Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τουλάχιστον πάνε στο Προολυμπιακό!!

Η Λιθουανία κέρδισε με 80-77 τη Σλοβενία για τους αγώνες κατάταξης των θέσεων 5-8 και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά...
Τουλάχιστον πάνε στο Προολυμπιακό
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν μοιρασμένο, με τους Σλοβένους να κυριαρχούν στο πρώτο δεκάλεπτο και τους Λιθουανούς στο δεύτερο. Στη συνέχεια όμως, το παιχνίδι έγινε θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και την ομάδα του Κεμζούρα να κερδίζει τελικά χάρη σε τρίποντο του Καλνιέτις!

Το σοκ των Λιθουανών από τον χθεσινό αποκλεισμό ήταν σίγουρα μεγάλο και αυτό έγινε εμφανές από τα πρώτα λεπτά του σημερινού αγώνα. Συγκεκριμένα η ομάδα του Κεμζούρα ξεκίνησε το ματς νωθρά με αποτέλεσμα οι Σλοβένοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά τον αγώνα να προηγηθούν με 14-8 στο 7΄της αναμέτρησης, έχοντας ως ηγέτες τους Ζ. Ντράγκιτς και Λόρμπεκ. Από τα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου όμως, οι Λιθουανοί άρχισαν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης και με τον κόσμο στο πλευρό τους(ο οποίος παρά τον αποκλεισμό έδωσε δυναμικό παρόν στο γήπεδο) κατάφεραν να προηγηθούν με 20-21 στο 11΄.

Σε αυτό το χρονικό σημείο η Λιθουανία απέκτησε το πάνω χέρι στο παιχνίδι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά και εκμεταλλευόμενη τη δύναμη του Γιαβτόκας και την ευφυΐα του Γιασικεβίτσιους προηγήθηκε 28-34 στο 18΄και έκλεισε το ημίχρονο στο +11 (33-44)! Τα πολλά λάθη των Σλοβένων (9 έναντι 4 των αντιπάλων τους), αλλά και η κυριαρχία της ομάδας του Κεμζούρα σε ριμπάουντ και ασίστ (20 έναντι 15 και 13 έναντι 5 αντίστοιχα) συνέβαλαν αποφασιστικά στην αύξηση της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο.

Θρίλερ και φινάλε δια χειρός Καλνιέτις!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα από τη χώρα της Βαλτικής κατέβασε στροφές και έτσι οι Σλοβένοι από εκεί που έχαναν με 36-46 στο 23΄, κατάφεραν να μειώσουν σε 48-51 στο 25΄και σε 54-57 στο 28'. Βέβαια στην αντεπίθεση αυτή της ομάδας του Μάλκοβιτς, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αφύπνιση του Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος, ενώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ήταν στη σκιά του αδελφού του, μετά από το τρίτο δεκάλεπτο είχε φτάσει τους 16 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ του αγώνα!

Στην τελευταία περίοδο η σλοβένικη ομάδα μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και με ένα τρίποντο του Λάκοβιτς και δύο δίποντα από τον Λόρμπεκ και τον Σμόντις, προηγήθηκε με 64-63 στο 32΄! Το θρίλερ συνεχίστηκε σε ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο, πόντο και τους Λιθουανούς να επικρατούν με 77-80 χάρη σε τρίποντο του Καλνιέτις . Από τους νικητές πολύ καλοί στην τελευταία περίοδο ήταν οι Σονγκάιλα, Καουκένας και Καλνιέτις, οι οποίοι σημείωσαν πολλά κρίσιμα καλάθια στα τελευταία λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 33-44, 50-54, 77-80.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: