Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα οφέλη μιας αγχωτικής νίκης!!

Σίγουρα όσοι βρέθηκαν χθες στην Τούμπα περίμεναν κάτι πιο άνετο από το τελικό 2-1 του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Τα οφέλη μιας αγχωτικής νίκης
Ομως, παρά τη διαφορά του μόλις ενός γκολ, τα κέρδη του «δικέφαλου» ήταν πολλαπλά και εν όψει του ντέρμπι με τον Αρη την ερχόμενη Κυριακή στο «Βικελίδης».
Το πρώτο είναι ότι επέστρεψε στα γκολ ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος είχε καθυστερήσει στο ραντεβού του με τα δίχτυα περίπου έναν μήνα. Τελευταία φορά που είχε σκοράρει ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Βιεϊρίνια δεν σκόραρε ούτε στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό όπου ο ΠΑΟΚ έχασε, ούτε στα ματς με Καζάν και ΟΦΗ όπου η ομάδα του ήρθε ισόπαλη. Χθες πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και ο ΠΑΟΚ νίκησε, κάτι που μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά μπορεί και να μην είναι, που μοιάζει και το πλέον πιθανό, αφού η παρουσία του αλλά κυρίως η ικανότητά του να σκοράρει αποτελούν βαρόμετρο για τη συνολική απόδοση της ομάδας.
Το δεύτερο κέρδος δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ και έχοντας πλέον πέντε πόντους, μπήκε ήδη σφήνα ανάμεσα στα φαβορί Τότεναμ και Ρούμπιν Καζάν κάνοντας πλέον όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Βέβαια για να μπορέσουν τα όνειρα αυτά να γίνουν και πιο χειροπιαστά, θα πρέπει ο «δικέφαλος» να κάνει ό,τι έκανε χθες και την πρώτη μέρα του Νοέμβρη στο Δουβλίνο, νικώντας και εκεί τους Ιρλανδούς, κάτι που έχει πετύχει η Ρούμπιν Καζάν, με την οποία, αν όλα πάνε καλά για τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι μαζί της στην Τούμπα θα είναι κάτι σαν... τελικός.
Τρίτο κέρδος για τον ΠΑΟΚ και τον Μπόλονι ήταν η παρουσία του Λάζαρ. Ο Ρουμάνος ήταν ο κορυφαίος του «δικέφαλου», πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ και έδειξε ότι αποτελεί έναν από τους κρυφούς άσους του συμπατριώτη προπονητή του στη φετινή «μάχη» σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Βέβαια το νόμισμα είχε δύο όψεις, καθώς παρά τη νίκη η... κατάρα των τραυματισμών δεν λέει να φύγει πάνω από την Τούμπα. Ο Λίνο και ο Αθανασιάδης προστέθηκαν στη μακρά λίστα των απόντων, μαζί με τους Γκαρσία, Κοντρέρας, Φωτάκη και Μπαλάφα, κάνοντας έτσι τον καταρτισμό της ενδεκάδας εν όψει ντέρμπι να μοιάζει στον Μπόλονι με... sudoku.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: