Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αναζητώντας την υπέρβαση!!

Αντιμετωπίζει θεωρητικά την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου και μέσα στο σπίτι της. Στα πόδια της έχει μόλις δυο επίσημα παιχνίδια και ούτε… μισό ματς πρωταθλήματος. Το κέντρο της είναι γυμνό χωρίς τον Παντελή Καφέ και τον Γρηγόρη Μάκο. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ δεν καλείται απόψε (22.05) να δώσει απλώς τον καλύτερο της εαυτό απέναντι στην Άντερλεχτ. Ενδεχομένως αυτό να μην είναι αρκετό.

Αυτό που αναζητούν οι κιτρινόμαυροι, είναι την υπέρβαση. Μια υπέρβαση όμως, που η ΑΕΚ πολλές φορές έχει δείξει πως έχει την συνταγή για να την φτάσει. Προφανώς και μια ήττα απόψε στις Βρυξέλλες δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ενδεχομένως μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και εντός προγράμματος. Ένα θετικό αποτέλεσμα όμως, θα βάλει με το… καλησπέρα την ΑΕΚ σε θέση ισχύος στην κούρσα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. 


Έχει διαβάσει και ετοιμάζεται να…αιφνιδιάσει

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η Άντερλεχτ έχει μπει για τα καλά στον ρυθμό του βελγικού πρωταθλήματος. Επομένως ο Μανόλο Χιμένεθ είχε το πλεονέκτημα να μπορεί να στήσει με την άνεση του ένα πρώτης τάξεως δίκτυο κατασκοπίας του αντιπάλου. Ο Ισπανός τεχνικός είχε στο… πιάτο του την Άντερλεχτ και την έχει διαβάσει απ’ έξω και ανακατωτά. Στόχος του Χιμένεθ, είναι να επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο με τις επιλογές του. Στις προπονήσεις της Αθήνας κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τα πλάνα του. Και δείχνει να ετοιμάζει εκπλήξεις. Ειδικά στην γραμμή κρούσης. Εκεί που μόνο ο Χοσέ Κάρλος και ο Γκούντγιονσεν έχουν εξασφαλίσει θέση και από εκεί και πέρα Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ, Λεονάρντο ακόμα και Λαγός μπορούν να βρεθούν στις άλλες δυο θέσεις. Όλα θα εξαρτηθούν από τον παίκτη που θα επιλέξει ο Χιμένεθ για την κορυφή της επίθεσης. 

«Να γιορτάσω με γκολ»

Η συγκυρία για τον Ειντούρ Γκούντγιονσεν μοιάζει σαν σκηνοθετημένη από το δυνάμεις του σύμπαντος. Την ημέρα των γενεθλίων του, θα αγωνιστεί στο γήπεδο στο οποίο ο πατέρας του γνώρισε στιγμές δόξας. Μια μικρή τούρτα και ένα μίνι πάρτι διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο της ομάδας. Και ο «Γκούντι» περιμένει να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο. Ήτοι, σκοράροντας απόψε. 

Δεν βοηθάει η παράδοση 

Η ΑΕΚ δεν πατά απόψε για πρώτη φορά το τερέν του «Κονστάν Βάντε Στοκ». Και πέρυσι ήταν στο ίδιο γήπεδο και πριν από πέντε χρόνια. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις. Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως η ΑΕΚ έχει πληγωθεί περισσότερο από την ισοπαλία το 2006, παρά την περσινή βαριά ήττα με 3-0. Με εκείνη την ισοπαλία βλέπετε, είχε χάσει την ευκαιρία να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το φέρει βαρέως. Πάντως με δεδομένο πως ήδη μετρά μια ισοπαλία και μια ήττα απέναντι στην Άντερλεχτ, αυτό που λείπει για να συμπληρωθούν όλα τα αποτελέσματα, είναι μια νίκη. 
πηγή: theplayer.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: