Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Γλίτωσε τη ζημιά, αλλά έπαθε ζημιές...!!

Με γκολάρες Λαζάρ, Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ λύγισε 2-1 τους Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Europa League και βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης. Όμως, τραυματίστηκαν Λίνο, Κλάους.
Γλίτωσε τη ζημιά, αλλά έπαθε ζημιές... (ΒΙΝΤΕΟ)
Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο ελλιπής ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τη φιλότιμη Σάμροκ με 2-1 και παρέμεινε ζωντανός στο κόλπο της πρόκρισης από τους ομίλους του Γιουρόπα, πηγαίνοντας στη 2η θέση με 5β. πίσω από την πρωτοπόρο Τότεναμ.
Ο Λαζάρ στο 12` άνοιξε το σκορ, όμως οι Ιρλανδοί ισοφάρισαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αγχώνοντας την Τούμπα, για να έρθει ο Βιεϊρίνια να επιβάλει την τάξη, κάνοντας το 2-1 στο 63`, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Το δυσάρεστο για τον ΠΑΟΚ και τον Μπόλονι ήταν πως τραυματίστηκαν οι Λίνο και Αθανασιάδης, με τον πρώτο να είναι μάλλον απίθανο να προλάβει το ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή...
Μπροστά με Λαζάρ
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 12` ο Λαζάρ με ωραίο σουτ από τα 25 μέτρα άνοιξε το σκορ, με τον Δικέφαλο να έχει πάντως την υπεροχή ως εκείνο το σημείο.
Η κατάρα των τραυματισμών
Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι το ίδιο καλός όσο στην αρχή, έφτασε άλλες δυο φορές κοντά στο 2-0 με Λαζάρ και Ίβιτς, αλλά το άσχημο ήταν πως έχασε τον Λίνο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 28` για να μπει ο Σνάουτσνερ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν πάλι στροφές στο τελευταίο 10λεπτο, με τον Ασούμα να κλείνει τα μάτια στην... τρικλοποδιά του Όμαν στον Λάζαρ στην περιοχή στο 40`, μια φάση που... μύριζε πέναλτι.
Γκολ-καμπανάκι...
Οι Ιρλανδοί έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ στο 48`, καθώς ο Σέπαρντ ανενόχλητος με κεφαλιά ισοφάρισε και έκανε τον ΠΑΟΚ να τρέχει... Σαν να μην έφτανε αυτό τραυματίστηκε και ο Κλάους και μπήκε ο Γεωργιάδης (πήρε τη θέση του στα δεξιά) στο 61`, με τον "Δικέφαλο" πάντως να μοιάζει υπνωτισμένος.
Βιεϊρίνιααααα!
Τον "γόρδιο δεσμό" έλυσε -ποιος άλλος;- ο Βιεϊρίνια με ένα δυνατό σουτ στο 63` κάνοντας το 2-1! Πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν πίεσε στη συνέχεια όσο θα μπορούσε τους Ιρλανδούς κι όσο περνούσε η ώρα έδειχνε να συμβιβάζεται με το 2-1, όπως και τελικά έγινε.
Το φιλμ του αγώνα:
90+4` Λήξη του αγώνα
88` Ο Παπάζογλου στη θέση του Σαλπιγγίδη
84` Ο ΜακΚέιμπ στη θέση του Σέπαρντ
75` Kίτρινη κάρτα στον Ντένεχι
74` Ο Κίλνταφ στη θέση του Πάτερσον
65` Κίτρινη ο Σέπαρντ
63` Ο Βιεϊρίνια πήρε την μπάλα από τον Ίβιτς και με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ!

61` Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για ΠΑΟΚ! Ο Γεωργιάδης στη θέση του τραυματία Κλάους...
57` Κίτρινη κάρτα στον Στίβενς
48` Φάουλ από δεξιά του Ντένεχι, κεφαλιά του αφύλακτου Σέπαρντ στο δεύτερο δοκάρι και 1-1...
48` Κίτρινη στον Σνάουτσνερ
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+2` Λήξη του πρώτου ημιχρόνου
45+1` Φάουλ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τόμπσον
43` Κίτρινη κάρτα στον Ο` Ντόνελ
40` Ο Όμαν έβαλε... τρικλοποδιά στον Λάζαρ στο οριο της περιοχής, αλλά ο Ασούμα είπε "παίζετε". Από το ριπλέι φάνηκε οτι θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι
33` Mπαλιά του Τσιρίλο στην περιοχή, ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια!
29` Ο Σνάουτσνερ στη θέση του τραυματία Λίνο
23` Δυνατό σουτ του Ίβιτς έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε και ο γκολκίπερ των Σάμροκ έδιωξε εντυπωσιακά σε πλάγιο
21` Αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Λαζάρ, από το γέμισμα του Βιεϊρίνια, ο Ρουμάνος σούταρε, αλλά ο Μάρεϊ έδιωξε προ της γραμμής
19` Kόντρα της Σάμροκ από τα αριστερά, ο Τέρνερ σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ
12` Ο Λαζάρ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, από τα 25μ. έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ!
4` Mακρινή μπαλιά του Τσιρίλο στην πλάτη της άμυνας, ο Βιεϊρίνια έκανε το κοντρόλ, αλλά κλείστηκε κι έχασε την ευκαιρία
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (29' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (61' Γεωργιάδης)
Σάμροκ Ρόβερς: Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μούρεϊ, Ράις, Ό, Ντόνελ, Σέπαρντ (84' Μακ Κέιμπ), Όμαν, Τέρνερ (74' Κίλντουφ), Ντένεχι, Πάτερσον (74' Φίνν)
Διαιτητής: Τόνι Ασούμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: