Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

1ος ΟΜΙΛΟΣ αλώθηκε το «Μαδριγάλ»

Μέχρι την επίσκεψη της Μπάγερν ήταν απόρθητη. Η έδρα της Βιγιαρεάλ ήταν και το μεγάλο όπλο της όποτε έδινε το παρών στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ουδέποτε είχ υποταχθεί εκεί, μετρώντας πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες. Ολα αυτά βέβαια είπαμε, μέχρι να πάνε εκεί οι Βαυαροί. Το συγκρότημα του Γιουπ Χάινκες έδειξε με το καλημέρα τι θα συμβεί. Ο Φρανκ Ριμπερί δημιούργησε από τα αριστερά και αφού πέρασε δύο αντιπάλους, σέρβιερε έτοιμο γκολ στον Τόνι Κρόος (7'), ο οποίος πλάσαρε χαλαρά στην αριστερή γωνία του Ντιέγο Λόπεθ. Το Κίτρινο Υποβρύχιο με πολλούς πιτσιρικάδες στη σύνθεση του δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πέραν μία καλής ενέργειας του Τζουζέπε Ρόσι στο 20' (απέκρουσε ο Νόιερ), δεν δημιουργήθηκε καμία άλλη απειλή για τους φιλοξενούμενους. Αντιθέτως, εκείνοι ήταν που διπλασίασαν τελικά τα τέρματα τους. Ο Ραφίνια (είχε μπει στο ματς εξαιτίας τραυματισμού του Βαν Μπούιτεν), αφού έκανε... ποδιά στον Καταλά, σούταρε διαγώνια με δύναμη και έκανε το 2-0 (76').
Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγο Λόπεθ, Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Σαπάτα, Ντε Γκουζμάν (72' Καμούνιας), Μάριο, Καταλά, Σένα (46' Κάνι), Μπρούνο, Ρόσι, Νίλμαρ (58' Μάρκο Ρούμπεν)
Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Βαν Μπούιτεν (23' Ραφίνια), Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούρμπερ, Ριμπερί, Σβάινσταϊγκερ, Τίμοστσουκ, Κρόος (81' Λουίς Γκουστάβο), Γκόμες (46' Πέτερσεν), Μίλερ
«Τσίμπησε» βαθμό η Νάπολι!
Η Σίτι επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη μετά από 43 ολόκληρα χρόνια με τον γαμπρό του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα, Κουν Αγουέρο, να αντιμετωπίζει την ομάδα με την οποία μεγαλούργησε ο Ντιεγκίτο, τη Νάπολι... Οι «πολίτες» είχαν παίξει ξανά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1968/69, όταν είχαν αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από την Φενέρμπαχτσε. Από τους πάγκους των δύο ομάδων ξεκίνησαν οι μοναδικοί παίκτες, που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο, ο Τέβες για την Σίτι και ο Πάντεφ για τη Νάπολι. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο (με Τουρέ οι γηπεδούχοι, με Λαβέτσι οι φιλοξενούμενοι), όμως το μηδέν παρέμεινε.
Όλα αυτά μέχρι το 69', όταν ο Μάτζιο έκανε εκπληκτική κούρσα, έβγαλε ταχύτατα την ομάδα του στην αντεπίθεση, άφησε την μπάλα στον Καβάνι, ο οποίος άνοιξε το σκορ! Η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις 5', καθώς ο Κολάροφ με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 74'! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για την ολική ανατροπή, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης. Άγγλοι και Ιταλοί ήταν η 9η ομάδα της χώρας τους, που συμμετέχει στους ομίλους του Champions League, με τους Γερμανούς και τους Ισπανούς να είναι οι μοναδικοί που τους ξεπερνούν με 10 και 12 ομάδες αντίστοιχα.
Διαιτητής: Κουνεΐτ Τσακίρ (Τούρκος)
1ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι-Νάπολι 1-1

74' Κολάροφ - 69' Γκαβάνι

Βιγιαρεάλ-Μπάγερν 0-2
7' Κρος, 76' Ραφίνια

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 3 2-0
2. Νάπολι 1 1-1
3. Μάν. Σίτι 1 1-1
4. Βιγιαρεάλ 0 0-2
Επόμενη αγωνιστική
(2η 27/09)
Μπάγερν – Μάν. Σίτι
Νάπολι - Βιγιαρεάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: