Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Άξιζε κάτι καλύτερο, εκτέθηκε από τις ασθένειες της!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα στη Μόσχα και στέκεται στα εύκολα λάθη της άμυνας, αλλά και στο γκολ που έρχεται δύσκολα.
Άξιζε κάτι καλύτερο, εκτέθηκε από τις ασθένειες της
Mε δεδομένο πως η ΑΕΚ είχε πολλές απώλειες για το σημερινό ματς και πως οι Βάργκας και Λεονάρντο ήταν βέβαιο πως δεν θα μπορούσαν να βγάλουν και αυτό το ματς η "Ένωση" θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό της για να μπορέσει να πάρει κάτι καλό στη Μόσχα. Παρόλα αυτά το πρώτο μέρος δεν μπορούσε να σε προϊδεάσει πως και πάλι οι "κιτρινόμαυροι" θα φύγουν με τρία γκολ στην πλάτη, μιας και τα προσωπικά λάθη στην άμυνα, ακόμα και σε ματς που η ομάδα μοιάζει συμπαγής και όχι σκορποχώρι δεν αποφεύγονται.
Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό το ματς κρίθηκε στην χαμένη ευκαιρία του Μπέλεκ. Αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει σε προβάδισμα το καλό πρώτο της ημίχρονο και να προηγηθεί εκεί, στη συνέχεια είναι περίπου βέβαιο ότι θα δεχτεί και κάποια γκολ από του πουθενά. Αργεί ο Κοντοές να πάει στον Ομπίνα ενώ αυτός ταλαιπωρεί τον Βάργκας, δεν πιάνει και το τάκλιν του Μανωλά και ο Σίτσεφ κάνει το 1-0.
Η ΑΕΚ κάνει δύο ακόμα καλές φάσεις μετά το γκολ, με τον Μπερνς και τον Βάργκας. Ο τελευταίος δείχνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με το ξεψυχισμένο σουτ που κάνει στην δεύτερη καλή φάση της ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχτηκε και μοιραία το κέντρο κόβεται στη μέση. Η Λοκομοτίβ δίχως να κάνει τρομέρα πράγματα πήρε προβάδισμα 2-0 με το τέρμα του Σίτσεφ από το φτηνό πέναλτι του Καράμπελα και στο τελευταίο τέταρτο με τον Σιαλμά και τον Λεονάρντο να πάνε σε προσωπικές ενέργειες κατάφερε να μειώσει το σκορ, για να δεχτεί άλλο ένα στο τέλος, όταν είχε βγει όλη μπροστά.
Ο Μπέλεκ δεν μπορεί ν' αποκτήσει επαφή με τα δίχτυα. Η αποψίλωση της ΑΕΚ από ποδοσφαιριστές που είχαν επαφή με το γκολ είναι τρανό δείγμα. Διότι όσο μια ομάδα δεν σκοράρει, όσο καλά και να παίξει η άμυνα, δεν μπορεί να κρατήσει το μηδέν. Επιπλέον ο Βάργκας είναι προφανές πως αλλάζει δραματικά τα δεδομένα της ΑΕΚ και η ισορροπία στη μεσαία γραμμή είναι εντελώς διαφορετική δίχως αυτόν. Επιμένω πάντως πως στην άμυνα, η κατάσταση παραμένει δραματική με τους παίκτες να έχουν εύκολο το προσωπικό λάθος.
Έστω και έτσι πάντως κάποια σημάδια πως η ΑΕΚ συνέρχεται, φαίνονται, αν και δίχως εύκολο σκοράρισμα, αυτό δεν μπορεί ν' αποτυπωθεί στα αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα η Ευρώπη χάθηκε οριστικά στην εντός έδρας ήττα από τη Στουρμ. Ο Σιαλμάς με την παρουσία του πάντως εκθέτει τον προηγούμενο προπονητή που δεν του είχε δώσει καμία ουσιαστική ευκαιρία.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: