Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Όλος ο ΠΑΟΚ ζει για τέτοια ματς!!

ο ματς με την Τότεναμ έχει ξεχωριστή αξία για την ομάδα και τον κόσμο του “Δικεφάλου”. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει γιατί ο “Δικέφαλος” της Ευρώπης είναι μία ομάδα που γουστάρεις να την παρακολουθείς.
Όλος ο ΠΑΟΚ ζει για τέτοια ματς
Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του ποδοσφαίρου κατατάσσει τον ΠΑΟΚ στην υψηλότερη θέση από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα στη λίστα με τις 400 κορυφαίες ομάδες του κόσμου, στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2010 έως και 31 Αυγούστπυ 2011.
Συγκεκριμένα, ο “Δικέφαλος” συγκατοικεί στην 46η θέση μαζί με την χθεσινή (13/9) αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Μαρσέιγ και τη Βαλένθια, έχοντας 32 θέσεις πίσω του την ΑΕΚ (νο 78) κξαι 199 (νο 245 τον πρωταθλήτή Ολυμπιακό).
Δεν είναι, φυσικά, τυχαία η διαφορά και οφείλεται στις εξαιρετικές εμφανίσεις που κάνει από πέρσι το καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί πώς ο ΠΑΟΚ έχει πάρει δικαιωματικά τον τίτλο του “πρέσβη” του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό από τον Παναθηναϊκό, έχοντας να επιδείξει μεγάλες προκρίσεις επί Φενέρμπαχτσε και Ντιναμό Ζάγκρεμπ και σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι στον Άγιαξ και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει κερδίσει, με την σοβαρότητά της, το μαχητικό πνεύμα και τον χαρακτήρα νικητή που επιδεικνύει, την εκτίμηση όλης της φίλαθλης Ελλάδας.
Ειδικά, απέναντι σε φημισμένους αντιπάλους είχε πάντα τον τρόπο να στέκεται περίφημα και να γράφει σελίδες δόξας. Ένα γρήγορο φλας-μπακ στην ιστορία του “ασπρόμαυρου” συλλόγου μπορεί να ανασύρει σπουδαίες στιγμές που βγήκαν είτε μέσα από ανεπανάληπτες προκρίσεις, όπως εκείνη στο Χάιμπουρι κόντρα στην Άρσεναλ με το γκολ του Βρύζα, είτε ακόμη και μέσα από αποκλεισμούς, όπως αυτός με την Μπάγερν στο Μόναχο στα πέναλτι, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.
Η κόντρα με την Τότεναμ... εξιτάρει
Το έχει ο ΠΑΟΚ και ο λαός του στο DNA του να θέλει τις μεγάλες προκλήσεις για να αναδείξει την ξεχωριστή δυναμική του, γι' αυτό και η αναμέτρηση με την Τότεναμ αντιμετωπίζεται ως γιορτή από όλους τους φίλους της ομάδας. Κόντρα στην λονδρέζικη ομάδα, ο “Δικέφαλος” δεν έχει τίποτα να χάσει, αντίθετα, έχει πάρα πολλά να κερδίσει. Να αποκτήσει ισχυρότερη αυτοπεποίθηση ως ομάδα, να κάνει μεγαλύτερη τη φήμη του στο εξωτερικό και να επιβεβαιώσει αυτό που έχει φανεί πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια: Ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο και είναι πλέον μία ομάδα με φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Οι παγκίτες... αεροδρομίου των “πετεινών”
Ενδεχόμενη νίκη επί της ομάδας του Χάρι Ρέντναπ θα αποτελέσει μία τεράστια επιτυχία και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πραγματικά απορώ με ορισμένους που προσπαθούν να μειώσουν την αξία της αυριανής (15/9) αναμέτρησης, λέγοντας πώς η Τότεναμ υποτιμά το Europa League (γι' αυτό δεν έχει δηλώσει στην ευρωοπαϊκή λίστα της τον Φαν ντε Φάαρτ) και θα παίξει με τα “δεύτερα”. Αυτό που έχω να τους απαντήσω είναι ότι... “δεύτερα” επιπέδου Παβλιτσένκο ή Τζιοβάνι ντος Σάντος, αν έρχονταν στην Ελλάδα, θα θεωρούνταν μεταγραφές αεροδρομίου.
Απλά να κάνει το παιχνίδι του
Δεν θα μπω στο “τρυπάκι” να κάνω αγωνιστική ανάλυση, αφενός γιατί είναι ακόμη θολό πώς ακριβώς θα επιλέξουν να κατεβάσουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας τις ομάδες τους ο Μπόλονι και ο Ρέντναπ και αφετέρου γιατί μία τέτοια συζήτηση θα είχε καθαρά φιλολογικό χαρακτήρα και θα χρειαζόταν να γραφτούν ολόκληρα... κεφάλαια για να ολοκληρωθεί.
Θα αρκεστώ μόνο στο να πω ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να παρουσιάσει στο... μάξιμουμ (ξεπερνώντας τα πολλά προβλήματα με ανέτοιμους παίκτες που έχει) όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν στα σπουδαία ευρωπαϊκά ματς που έχει κάνει: Άριστη αμυντική λειτουργία, με αλληλοκαλύψεις και διάθεση θυσίας για την ομάδα, αξιόλογη παρουσία από τους παίκτες-κλειδιά (Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Κοντρέρας, Κρέσιτς) και καλά στημένα.
Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ο κόσμος οφείλει να τα... δώσει όλα για να ωθήσει την ομάδα του στη νίκη και φυσικά να μην ασχοληθεί ούτε στο ελάχιστο με τους.... παραδοσιακά φασαριόζους, εκτός Αγγλίας, οπαδούς της Τότεναμ.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: