Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η Αθήνα μετράει τις πληγές της...

Είδος προς εξαφάνιση αποτελούν πλέον τα μάρμαρα από την πλατεία Συντάγματος, από τις εισόδους των παρακείμενων ξενοδοχείων και από τα μεγάλα πολυκαταστήματα που βρίσκονται στη περιοχή. Σπασμένα με βαριοπούλες από ομάδες κουκουλοφόρων, τις δύο προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιήθηκαν κατά εκατοντάδες ως πολεμοφόδια.
Πηγή φωτογραφίας: tovima.gr
Ειδικά χθες, η επιχείρηση έγινε με... πρόγραμμα, την ώρα ακριβώς των επεισοδίων. Οι κουκουλοφόροι είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες. Η πρώτη, εφοδιασμένη με σφυριά και βαριοπούλες, είχε αναλάβει να σπάει μάρμαρα από όπου τα έβρισκε: στα σκαλιά της πλατείας και στις εισόδους του King George και της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα κομμάτια τα έπαιρνε η δεύτερη ομάδα και τα προωθούσε αμέσως στην «πρώτη γραμμή», η οποία είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την επίθεση στο μπλοκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή.
Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής, για μια ακόμη φορά, εργασίες επιχειρώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος και να «επουλώσουν», έστω και με πρόχειρα μπαλώματα, τις πληγές που προκλήθηκαν κατά τα επεισόδια της Τετάρτης και της Πέμπτης.
Μιλώντας την Παρασκευή στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος «ουσιαστικά θα επιδιορθώσει όχι τα μαγαζιά αυτών των ανθρώπων που υπέστησαν ζημιές αλλά όλους τους δημόσιους χώρους οι οποίοι έχουν καταστραφεί. Εχω ήδη με βάση τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου και Ιουλίου απευθύνει έγγραφο στην κυβέρνηση που ζητάω αποζημίωση από το κράτος 800 περίπου χιλιάδων ευρώ γιατί έτσι αποτιμήσαμε τις ζημιές που έχουν γίνει στην πόλη. Μέχρι σήμερα περιμένω απάντηση. Τώρα θα πρέπει να αποτιμήσουμε και τις καινούργιες ζημιές».
Επεσήμανε ακόμη ότι «οι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί τα μαγαζιά τους μπορούν να ζητήσουν και με αστικές αγωγές προς την Πολιτεία αποζημίωση γιατί δεν προστατεύτηκαν όπως έπρεπε οι περιουσίες τους».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι ο Δήμος θα εξετάσει αν μπορεί να μειώσει τα δημοτικά τέλη σε όσους επιχειρηματίες επλήγησαν για να τους βοηθήσουν οικονομικά.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: