Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτή τη φορά οι πελάτες είχαν δίκιο...

Πάλεψε αλλά δεν άντεξε ως το τέλος η Εθνική απέναντι στους ΝΒΑερ της Γαλλίας. Έχασε 56-64 στον προημιτελικό και αύριο παίζει με την ηττημένη του Ρωσία - Σερβία για μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά.
Αυτή τη φορά οι πελάτες είχαν δίκιο...
Η Ελλάδα ήταν εξαιρετική κόντρα στην Γαλλία για 30 λεπτά, ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο «λύγισε» και ηττήθηκε στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ με 56-64. Οι «τρικολόρ» πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο 32', ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά διατήρησαν το προβάδισμα και τελικά έφτασαν στη νίκη και την πρόκριση στον ημιτελικό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως δεν αποχαιρετά φυσικά την διοργάνωση, καθώς την Παρασκευή στις 15.00 θα παίξει με το νικητή του ματς Ρωσία – Σερβία για μία θέση στο προολυμπιακό τουρνουά.

Στο σημερινό παιχνίδι παρά την ήττα, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπουρούσης με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ εξίσου καλοί ήταν ο Φώτσης με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Καλάθης με 7 πόντους και 2 ασίστ, αλλά και ο Ζήσης με 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για την Γαλλία... όλη την δουλειά έκαναν οι Μπατούμ, Πάρκερ και Ντε Κολό, οι οποίοι είχαν 15, 18 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Ιδανικό ξεκίνημα και... μπλακ άουτ

Η Εθνική μπήκε στο παρκέ απόλυτα συγκεντρωμένη και ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς με τρίποντο του Φώτση και τέσσερις πόντους από Καϊμακόγλου και Καλάθη προηγήθηκε 7-0! Το σερί αυτό υποχρέωσε τον Κολέ να πάρει τάιμ άουτ, ώστε να... ξυπνήσει τους παίκτες του. Οι φωνές του έπιασαν τόπο, καθώς οι «τρικολόρ» με τέσσερις γρήγορους πόντους μείωσαν σε 7-4, ωστόσο η λύση ήταν προσωρινή. Ο Μπουρούσης με «γκολ – φάουλ» και ο Φώτσης με τρίποντο... άνοιξαν και πάλι την διαφορά στο 15-4! Ωστόσο, κάπου εκεί υπήρξε ένα... μπλακ άουτ για τους διεθνείς, οι οποίοι έμειναν χωρίς πόντο για 3.30'' λεπτά. Αυτό βοήθησε την Γαλλία να «ροκανίσει» την διαφορά, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να βρει την Ελλάδα μπροστά με 17-14. Για την Εθνική έξι πόντους είχε ο Φώτσης με ένα τρίποντο και τέσσερις ο Καλάθης, ο οποίος όμως είχε χρεωθεί νωρίς και με δύο φάουλ.

Πάντα μπροστά με... Ντε Κολλ-ήματα

Εξίσου καλή όμως ήταν η εμφάνιση της Εθνικής και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου παρά τα «νεκρά» διαστήματα και τους πόντους του Ντε Κολό, δεν βρέθηκαμε ποτέ πίσω στο σκορ. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 21-14, ωστόσο με ένα γρήγορο σερί και πέντε πόντους του Ντε Κολό, η Γαλλία ισοφάρισε σε 21-21. Αυτό... ξύπνησε του διεθνείς και οι Ζήσης και Μπυρούσης διαμόρφωσαν το 25-21! Στην συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν... χέρι – χέρι, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει 31-27 υπέρ της Εθνικής. Μάλιστα, το τελευταίο καλάθι ήταν ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπουρούση, ο οποίος ήδη είχε φτάσει τους εννιά πόντους.

Με... οδηγούς τους ψηλούς

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα... πορεύτηκε με τους Καϊμακόγλου και Μπουρούση να «τραβάνε» το σκορ. Η Εθνική προηγήθηκε γρήγορα – γρήγορα 35-30, ωστόσο δεν μπορούσε να ξεφύγει. Με πόντους των Καϊμακόγλου και Μπουρούση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 39-32 και 40-36, ωστόσο με ένα σερί 6-0 οι Γάλλοι ισοφάρισαν σε 40-40. Ωστόσο, ούτε αυτή την φορά κατάφεραν οι «τρικολόρ» να περάσουν μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα τρίποντο του Καλάθη, ο οποίος «έγραψε» το 43-40. Ο «Μπούρου» είχε 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 8 πόντους είχε ο Φώτσης.

Μία φορά... προσπέρασαν και δεν τους ξαναείδαμε

Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο, έγινε πραγματική μάχη. Η Εθνική έκανε το 45-40 με τον Καλάθη, ωστόσο με τους Μπατούμ και Ντε Κολό η Γαλλία ισοφάρισε γρήγορα – γρήγορα σε 45-45. Αυτή την φορά όμως, η... ιστορία άλλαξε και οι «τρικολόρ» στο 32' του αγώνα πέρασαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση μπροστά στο σκορ, με τον Πάρκερ να κάνει το 47-45. Ο άσος του NBA έκανε μάλιστα, με μία εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, και το 49-45. Η «προσπέραση» δημιούργησε έξτρα άγχος στους παίκτες του Ηλία Ζούρου, με αποτέλεσμα να σκοράρουμε και πάλι μετά από 1.30'' με κάρφωμα του Κουφού για το 49-47. Η μείωση της διαφοράς «ανέβασε» τους διεθνείς, ωστόσο ο Μπατούμ με τρίποντο στην αμέσως επόμενη φάση τους... προσγείωσε με το 52-47. Στα επόμενα λεπτά οι Γάλλοι ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ.

Δύο λεπτά πριν το φινάλε, και ενώ είχαν προηγηθεί δύο χαμένες βολές (μία Φώτση, μία Μπορούση), η Εθνική πλησίασε στο 56-54. Ωστόσο, εκεί... μίλησε και πάλι ο Μπατούμ, ο οποίος με δύο δύσκολα σουτ... σκότωσε την Ελλάδα και έκανε το 60-54. Ο Ζήσης ένα λεπτό πριν το φινάλε μείωσε με δύο βολές σε 60-56 και έδωσε ξανά ελπίδες, όμως το παιχνίδι δεν... γύρισε και τελικά η ήττα ήρθε με 56-64.


Τα δεκάλεπτα: 14-17, 27-31, 40-43, 64-56
Γαλλία (Κολέ): Νοά 5 (8 ριμπάουντ), Μπατούμ 15 (3), Τσικαμπού, Αλμπισί, Πάρκερ 18, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 16 (2), Ντιαό, Τραορέ 6, Ζελεμπάλ, Σεραφέν, Καουντί 2.

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17 (11 ριμπάουντ), Ζήσης 6, Βασιλειάδης, Καλάθης 7 (1), Φώτσης 9 (2), Παπανικολάου 4, Μαυροειδής, Μπράμος 2, Κουφός 5, Καϊμακόγλου 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: