρρος. Έτσι τους δόθηκε εντολή να είναι αυστηροί στις προαναφερόμενες παραβάσεις. Με απλά λόγια σε περιπτώσεις ρίψεων αντικειμένων θα προηγούνται δυο διακοπές και η τρίτη θα είναι... φαρμακερή για την υπαίτια ομάδα. Αν όμως κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα, είτε των διαιτητών, είτε των παικτών, τότε η διαιτητική τετράδα θα πρέπει να αποσύρεται στα αποδυτήρια.

Οι διαιτητές προβληματίστηκαν και δεν το έκρυψαν. Όπως δεν έκρυψαν ότι αν οι ρίψεις αντικειμένων αναγραφούν στο φύλλο αγώνα και είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό από τους φιλάθλους της ίδιας ομάδας στην ίδια έδρα, τότε θα επιβάλλεται ποινή μιας αγωνιστικής και …μισής (αν όχι μιας) καλής μεταγραφής στα πρόστιμα. Προβλέπεται ακόμη και αφαίρεση βαθμών. Και τα...σκυλιά δεμένα δηλαδή!

Οι διαιτητές προέβλεψαν ότι θα δέχονται τρομερές πιέσεις για να... συμμορφώσουν την κατάσταση. Εδώ παίκτης έβλεπε κόκκινη κάρτα επειδή πλάκωνε αντίπαλο και την... έπεφταν στους ρέφερι για να γράψουν στο φύλλο αγώνα ότι «απώθησε βίαια αντίπαλλο» που ισοδυναμεί με μια αγωνιστική και όχι ότι τον έβγαζαν για βιαιοπραγία που... μεταφράζεται σε τρεις αγωνιστικές. Γίνεται αντιληπτό πως αν αναγράφονται τα πάντα στο φύλλο αγώνα θα γίνεται της... κακομοίρας από πλευράς ποινών, διότι ως γνωστόν τα γήπεδα δεν είναι εκκλησία!

«Θα γράφετε αυτό που βλέπετε», προέτρεψε ο Βασάρας τους διαιτητές. Από την πλευρά του ο Θόδωρος Κουρίδης προέβλεψε ότι «η κατάσταση δεν θα είναι όπως πέρσι, οι ομάδες ξέρουν τις ποινές και θα ελέγχουν τους οπαδούς τους».
Η συνέχεια στα γήπεδα...

Υ.Γ.1: Πέραν των Τσινιάρη και Μπαλτά που κόπηκαν στα γραπτά τρεις διαιτητές της Σούπερ Λίγκας βρέθηκαν στο όριο, καθώς έκαναν τρία λάθη και με το τέταρτο κόβονταν. Ο ένας είναι από τους πρωτοκλασάτους που πέρσι δεν είχε καλή σεζόν και προς το τέλος συζητήθηκε πολύ.

Υ.Γ. 2: Το παρασκήνιο των σεμιναρίων έχει σχέση με τη συνομιλία «των πέντε» σε ένα δωμάτιο. Για την ακρίβεια δεν ήταν συνομιλία, καθώς επικράτησαν θερμοκρασία ανάλογη της εποχής."
πηγή: theplayer.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: