Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

"Του χρόνου θα είναι κάτοικος Μπιλμπάο"!

Για μπάσκετ πήγε ο Ολυμπιακός στο Μπιλμπάο, όπου αύριο παίζει για την Ευρωλίγκα, αλλά ποδοσφαιρική είδηση βγήκε από την πόλη της Βασκονίας! Διαβάστε τι διαρρέει ο πρόεδρος της Αθλέτικ...
"Του χρόνου θα είναι κάτοικος Μπιλμπάο"!
Επί τη ευκαιρία του ταξιδιού του Ολυμπιακού, λοιπόν, στην Ισπανία, για το ματς με την Μπιθκάια Μπιλμπάο των Φώτη Κατσικάρη, Κώστα Βασιλειάδη και Δημήτρη Μαυροειδή, ο πρόεδρος της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια, αποφάσισε να ανάψει φωτιές με τις διαρροές του.
Όπως ισχυρίζεται ο Ουρούτια, "ο Βαλβέρδε του χρόνου θα είναι κάτοικος Μπιλμπάο", εννοώντας προφανώς ότι ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι θα μετακομίσει στην πατρίδα του και θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας την οποία υπηρέτησε για έξι χρόνια (1990-96) ως ποδοσφαιριστής και για τέσσερα ακόμα ως βοηθός προπονητή ή και πρώτος προπονητής (2001-05).
Η επιμονή του Ουρούτια περί "απόκτησης" του Βαλβέρδε στηρίζεται κυρίως στις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με τον προπονητή του Ολυμπιακού από τότε που οι δυο τους ήταν συμπαίκτες για έξι χρόνια στην Αθλέτικ (ο Ουρούτια ήταν παίκτης της σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, από το 1986 ως το 2003). Επίσης, είναι δεδομένο πως οι Βάσκοι είναι πάντα στενά συνδεδεμένοι με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας τους και προφανώς ο Ουρούτια θεωρεί πως αυτό θα αποτελέσει ακόμα ένα ισχυρό δέλεαρ για το "Μυρμήγκι".
Από την άλλη, βέβαια, ο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να πάρει στην Αθλέτικ τα πολλά λεφτά που του δίνει ο Ολυμπιακός, ενώ φυσικά στο ελληνικό λιμάνι υπάρχει πάντα και η -σχεδόν μόνιμη- προοπτική της συμμετοχής στο Champions League.
Ο Ουρούτια είχε "ενοχλήσει" τον Βαλβέρδε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου ήθελε να πάρει τον ...δικό του άνθρωπο στην ομάδα, ωστόσο τότε δεν ευνόησαν οι συνθήκες. Αν θα ευνοήσουν φέτος και θα δικαιωθεί ο Ουρούτια που επιμένει να διαρρέει πως θα πάρει τον Βαλβέρδε στην ομάδα του, θα το δούμε το προσεχές καλοκαίρι...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: