Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΠΟΕΛ του Αϊλτον, η Τράμπζονσπορ και ο Χουλκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του φετινού Champions League. Ένας μίνι απολογισμός των όσων έγιναν εντός γηπέδου. Ποια ήταν πρόσωπα που θα μείνουν στη μνήμη μας για τις επόμενες δυο εβδομάδες, αλλά και οι ομάδες που μας έκαναν είτε καλή είτε κακή εντύπωση ή ακόμα και μας εξέπληξαν.
Ο ΑΠΟΕΛ του Αϊλτον, η Τράμπζονσπορ και ο Χουλκ (ΒΙΝΤΕΟ)
Σ' αυτόν τον απολογισμό, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ξεχωριστή θέση ο ΑΠΟΕΛ με την Τράμπζονσπορ που έριξαν τις μεγάλες «βόμβες» της αγωνιστικής, αλλά και πρόσωπα, όπως ο Χουλκ της Πόρτο που από μοιραίος έγινε ωραίος...
Ο ΚΑΛΟΣ ΑΪΛΤΟΝ
Δίχως αμφιβολία αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League, καθώς ήταν ο παίκτης που με δικό του γκολ ανέτρεψε το σκηνικό στο ΓΣΠ της Λευκωσίας και έδωσε το πρώτο τρίποντο στο επίπεδο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην ομάδα της Λευκωσίας. Βάσει των κυπριακών ρεπορτάζ, μάλιστα, έκανε εντύπωση σε σκάουτερ που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου με πηγές εντός της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ να αναφέρουν πως η Μπλάκμπερν ενθουσιάστηκε.
Ο ΚΑΚΟΣ ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ ΡΑΚΙΤΣΚΙ
Τα έκανε μαντάρα... Στο 40' έκανε αντιαθλητικό φάουλ σε χώρο του γηπέδου, όπου η Πόρτο δεν απειλούσε την εστία της Σαχτάρ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1 και «κρέμασε» επί της ουσίας την ομάδα του που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε το σκορ. Οι φωνές του Μιρτσέα Λουτσέσκου προς τον παίκτη, όταν αυτός κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια καταδεικνύει το μέγεθος του σφάλματος του αμυντικού της ομάδας του Ντόνετσκ.
ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΧΟΥΛΚ
Ο σταρ της Πόρτο κατακτά δικαιωματικά αυτόν τον τίτλο. Ο Χουλκ τα έκανε όλα εντός γηπέδου. Στο 5' σημάδεψε με σουτ το δοκάρι της Σαχτάρ. Στο 9' έκανε το ίδιο σε πέναλτι που κέρδισε ο συμπαίκτης του, Τζέιμς Ροντρίγκες και στο 28' ήταν ο ποδοσφαιριστής που έφερε το ματς στα ίσα με ένα φάουλ που πήρε μέσα τα χέρια του πορτιέρο των Ουκρανών. Τι άλλο να κάνει για να κατακτήσει τον τίτλο του «μοιραίου, αλλά και του ωραίου»;



Η ΑΡΜΑΔΑ ΑΠΟΕΛ
Για όσους έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια την πορεία του ΑΠΟΕΛ, το αποτέλεσμα με τη Ζενίτ δεν συνιστά έκπληξη. Το 2-1 επί της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης ήταν το επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έφυγε κακήν κακώς από την Ελλάδα και τον Ηρακλή και έχει βρει στη Λευκωσία την Ιθάκη του... Βγάζει από τους ποδοσφαιριστές τον ψυχισμό τους, δουλεύει στα τρωτά τους σημεία με αποτέλεσμα να φέρνει αυτά τα αποτέλεσματα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ
Βρέθηκε στους ομίλους του Champions League από το παράθυρο... Αντικατέστησε την Φενέρμπαχτσε, την οποία η τουρκική ομοσπονδία απέκλεισε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ελέω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων και το βράδυ της Τετάρτης έβαλε φωτιά στο Μιλάνο. Αντεξε στην όποια πίεση άσκησε η Ιντερ στο ματς και στο 76' με γκολ του μπακ, Σελούστκα πήρε το πρώτο της τρίποντο στην πρεμιέρα της στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Και να φανταστεί κανείς πως αυτή η ομάδα έπαιζε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Μπουράκ Γιλμάζ και τον νεοαποκτηθέντα περιφερειακό επιθετικό, Αντριάν Μιερζεγέφσκι και τον προπονητή της, Σενόλ Γκιουνές στην εξέδρα.


Η ΜΑΠΑ ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΛΙΛ
Αμφότερες διεκδικούν επί ίσοις όροις το βραβείο της «μάπας». Και οι λόγοι είναι προφανείς; Η μεν Ιντερ έπαιζε ενώπιον του κοινού της με μία ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά στα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και είχε τις πλέον σημαντικές απώλειες στη γραμμή κρούσης. Και οι «νερατζούρι» δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε το βαθμό. Οσο για τη Λιλ, βρέθηκε να προηγείται στο 57' με 2-0 της ΤΣΣΚΑ που παρατασσόταν με σπουδαίες απουσίες, όπως αυτές των Ακινφέεβ και Χόντα. Και, όμως, η πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν κατάφερε να πάρει το ματς. Εμεινε στο 2-2 με τους Μοσχοβίτες με δυο γκολ του στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού, Ντουμπιά.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: