Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μπουρούσης: «Πάμε για την πρόκριση»


Η Ελλάδα δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, αλλά σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουρούση, η «γαλανόλευκη» μπορεί να κάνει την έκπληξη απέναντι στους Γάλλους. 

Ο διεθνής σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» για το σημερινό (15/09, 18.00) προημιτελικό αγώνα με τηΓαλλία και εξήγησε: «Έχουμε καταλάβει όλοι πού βρισκόμαστε και πόσο δύσκολο παιχνίδι μας περιμένει». 

Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για μια αναμέτρηση που θέλει ψυχή, καρδιά και τακτική, έτσι ώστε η Εθνική μας να πετύχει με την πρώτη ευκαιρία την επίτευξη του βασικού στόχου της στο φετινό Ευρωμπάσκετ, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της παρουσίας της στο προολυμπιακό τουρνουά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το σημερινό (15/09, 18.00) αγώνα με τη Γαλλία: «Φυσικά και είμαι πάλι χαρούμενος όχι μόνο για εμένα, για όλους που θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Να βοηθήσουμε όπως μπορούμε είτε για ένα είτε για 40 λεπτά, για να βγει η ομάδα νικήτρια από το γήπεδο».

Για το στόχο της Εθνικής στο φετινό Ευρωμπάσκετ: «Να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον το προολυμπιακό τουρνουά, δεν μπορούμε να λέμε φέτος ότι στοχεύουμε το μετάλλιο».

Για το στόχο της Εθνικής κόντρα στη Γαλλία: «Εδώ που έχουμε φθάσει και έχουμε ήδη πετύχει αρκετά, δεν μπορούμε παρά να θέλουμε άλλη μία πρόκριση. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τον αρχικό στόχο μας από την πρώτη ευκαιρία, να μην πρέπει να ψάξουμε τη δεύτερη και μετά να δούμε τι άλλο θα καταφέρουμε. Έχουμε καταλάβει όλοι πού βρισκόμαστε και πόσο δύσκολο παιχνίδι μας περιμένει».

Για την Εθνική Γαλλίας και τον τρόπο αντιμετώπισής της: «Έχουν καλό σύνολο, τρέχουν πολύ στο ανοιχτό γήπεδο και πάνε στα επιθετικά ριμπάουντ. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα, να θυμηθούμε την εμφάνισή μας στο ματς με τη Σλοβενία που μπήκαμε ξέροντας τις δυσκολίες, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και πήραμε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Αυτό το πρόσωπο να δείξουμε, να είμαστε όλοι σοβαροί και συγκεντρωμένοι, να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας και να διεκδικήσουμε έτσι την είσοδό μας στην 4άδα».

Για τον Τόνι Πάρκερ: «Χρειάζεται καλή ομαδική άμυνα και όχι μόνο στον Πάρκερ. Σίγουρα αυτός είναι κάτι το ξεχωριστό, οργανώνει, τρέχει, πασάρει, σκοράρει, αλλά πρέπει να δούμε και τους άλλους».

Για τις έως τώρα εμφανίσεις της Ελλάδας: «Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε παίξει σούπερ. Έχουμε δείξει όμως κατά διαστήματα ότι έχουμε ποιότητα και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς είμαστε εδώ, ενώ μεγάλες ομάδες σαν την Τουρκία και τη Γερμανία δεν είναι. Το ματς με τους Γάλλους θέλει ψυχή, θέλει καρδιά, αλλά αυτά δεν αρκούν από μόνο τους. Θέλει και τακτική, υπάρχει ένας πολύ καλός σέντερ σαν το Νοά, ο Μπατούμ που έχει εξελιχθεί σαν σουτέρ, ο Ζελαμπάλ και άλλοι. Άρα, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην τακτική μας».


Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: