Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κανείς δεν γέλασε!!

Γελά καλύτερα, όποιος γελά τελευταίος! Στο ντέρμπι των «αιωνίων» τελευταίος ουδείς γέλασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα μοιράστηκαν όλα. Εντυπώσεις, βαθμούς, γκολ και δοκάρια. Ουσιαστικά όμως, κερδισμένος λογίζεται ο Παναθηναικός. Γράφει ο Άρης Νικολάκης.
Κανείς δεν γέλασε
Με τη λογική του κέρδους από μία ισοπαλία! Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι του ντέρμπι για το Α' ημίχρονο του. Σε ότι αφορά την ουσία, τουλάχιστον. Κι επειδή πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Κι επειδή είχαν περισσότερες ευκαιρίες από τους «ερυθρόλευκους» για σκοράρουν.
Η φάση του 0 -1 μιλά από μόνη της! Κι αναδεικνύει την διαφορά του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό μέχρι το 45ο λεπτό, τουλάχιστον. Τσάκισαν χωρίς στάλα υπερβολής στις κόντρες ο Κουίνσι κι ο Ζέκα τον Παπαδόπουλο και το Μέλμπεργκ.
Αυτός ήταν ο κανόνας του πρώτου ημιχρόνου: Οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα «κλικ» ταχύτεροι και δυνατότεροι. Η εξαίρεση; Το διάστημα από το 30ο μέχρι το 40ο λεπτό. Τότε ο Παναθηναϊκός στριμώχτηκε στο καναβάτσο του «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό .
Αμφότεροι οι «αιώνιοι» πάντως, δικαιούνται για να ομιλούν περί ατυχίας. Τα δοκάρια του Λέτο - με εκπληκτική ενέργεια - και του Φουστέρ (με απίστευτης δύναμης σουτ) στέρησαν δύο γκολ από τους διψασμένους για σκορ και θέαμα φιλάθλους του τόπου.
Με το ξεκίνημα του Β' ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός . αντέγραψε τον Παναθηναϊκό! Ισοφάρισε με «καρμπόν» 1-1 σε μία επίθεση με κινηματογραφική ταχύτητα. Η ατμόσφαιρα έγινε από ηφαιστειώδης μέχρι αποπνικτική. Και κυριολεκτικά και παραφραστικά για τους φιλοξενούμενους! Έτσι άλλαξε η εικόνα του ντέρμπι.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι μετά το 46ο λεπτό. Κι αυτοί σε ότι αφορά την ουσία τουλάχιστον. Οι γηπεδούχοι ήταν - με τα η σειρά τους - ταχύτεροι και δυνατότεροι. Δεν ήταν όμως, ικανότεροι (κατ εικόνα κι ομοίωση με τους φιλοξενούμενους πριν το 46ο λεπτό) στην αξιοποίηση των ευκαιριών τους.
Στα επί μέρους συμπεράσματα; Ήταν ενδιαφέρον ντέρμπι. Είχε μπόλικες φάσεις. Ο Γιάχος βγήκε αλώβητος από το «καμίνι» του «Γ. Καραϊσκάκης». Δικαίωσε τον Βασσάρα. Ο Κουίνσι είναι άπιαστος. Το έλεγε η καρδούλα του Λέτο. Ο Μέγιερι κι ο Καπίνο (ιδιαίτερα αυτός επειδή είναι διεθνής μας!) έχουν οκάδες  φρύδια!
Ιμπαγάσα ο ένας, στον Ολυμπιακός άλλος κανένας. Έχασε τα . άχαστα ο Μιραλάς. Ο Τζιμπούρ τη βρίσκει. σκοράροντας σε ντέρμπι. Οι δύο προπονητές δεν στήριξαν τις ομάδες τους. Στηρίχτηκαν από αυτές.
Τελικά; Το μη χείρον βέλτιστον στο ντέρμπι των «αιωνίων»! Με τον Ολυμπιακό όμως, να μην βολεύεται με την ισοπαλία. Έπεται του προηγούμενου - στη βαθμολογία - Παναθηναϊκού βλέπετε. Ως εκ τούτου βολεύεται παραμένοντας στο ρετιρέ της.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: