Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το κούρεμα σημαίνει χρεοκοπία!!

ΤΟ Σαββατοκύριακο θ' αποφασίσουν για τα καθ' ημάς. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Στην απέναντι πλευρά δεν θα είναι ο Ελληνας πρωθυπουργός. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Το κούρεμα σημαίνει χρεοκοπία
Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής για να μιλήσει. Θα πάει για να ακούσει. Απέναντι σε Μέρκελ-Σαρκοζί είναι όλες αυτές τις μέρες οι διεθνείς τραπεζίτες. Αυτούς ενδιαφέρει το ελληνικό κούρεμα. Αυτοί έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ελληνικά ομόλογα.
Γι' αυτό οι ελληνικές τράπεζες, που επίσης έχουνε χαρτιά του ελληνικού Δημοσίου, τραβάνε το χορό του Ζαλόγγου στο χρηματιστήριο. Κανένας όμως δεν πρόκειται να τις ρωτήσει. Αν το κούρεμα δηλαδή θα περιοριστεί στο 20%, που είναι η καταρχήν συμφωνία, ή θα φτάσει μέχρι και στο 50%. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε Ευζώνοι. Καμία δεν πρόκειται ν' αντέξει. Τα εξήντα δισ. ευρώ ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που έχουνε στα χέρια τους θα γίνουνε πετσετάκια.
Με κούρεμα πενήντα τα εκατό τα εξήντα δισ. θα γίνουνε τριάντα. Ολες θα κρατικοποιηθούν κι όλες σιγά σιγά θα περάσουνε σε ξένα χέρια. Το κούρεμα ταυτόχρονα θα δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία. Το ελληνικό κράτος έπαιρνε όλα αυτά τα χρόνια τα λεφτά από τα αποθεματικά που είχαν στα ταμεία τους και τους έδινε ομόλογα. Τριάντα δισ. ομόλογα έχουνε τα ταμεία, που με το κούρεμα θα γίνουνε δεκαπέντε. Οποιος δηλαδή έχει ελληνικά ομόλογα, θα παίρνει από τα τρία το μακρύτερο. Γι' αυτό η κυβέρνηση βιάζεται να περάσει το πολυνομοσχέδιο.
Γι' αυτό ο Βενιζέλος βιάζεται να περάσει από τώρα τους φόρος του 2012. Γιατί από τη Δευτέρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Από τη Δευτέρα και μετά θ' αρχίσει να μπαίνει το πραγματικό αγγούρι. Οταν η Ελλάδα θα μπει και επίσημα στο κλαμπ των φτωχών και χρεοκοπημένων. Οταν θα μπει στον δρόμο της Βουλγαροποίησης. Τρακόσα γιούρο μισθός κι όποιος τον βρίσκει να κάνει και τον σταυρό του και να δοξάζει τον Γιαραμπί. Για να γίνει με τα τρακόσα γιούρο μισθό ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία, όπως θέλουν και απαιτούν οι δανειστές.
Κούρεμα, λοιπόν, σημαίνει χρεοκοπία. Σημαίνει ανάλογα με το ποσοστό ότι αν τα ομόλογά μου έχουνε ονομαστική αξία εκατό δραχμές, επειδή αδυνατώ να πληρώσω, θα τα ξοφλήσω στις ογδόντα, στις πενήντα ή κι ακόμα φτηνότερα. Κι ενώ η πατρίδα που επικαλείται ο πρωθυπουργός είναι έτοιμη προς το μεγάλο άλμα προς το κενό, οι υπουργοί του κάνουνε πλάκα. Λοβέρδος και σία βγάζουνε μανιφέστα κι ο Βενιζέλος δίνει στη δημοσιότητα λίστες με ονόματα.
Oι μεγάλοι φοροφυγάδες έχουν το ακαταδίωκτο 
ΟΤΙ εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους δηλαδή να τα κρύβω. Τα βγάζω στη φόρα. Πέντε λίστες με ονόματα. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες. Ποιοι βγάλανε το 2009 5,4 δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Κι ενώ δήλωναν είκοσι χιλιάρικα εισόδημα, βγάζανε έξω εκατομμύρια. Εκατό φορές πιο πολλά από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Κι ότι 18 απ' αυτούς έπαιρναν μάλιστα και επίδομα ανεργίας. Αυτό που μπορώ να πω λοιπόν σαν σχόλιο είναι «στ' αρχ@δια μου και μένα, Μαρία Μανταλένα».
Οι υπουργοί δεν είναι για να σχολιάζουν σαν τον Λοβέρδο ή να δίνουν ονόματα σαν τον Βενιζέλο. Οι υπουργοί αποφασίζουν. Εφαρμόζουν τους νόμους. Απλά πράματα. Νόμιμα βγήκαν αυτά τα 5,4 δισ. το 2009 στις ευρωπαϊκές τράπεζες ή παράνομα; Οσα βγήκαν νόμιμα, έχει καλώς. Για όσα βγήκαν παράνομα έχουνε επιβληθεί ποινές; Εχουνε εισπραχθεί πρόστιμα; Αυτό θέλω να ξέρω εγώ ως πολίτης. Οχι ονόματα. Ποινές. Ταυτόχρονα θα δοθεί στη Βουλή η λίστα με τους 9.000 μεγαλύτερους φοροφυγάδες. Και κάποιοι βουλευτές βέβαια θα τη διαρρεύσουν. Για να τους κάνουνε τα μούτρα κρέας. Τα λεφτά που χρωστάνε κι είναι πάνω από πενήντα δισ. μπορεί να τα μαζέψει ο Βενιζέλος; Οχι.
Κι επειδή δεν μπορεί να τα μαζέψει, δίνει ονόματα στη δημοσιότητα. Η δουλειά όμως του υπουργού Οικονομικών είναι η είσπραξη των φόρων. Οι φοροφυγάδες δεν είναι σαν τους καταζητούμενους που ψάχνουνε να τους βρούνε και βάζουνε τις φωτογραφίες τους στα αστυνομικά τμήματα. Οι φοροφυγάδες είναι γνωστοί.
Πασίγνωστοι. Το κράτος μπορεί να τους βρει. Και μπορούσε να τους τα πάρει όταν χρωστάγανε λίγα. Επειδή όμως όλοι αυτοί κάποιον είχανε να κάνει τα στραβά μάτια τα λίγα γίνανε πολλά. Οχι επειδή το κράτος δεν μπορούσε να τα εισπράξει. Επειδή δεν ήθελε. Κι επειδή οι μεγάλοι φοροφυγάδες έχουν το ακαταδίωκτο οι Βενιζέλοι βάζουνε φόρους και έκτακτες εισφορές στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Χαίρετε.
Ο Ολυμπιακός την κούρεψε την Ντόρτμουντ
ΣΑΦΩΣ και την κούρεψε τη Ντόρτμουντ ο Ολυμπιακός. Στο τέλος του μήνα όμως κανένας δεν πρόκειται να πάρει παραπάνω λεφτά. Για όσους έχουνε ακόμα δουλειά δηλαδή και δεν συμπεριλαμβάνονται στις 700 χιλιάδες ανέργους που τώρα με την εφεδρεία θα φτάσουν στο ένα εκατομμύριο. Κανέναν δεν πρόκειται να λυπηθούνε η εφορία και ο Βενιζέλος. Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένη.
Οση την είχανε παίξει κι είχανε ποντάρει απάνω της, από τη Δευτέρα και μετά θα μπορούνε να πληρωθούνε. Μετά την απόφαση δηλαδή της Συνόδου Κορυφής που θα δώσει τη χαριστική βολή. Θα το ξαναπώ λοιπόν για μια ακόμα φορά: Από πού κι ως πού μας φταίνε οι Γερμανοί; Επειδή θέλουνε τα λεφτά τους πίσω; Δεν χρεοκόπησαν την Ελλάδα οι ξένες δυνάμεις. Οι Ελληνες τη φαλιρίσανε. Οι Ελληνες την κατακλέψανε. Οι Ελληνες παίρνανε το ένα δάνειο απάνω στο άλλο. Για να κάνουν προσλήψεις στο Δημόσιο και να δίνουνε αυξήσεις.
Πρέπει να φτύνουνε στον καθρέφτη
ΟΙ αγανακτισμένοι του Συντάγματος, πριν μουτζώσουν κάθε φορά στη Βουλή, πρέπει να φτύνουνε στον καθρέφτη. Γι' αυτούς που ψηφίζανε μέχρι τώρα επειδή διορίζανε αυτούς και τα παιδιά τους στο Δημόσιο. Δεν είναι η Μέρκελ αντίπαλος της Ελλάδας. Αυτά τα λέει ο Τράγκας και το έχει κάνει μόδα. Εχθροί της Ελλάδας ήταν και είναι αυτή που την κυβέρνησαν. Ζωντανοί και πεθαμένοι. Από τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη, μέχρι τον Σημίτη-Καραμανλή και τώρα τον Γιωργάκη.
Δεν έδιναν στην Ελλάδα διά της βίας δανεικά οι Ευρωπαίοι. Οι Ελληνες πολιτικοί τα ζητάγανε. Για να διορίζουνε τα λαμόγια των κομματικών μηχανισμών. Για να περισσεύουνε λεφτά για ρέφες και για αρπαχτές. Μακάρι να είχα στην Ελλάδα μια πρωθυπουργίνα σαν τη Μέρκελ. Αντί για τους απατεώνες που κυβερνάνε εδώ και 35 χρόνια. Οι Γερμανοί ήταν πράγματι κακοί στην Κατοχή. Την Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά την κατέστρεψαν οι Ελληνες.
Σε καλή μεριά για τον αμόλυντο σαν παρθένα Ιωάννη Κομπότη
ΕΙΝΑΙ πλέον οριστικό. Ο Λεβαδειακός ανήκει στη Super League. Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Φάκος το σκέφτηκε και το ξανασκέφτηκε. Τελικά πήρε τη μεγάλη απόφαση. Δεν έκανε έφεση. Σε καλή μεριά λοιπόν. Οχι για τον Φάκο. Για τον Κομπότη. Αντί για Γάμα Εθνική, βρίσκεται στη Super League. Αντί για διάλυση έχει μίνιμουμ εγγυημένα έσοδα ένα δίφραγκο εκατομμύρια γιούρο. Σε καλή μεριά λοιπόν. Οχι για την Επιτροπή που αθώωσε τον Λεβαδειακό κι έγραψε ψέματα στο σκεπτικό της απόφασης. Σε καλή μεριά για τον άσπιλο και αμόλυντο σαν παρθένα Ιωάννη Κομπότη.
Ο επόμενος που θα καταθέσει αίτηση για διευθυντής στη Super League θα είναι ο Φαφαλιός
-Observer.
Ερώτηση: Είναι κακό δηλαδή να έχει η οικογένεια Ευάγγελου Βενιζέλου τρία εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: