Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Του πέφτει λίγο το Γιουρόπα Λιγκ;

Πριν από την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχα γράψει ότι ο κ. Μαρινάκης, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, τον κ. Κόκκαλη, προτίμησε να διαθέσει αρκετά χρήματα με στόχο τη διάκριση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Του πέφτει λίγο το Γιουρόπα Λιγκ;
Το αποτέλεσμα της κλήρωσης που τον έφερε αντίπαλο με σαφώς ισχυρότερες ομάδες αλλά και η προχθεσινή ήττα από τη Μαρσέιγ στην έδρα του αδυνάτισαν σοβαρά τις πιθανότητες να περάσει ο πρωταθλητής Ελλάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Οπως ήταν φυσικό, υπήρξε κάποια «παγωμάρα», για να μην πω απογοήτευση, αλλά και κάποιες -δειλές έστω- απόπειρες κριτικής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το ελαφρυντικό της έλλειψης αγώνων από τον πρωταθλητή Ελλάδας σίγουρα έπαιξε ρόλο ώστε η γκρίνια να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Με την ευκαιρία να τονίσω κάτι που δεν επισημάνθηκε όσο έπρεπε. Η συγκέντρωση πολλών ξένων ποδοσφαιριστών με κάποιο όνομα αλλά και τα πολλά επίσημα παιχνίδια που χρειάζονται για να βρει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα το ρυθμό της δεν είναι οι μόνες προϋποθέσεις για να πάει καλά στην Ευρώπη.
Πιο βασική απ' όλες είναι, κατά τη γνώμη μου, η συμμετοχή της σ' ένα δυνατό και κυρίως ανταγωνιστικό εθνικό πρωτάθλημα, πράγμα που δεν συμβαίνει με τον Ολυμπιακό, που κατά γενική ομολογία παίζει σχεδόν μόνος του στη Super League.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ πρέπει να αρκεστεί στο στόχο της κατάκτησης του εγχώριου τίτλου. Οταν ο Βαλβέρδε δήλωνε μετά το ματς με τη Μαρσέιγ ότι «πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα» και ότι «το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι έξτρα», προφανώς ήθελε να θυμίσει στους παίκτες του ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν χαλαρά ή υπεροπτικά το πρωτάθλημα.
Ομως, τόσο αυτός όσο και οι περισσότεροι στον Ολυμπιακό αλλά και στα ΜΜΕ παρέλειψαν να επισημάνουν ότι για τον Ολυμπιακό υπάρχει και το Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο μπορεί να συνεχίσει ως τρίτος στον όμιλό του. Υπάρχει μια τάση υποτίμησης αυτού του στόχου και αυτό είναι λάθος. Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης στον πρωταθλητή Ελλάδας και συγχρόνως τη δυνατότητα συλλογής βαθμών στην ευρωπαϊκή κατάταξη της χώρας και των ομάδων μας. Γιατί, λοιπόν, την αγνοούμε;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: