Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ιβάν ο τρομερός

Δεν είναι ο μόνος, καθώς ο ΑΠΟΕΛ μοιάζει να είναι ένα χωνευτήρι όχι ψυχών και σίγουρα όχι αποτυχημένων. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Ο Ιβάν ο τρομερός
Είναι ένα χωνευτήρι όλων αυτών που δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Γιοβάνοβιτς έχει άλλωστε μαζί του πολλούς τέτοιους. Τον Χιώτη, τον Μαντούκα, τον Γιάχιτς, τον Πουρσαϊτίδη, τον -άτυχο- Χρήστο Κόντη που τώρα όλοι οι άλλοι παίζουν και γι' αυτόν.
Την πρώτη φορά που «τρούπωσε», όπως ο Κώστας Βουτσάς στο «Ενα έξυπνο μούτρο», στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πολλοί μίλησαν για σύμπτωση. Την απάντησή τους την πήραν από την πορεία και την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ σε ένα γκρουπ με τις Πόρτο, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης,
Τώρα οι Κύπριοι βρέθηκαν ξανά στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πάλι σύμπτωση; Σίγουρα όχι αν δει κάποιος την πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι και την προχθεσινή ανατροπή. Συγκεκριμένα έχει σκοράρει 13 φορές (6 με την αλβανική Σκεντερμπέου, 2 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, 3 με τη Βίσλα Κρακοβίας και 2 με τη Ζενίτ) και έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ. Δικαιολογημένα ο Γιοβάνοβιτς είναι ο μεγάλος αστέρας σε μια ομάδα που δεν έχει το μεγάλο όνομα, αλλά έχει ένα σύνολο που δύσκολα πετά λευκή πετσέτα.
Δικαιολογημένα ο Σέρβος τεχνικός από την πλευρά του πανηγύριζε σαν μικρό παιδί πριν από μερικές εβδομάδες την πρόκριση στους ομίλους, μπροστά από την κερκίδα των φανατικών οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Γιατί αυτή η ομάδα είναι προσωπική του επιτυχία. Εκεί στην Κύπρο, που γι' αυτόν αποτελεί πλέον τη δική του Ιθάκη, όταν η Ελλάδα τού έδειξε την πόρτα της εξόδου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: