Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αβραάμ και Μέλμπεργκ από «χρυσάφι»

Σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο όπως αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ και απέναντι σε ομάδες ισχυρές όπως η Αρσεναλ, η Ντόρτμουντ και η Μαρσέιγ δεν αρκεί να παρουσιάζεις μια αξιόμαχη ομάδα για να μπορέσεις να τις κοντράρεις.
Αβραάμ και Μέλμπεργκ από «χρυσάφι»
Δεν αρκεί να επιδιώκεις να τις κοιτάξεις στα μάτια και να παίξεις επιθετικά προσπαθώντας, όπως θέλει ο Βαλβέρδε, να κάνεις παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας.
Χρειάζονται όλα αυτά, όμως πάνω απ' όλα χρειάζεται η σιγουριά και η δύναμη της αμυντικής διάταξης. Χρειάζονται με λίγα λόγια παίκτες κλάσης που θα ξέρουν να κρατήσουν όρθια την ομάδα στα δύσκολα, παίκτες υψηλού επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο πως στα ματς που έχασε ο Ολυμπιακός με Μαρσέιγ και Αρσεναλ πλήρωσε λάθη που έγιναν στην άμυνα από Κοστάντσο και Μαρκάνο. Προχθές στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός στήριξε πολλά στη νίκη του στο «χρυσό» κεντρικό αμυντικό δίδυμό του.
Τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο, που τρία χρόνια τώρα που παίζουν μαζί αποδεικνύουν εμπράκτως την τεράστιά τους κλάση, αλλά και τη μεγάλη τους αξία. Σε ένα ματς καθοριστικό για τη συνέχεια, τα δύο στόπερ του Ολυμπιακού έβαλαν «μπλόκο» στους Γερμανούς επιθετικούς και όντες αλάνθαστοι κατάφεραν να εγγυηθούν την ασφάλεια της «ερυθρόλευκης» εστίας. Ενα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που κάλλιστα θα μπορούσε να αγωνίζεται σε κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, ειδικά βλέποντας τους Σούμποτιτς και Χούμελς στην πρωταθλήτρια Γερμανίας που «κουτουλούσαν» σχεδόν σε κάθε επιθετική ενέργεια του Ολυμπιακού.
Τάκλιν για Οσκαρ!
Το καλοκαίρι που πέρασε υπήρχαν σκέψεις στον Ολυμπιακό να παραχωρήσουν τον Μέλμπεργκ, εφόσον βεβαίως έφτανε μια επίσημη πρόταση στα γραφεία τους, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να γλιτώσουν το μεγάλο συμβόλαιο του Σουηδού (1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) και να πάρουν και χρήματα. Πόσο λάθος βεβαίως θα έκαναν αποδεικνύεται σε κάθε ματς, όπου ο Σουηδός αποτελεί τη φυσιογνωμία του νέου Ολυμπιακού.
Αν και στα 34 χρόνια, ο Ολαφ Μέλμπεργκ παίζει σαν αγανακτισμένος έφηβος ξεδιπλώντας την τεράστια ποδοσφαιρική του κλάση σε συνδυαμό με τη μεγάλη του πείρα. Αποδεικνύει πως είναι αναντικατάστατος, πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο ότι όχι μόνο αξίζει να πληρώνεται αδρά από τους «ερυθρόλευκους», αλλά και πως δικαιούται ξεκάθαρα ένα νέο συμβόλαιο. Οταν έχεις τέτοια παρουσία, τα χρόνια μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Ο Μέλμπεργκ και κόντρα στους Γερμανούς ήταν «ατσάλινος», έκανε τα πάντα σε συνδυαμό με τον Αβραάμ και... οχύρωσε όπως έπρεπε το τρίποντο. Το σωτήριο τάκλιν που κάνει στον Καγκάβα που ετοιμάζεται να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο δείχνει την ποιότητα του ποδοσφαιριστή, που βεβαίως δεν περιμέναμε το προχθεσινό ματς για να την καταλάβουμε. Απλά ο Σουηδός «αναγκάζει» τους πάντες μετά απο κάθε 90λεπτο να υποκλίνονται στην αξία του.
Αρχηγός σε όλα!
Αρχηγός σε όλα ήταν προχθές ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αλάνθαστος στις επεμβάσεις του, ουσιαστικός στις μονομαχίες του, με μεγάλο τσαμπουκά απέναντι στους Γερμανούς που γρήγορα κατάλαβαν πως στο Καραϊσκάκη τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για αυτούς. Δίπλα στον Μέλμπεργκ ο Αβραάμ έχει κερδίσει πολλά ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα το πλούσιο ταλέντο του. Και όσο οι δυο τους παίζουν σε υψηλό επίπεδο τόσο ο Ολυμπιακός θα πορεύεται στο σωστό δρόμο.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: