Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι γκολ ο Σισέ, εύκολα Μπεσίκτας και Παρί

Δυναμικά ξεκίνησε η σεζόν για το Europa League, καθώς στα πρώτα δώδεκα παιχνίδια σημειώθηκαν 24 τέρματα, ενώ δεν έλλειψαν κάποιες μικρο-εκπλήξεις.

Ξεκινώντας από τον όμιλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με την Τότεναμ στην Τούμπα, το άλλο παιχνίδι διεξαγόταν στην Ιρλανδία, όπου η Σάμροκ Ρόβερς υποδεχόταν την Ρούμπιν Καζάν. Η ομάδα από τη χώρα των Τατάρων επικράτησε εύκολα με 3-0, χάρη στα γκολ των Μάρτινς, Νομπόα και Καραντενίζ και έτσι τέθηκε επικεφαλής του ομίλου.

Για τον β' όμιλο, το πιο αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα στο Ανόβερο και τη Σταντάρ Λιέγης έμεινε στο 0-0, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν να δεχτούν γκολ, ενώ η Κοπεγχάγη για τον ίδιο όμιλο έκαμψε την αντίσταση της «σταχτοπούτας» Βόρσκλα με 1-0 και μάλιστα με πέναλτι, το οποίο σημείωσε ο  Νόρντστραντ στο 54ο λεπτό.

Μεγάλη νίκη στο πλαίσιο του Γ' ομίλου πήρε η Ραπίντ Βουκουρεστίου, η οποία επικράτησε με 1-0 στην έδρα της Χάποελ Τελ Αβίβ, με τον Χερέα να σημειώνει το μοναδικό τέρμα και τον Γιαντίν να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες στο τέλος της αναμέτρησης. Με 10 έμειναν και οι Ρουμάνοι στις καθυστερήσεις με την αποβολή... τακτικής του Σουρντού. Την ίδια ώρα, η Αϊντχόφεν έκανε το καθήκον της και επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0 επί της Λέγκια Βαρσοβίας. Το γκολ για την PSV σημείωσε ο Μέρτενς στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο τέταρτος όμιλος επιφύλασσε μια έκπληξη, καθώς η Βασλούι απέσπασε βαθμό από την έδρα της Λάτσιο. Οι Ρουμάνοι βρέθηκαν να χάνουν από την εκτέλεση πέναλτι του Σισέ, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά ο Γουέλσι με δύο γκολ έβαλε μπροστά την ομάδα του, εκμεταλλευόμενος και την κόκκινη κάρτα του Ζάουρι. Το τελικό 2-2 «έγραψε» ο Σκούλι στο 71ο λεπτό. Για το άλλο ματς του ομίλου, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε εύκολα με 2-0 στην έδρα της Ζυρίχης, χάρη στα γκολ του Ινσούα και του Φαν Βόλφσβίνκελ από το πρώτο ημίχρονο.

Το διασυρμό από τη Μπεσίκτας με 5-1 γνώρισε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, σε ένα παιχνίδι που στην ουσία είχε κριθεί από το πρώτο μέρος. Την ίδια ώρα, η Στόουκ Σίτι «αυτοκτόνησε» μέσα στο Κίεβο, καθώς η Ντιναμό που έχανε μέχρι το 91ο λεπτό, βρήκε τα ψυσικά αποθέματα να ισοφαρίσει και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Για τον τελευταίο όμιλο των αναμετρήυσεων των 20.00, η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 3-1 της Σάλτζμπουργκ στη Γαλλία. Νενέ, Μποντμέρ και Μενέζ τα γκολ των Παριζιάνων, ενώ οι Αυστριακοί μείωσαν στο τέλος με τον Σεκάγκια. Τέλος, σημαντικό «διπλό» στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας με 2-1 με γκολ των Σουσαέτα και Μουνιάιν απο το πρώτο ημίχρονο.

Τα αποτελέσματα

Σάμροκ Ρόβερς-Ρούμπιν Καζάν 0-3
(3΄Μάρτινς, 50' Νομπόα, 60' Καραντενίζ)

Ανόβερο-Σταντάρ Λιέγης 0-0

Κοπεγχάγη-Βόρσκλα 1-0
(54' πεν. Νόρντστραντ)

Αϊντχόφεν-Λέγκια 1-0
(21' Μέρτενς)

Ζυρίχη-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-2
(4' Ινσούα, 21' Φαν Βολφσβίνκελ)

Λάτσιο-Βασλούι 2-2
(34' πεν. Σισέ, 71' Σκούλι/ 59', 63' πεν. Γουέσλι)

*Κόκκινη κάρτα στο 62' ο Ζάουρι.

Σλόβαν Μπρ.-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(34' Γκουέντε/ 13' Σουσαέτα, 40' Μουνιάιν)

Παρί Σ. Ζ.-Σάλτζμπουργκ 3-1
(35' πεν. Νενέ, 44' Μποντμέρ, 67' Μενέζ/ 87' Σεκάγκια)

ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0

Χάποελ Τελ Αβίβ-Ραπίντ Βουκ. 0-1
(55' Χερέα)

Ντιναμό Κιέβου-Στόουκ Σίτι 1-1
(91' Βουκόγεβιτς/ 55' Ζερόμ)

Μπεσίκτας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1
(3', 28' Αλμέιντα, 50', Αουρέλιο, 53' Κορκμάζ, 88' Εντού/ 49' Κεχάτ) The Player

Δεν υπάρχουν σχόλια: