Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

+3 και -3 λόγοι για τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στο «Καραϊσκάκη», απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στο +2 από τον «αιώνιο» αντίπαλο και έδωσε το τέλειο πάτημα για την έναρξη της κουβέντας για το αν είναι ή όχι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
+3 και -3 λόγοι για τον τίτλο!
Οι τρεις λόγους που οι «πράσινοι» μπορούν να θεωρούν ότι έχουν πλεονέκτημα τίτλου, αλλά και τρεις που να μην τους καθιστά ακόμα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.
Είναι φαβορί γιατί...
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρηθεί φαβορί για τον τίτλο, διότι έβγαλε «αλώβητος» μία καυτή τριάδα αγώνων με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Στα τρία μεγάλα ντέρμπι οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν επτά βαθμούς έχοντας νικήσει στην Τούμπα με 3-1 τον «δικέφαλο του Βορρά», επικρατώντας ως γηπεδούχοι με 3-2 της Ενωσης και αποσπώντας τον πόντο στο «Καραϊσκάκη» από τον βασικό αντίπαλο, Ολυμπιακό. Και αν αναλογιστεί κανείς τις επιδόσεις τους στα μικρά θεωρητικά ματς, τότε οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να θεωρούν εαυτόν φαβορί για τον τίτλο.
Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι η έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων... Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε ο Βαλβέρδε και μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς και τις λίγες λύσεις που έχει φέτος ο Φερέιρα στη διάθεση του. Μέχρι τον Δεκέμβριο ο Ολυμπιακός είχε να σκεφτεί και την Ευρώπη, όπου είναι και το χρήμα και αυτό, ενδεχομένως, να δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στους «πράσινους».
Τέλος, ένας ακόμα λόγος που καθιστά τους «πράσινους» φαβορί είναι αύρα ενός Πρίγκιπα που έρχεται να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και με τα λεφτά που θα ρίξει, να είναι έτοιμος να αλλάξει τις ισορροπίες. Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» βλέπουν τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο να υπάρχει ένας επενδυτής που είναι αποφασισμένος να δώσει χρήματα και να απογειώσει την ομάδα στο φεγγάρι και αυτό λειτουργεί ευεργετικά στη ψυχολογία όλων που σε κάθε ματς παρουσιάζονται ντός γηπέδου τόσο αποφασιστικοί όσο ποτέ άλλοτε...
Στον Παναθηναϊκό ξέρουν πως αν επιτευχθεί το deal, θα έρθει τον Γενάρη και η μεταγραφική ενίσχυση που το πιο πιθανό είναι να βελτιώσει το ρόστερ, να το ενισχύσει και να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση τιτλου.
Δεν είναι φαβορί γιατί...
Από την άλλη, όμως, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις λόγοι, στους οποίους μπορεί να βασιστεί κανείς και να ανατρέψει τα δεδομένα περί «πράσινου» πλεονεκτήματος στη μάχη του τίτλου.
Πρώτος και καλύτερος, αυτός περί του ρόστερ 13-14 ποδοσφαιριστών που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και να κουβαλήσουν το βαρύ φορτίο του φαβορί για τον τίτλο. Τι θα γίνει, λοιπόν, αν αυτοί «σκάσουν»; Είναι μία ερώτηση που μπορεί να τεθεί από τον οποιονδήποτε με την απάντηση να μην είναι ξεκάθαρη, από τη στιγμή, μάλιστα, που ουδείς γνωρίζει, αν θα υπάρξει ενίσχυση.
Ο δεύτερος λόγος εντοπίζεται σε ένα πιθανό σενάριο «ναυαγίου» με τον Πρίγκιπα Αλ Σαούντ. Τι θα συμβεί, αν «στραβώσει», εν τέλει, κάτι στην υπόθεση αυτή και ο Σαουδάραβας δεν γίνει αφεντικό στην «πράσινη» ΠΑΕ; Σίγουρα αν υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα επηρεαστεί, λένε και υποστηρίζουν πολύ...
Οσο για τον τελευταίο λόγο, ακούει στο όνομα Βλάσης Τσάκας... Και τι εννοούμε μ' αυτό; Τι θα συμβεί, αν, πράγματι, ο Αλ Σαούντ γίνει αφεντικό και ο Τσάκας κάνει μεταγραφές και κινήσεις χωρίς την έγκριση του Φερέιρα; Πολλοί λένε ότι μπορεί να διαταραχθεί η ηρεμία στην ομάδα και να χαθεί η χημεία στην ομάδα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό ως γεγονός στη μάχη του τίτλου.
Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει λόγος και αντίλογος στο κατά πόσο ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για τον τίτλο!
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: