Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αφού μπορείτε, γιατί δεν τα κάνετε;

Επιτέλους! Είδαμε και στην Ελλάδα ένα ντέρμπι που μας έφερε πιο κοντά στην Ευρώπη. Ένα παιχνίδι με υψηλή ποιότητα, σαν αυτά που βλέπουμε στα κορυφαία πρωταθλήματα!
Αφού μπορείτε, γιατί δεν τα κάνετε;
Μπορεί να είναι έτοιμοι να μας πετάξουν από την Ευρωζώνη, μπορεί ο κόσμος να μιζεριάζει με όσα συμβαίνουν γύρω του αυτό τον καιρό, μπορεί τα άπλυτα του ελληνικού ποδοσφαίρου να ξεφτίλισαν τον χώρο όλο το καλοκαίρι, όμως παρακολουθήσαμε ένα ματς σκέτη διαφήμιση. Και μπράβο τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό. Τι, δηλαδή; Μόνο θα γκρινιάζουμε ή θα κριτικάρουμε; Να δίνουμε και συγχαρητήρια όταν πρέπει.
Με εξαίρεση δυο, τρία σκηνικά που γίνανε πριν ή κατά την διάρκεια του ματς από οπαδούς (και που είναι ουσιαστικά πταίσματα μπροστά σε τόσα όργια που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια), απολαύσαμε μια πραγματική ματσάρα. Και τι ακριβώς άρεσε από το ντέρμπι αιωνίων, που ήταν το καλύτερο των τελευταίων ετών;

- Είδαμε -επιτέλους!- τους παίκτες των ομάδων να φεύγουν αγκαλιασμένοι κι όχι κυνηγημένοι στις φυσούνες. Ο Καπίνο με τον Μέγιερι, ο Σαριέγκι με τον Γέστε τα έλεγαν και αποχωρούσαν μαζί. Τέλειο σκηνικό!
- Είδαμε ρυθμό! Η μπάλα πάνω - κάτω, να γίνονται φάσεις και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε να κάνουμε με αργοκάραβα.
- Είδαμε μια διαιτησία που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν έδωσε τη νίκη στον έναν ή τον άλλον αντίπαλο. Φυσικά κι έγιναν λάθη (όπως με π.χ. με δυο, τρία οφσάιντ), όμως σε καμία περίπτωση η διαιτησία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.
- Είδαμε δυο προπονητές που φέρθηκαν σαν κύριοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα κι όταν το ματς πήγαινε στραβά για τις ομάδες τους.
- Είδαμε δυνατά (καμιά φορά και σκληρά) μεν, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία, καθαρά μαρκαρίσματα στην μπάλα.
- Είδαμε να εφαρμόζεται τακτική και για τις δυο ομάδες. Να υπάρχει αρχή και τέλος στο παιχνίδι τους και να μην είναι ό,τι κάτσει.
- Είδαμε φαντεζί ενέργειες από παικταράδες σαν τον Μιραλάς, τον Λέτο κλπ.
- Είδαμε δυο πιτσιρικάδες τερματοφύλακες να μην μασάνε. Και ειδικά ο Καπίνο που πιέστηκε περισσότερο, έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε βαρύ χαρτί για τον Παναθηναϊκό.
- Είδαμε γκολ, είδαμε δοκάρια, είδαμε φανατισμένη ατμόσφαιρα γηπεδική (εντός ορίων κατά 99%).

Με λίγα λόγια: Είδαμε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Γίνανε πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου και μπορούμε να συζητάμε για την μπάλα που παρακολουθήσαμε κι όχι για καφριλίκια ή καραγκιοζιλίκια που τόσα χρόνια έχουν "σκοτώσει" το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε την ποιότητα αυτού του ντέρμπι και το πόσο όμορφα πέρασαν όλοι, Ολυμπιακοί - Παναθηναϊκοί - ουδέτεροι, τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μας κάνει να ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες. Να απολαμβάνουμε το παιχνίδι κι όχι τα παρατράγουδα.
Απέδειξαν πως μπορούν. Μένει και να τα κάνουν...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: