Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η σκληρή γλώσσα της αλήθειας!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το ντέρμπι αιωνίων!!
"Έγινε πολύ καλό παιχνίδι, μου άρεσε. Πολύ γρήγορο ματς, πολλές φάσεις, πολύ τρέξιμο. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο πρώτο 20λεπτο. Έπαθε αυτά που έλεγα στην προηγούμενη στήλη ότι πρέπει να προσέξει να μην πάθει. Βγήκε γρήγορος ο Παναθηναϊκός, ελαφρύς αλλά και δυνατός, άλλαζαν ωραία τη μπάλα, έψαχναν να βρουν χώρο στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.
Πριν βάλει το γκολ ο ΠΑΟ είχε «προειδοποιήσει», φαινόταν η ζημιά να έρχεται, δύο φορές βγήκε γρήγορα μπροστά ο Κουίνσι και τον πρόλαβε στο τσακ ο Αβραάμ. Έπειτα όμως άλλαξε πλευρά, κι εκεί του έφυγε του Αβραάμ με την ταχύτητά του, είναι σπρίντερ αυτός, το έχω ξαναπεί, δεν πρόλαβε να κάνει τέλεια τη διαγώνια κάλυψη ο Τοροσίδης, την έκανε αλλά πετάχτηκε πιο γρήγορα ο Ζέκα, πάρε το γκολ. Λόγω ταχύτητας του ΠΑΟ.
Την έφτιαξαν την ομάδα τους οι Παναθηναϊκοί, με τα ψέματα και χωρίς λεφτά, έφτιαξαν ομάδα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Εμείς; Πετάξαμε λεφτά. Οι αναγνώστες της στήλης ξέρουν ότι δεν τα λέω τώρα, μάλλιασε η γλώσσα μου όλο το καλοκαίρι.
Στο β’ ημίχρονο βγήκε αποφασιστικός ο Ολυμπιακός και ισοφάρισε γρήγορα. Περίμενα μετά ότι θα το παίρναμε το ματς. Έμενε πολύς χρόνος και ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, μπορούσε να το πάρει το ματς και άξιζε να το πάρει το ματς, ήταν καλύτερος. Και είχε έναν κόσμο φανταστικό. Παρ’ όλα αυτά φοβόμουν ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να γίνει το διπλό. Ευτυχώς τη γλιτώσαμε στο δοκάρι του Λέτο. Αν γινόταν το 0-2, θα τέλειωνε το ματς νωρίς. Έπειτα ο Ολυμπιακός ανέβηκε και άξιζε πέρα ως πέρα τη νίκη. Είχε πολλές ευκαιρίες.
Ο Μακούν έκανε στο α’ ημίχρονο το πιο καλό του ματς με τον Ολυμπιακό, έπειτα έπεσε, πριν τραυματιστεί ήταν κουρασμένος.
Ο Φουστέρ έπειτα από τόσο καιρό μπήκε να παίξει, δεν τράβηξε. Δεν έχει άκρα ισχυρά ο Ολυμπιακός. Πού είναι οι εποχές Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλου, πού είναι ο Γκαλέτι;
Μπλέξαμε με το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός ατύχησε να έχει μόνιμα τραυματία αυτόν τον Ρούντολφ που είναι γρήγορος, αν είχε ένα καλό φορ χθες στη θέση του Κλέιτον θα είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχει βγάλει ΑΕΚ, Τούμπα, Καραϊσκάκη, πού θα χάσει βαθμούς;
Ο Γέστε δεν τράβηξε, ανύπαρκτος και ο Ορμπάιθ. Ευτυχώς που δεν έπαιξε και ο Μαρκάνο χθες, θα μπαίνανε μέσα στα δίχτυα. Υπερέβαλαν εαυτούς ο Αβραάμ και ο Μέλμπεργκ, είναι δίδυμο που δεν σπάει. Πού είναι οι μεταγραφές του Βαλβέρδε και του Κοβάσεβιτς; Πληρώνει ο Μαρινάκης. Πληρώνει συμβόλαια, πληρώνει ομάδες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πληρώνει Χαβίτους για να είναι εκτός αποστολής, Γέστε για να κάνει τουρισμό, Κοστάντζο- ο Χριστός και η Παναγία- μαζέψαμε και σαπάκια που όλο τραυματίζονται, για να μην πάμε στα πιο παλιά με Όσκαρ και Ουρτάδο.
15 μεταγραφές έχουμε κάνει φέτος, πάθαμε πλάκες… Και φτάσαμε στο σημείο να αγωνιούμε αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα, όχι να μιλάμε για πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αν θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα γίνει μάχη. Πρέπει να ιδρώσει πολύ ο Ολυμπιακός για να το πάρει.
Θεωρώ ότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Θέλει ενίσχυση στα χαφ ο Ολυμπιακός, το φωνάζω καιρό. Η άμυνά του και η επίθεσή του μου άρεσε, το βάρος έπρεπε να πέσει στα χαφ, αλλά να έρθουν παίκταροι, στον άξονα και στα άκρα.
Είδα χθες μία περίπτωση κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού που μπορεί να βγει τερματοφύλακας για 20 χρόνια. Μάλιστα κύριοι, και απ’ ότι λέγεται αυτό το παιδί το πρότειναν στον Ολυμπιακό αλλά οι σκάουτερ εκεί δεν τον είχαν προτιμήσει, ενώ έπαιζε σε ομάδα του Πειραιά. Φοβερός ήταν ο Καπίνο. 17,5 χρονών στο καμίνι του Καραϊσκάκη σε τόσο κρίσιμο ντέρμπι, δεν περίμενα να σταθεί έτσι. Και δεν είναι μόνο η σοβαρότητα που έδειξε, η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα. Είδα προσόντα, είδα κορμί, είδα ύψος, και το κυριότερο, είδα ταχύτητα στις αντιδράσεις του. Ταχύτατος.
Και ο δικός μας ο Μέγερι πήγε καλά, ήταν καλός ο Μέγερι, μπράβο του. Γρήγορος και αυτός, βγήκε γρήγορα και αποφασιστικά όταν έπρεπε, έκανε καλές αποκρούσεις όπου χρειάστηκε. Είχαν καλούς τερματοφύλακες οι δυο ομάδες χθες, γενικώς ήταν καλές ομάδες.
Ο Τζιμπούρ ήταν μαχητής μεγάλος, έριξε πολύ τρέξιμο, τραβιόταν πίσω και αμυνόταν, έβαλε και το γκολ. Λείπει εξτρέμ όμως από τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί ο Φουστέρ δεξιά. Σοβαροί να είμαστε. Δεν πείθει ακόμα ο Αμπντούν. Εγώ ήθελα τον Μόνχε χθες και το είχα πει πριν το ματς στη στήλη, αλλά ο προπονητής μπορεί να είδε κάτι στην προπόνηση που να μην του άρεσε.
Για την τακτική Βαλβέρδε δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι λανθασμένο, κάτι στραβό. Κυνήγησε τη νίκη, ρίσκαρε πολύ. Και ο Φερέιρα απ’ την πλευρά του το είχε διαβάσει καλά το ματς. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ η αλλαγή που έκανε να βγάλει τον Κλέιτον, να βάλει τον Βύντρα πίσω για να ενισχύσει τα μετόπισθεν και να προωθήσει μπροστά από τον Βύντρα τον Μαρίνο, και να βάλει τον Κουίνσι φορ που είναι φισέκι. Ας μην του βγήκε ιδιαίτερα, μου άρεσε αυτή η κίνηση.
Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, μπορούσε να κάνει ολική ανατροπή στο σκορ, κρίμα που δεν πήρε αυτό το ματς, φοβάμαι μην αποβεί καθοριστικό για το πρωτάθλημα. Μπλέξαμε με το πρωτάθλημα, θα γίνει μεγάλη μάχη… Θυμηθείτε από τι αφετηρία ξεκινήσανε οι δυο ομάδες το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν διαλυμένος ψυχολογικά, οικονομικά, χωρίς ιδιοκτήτη και διπλοαποκλεισμένος στη συνέχεια από τα έσοδα της Ευρώπης…"
πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: