Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Άριστα ...Ζέκα και στους δύο!!

Αυτό ήταν ντέρμπι κι ας μην κέρδισε κανείς. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1 μετά από ματσάρα. Ζέκα (17΄), Τζιμπούρ (48΄) τα γκολ. Δοκάρια Λέτο, Φουστέρ. Πολλές ευκαιρίες, περισσότερες ο Ολυμπιακός.
Άριστα ...Ζέκα και στους δύο!
Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 10η αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο «αιώνιοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ζέκα στο 17', ωστόσο οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 48' με τον Τζιμπούρ. Με την σημερινή ισοπαλία... κερδισμένος είναι ο ΠΑΟ, καθώς κράτησε το +2 στην βαθμολογία και συνεχίζει να είναι μόνος του στην κορυφή.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, πως είδαμε μετά από πολύ καιρό ένα εξαιρετικό ντέρμπι, με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές και μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, ωστόσο το «τριφύλλι» ήταν... φωτιά στις αντεπιθέσεις. Οι καλύτεροι του αγώνα ήταν οι Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μιραλάς για τους «ερυθρόλευκους», ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Κουίνσι, Ζέκα, Καπίνο και Μαρίνος.
Ο ρόλος του Μακούν και... 11αδα που δεν αλλάζει

Με εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα ξεκίνησε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός, τα αναμενόμενα είδαμε από τον Παναθηναϊκό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Ιμπαγάσα, ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, στα αριστερά της άμυνας τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη και κεντρικό δίδυμο τους Αβρ. Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ. Στον άξονα έπαιζαν οι Ορμπάιθ και Μοντέστο ως «κόφτες» και μπροστά τους σε πιο δημιουργικό ρόλο ο Μακούν. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Φουστέρ, Μιραλάς και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, στα δεξιά της άμυνας ο Μαρίνος, αριστερά ο Σπυρόπουλος και κεντρικό δίδυμο οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Μπροστά τους έπαιζαν οι Κατσουράνης και Σιμάο και δίπλα τους πιο δεξιά ο Ζέκα. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Κλέιτον, αριστερό ο Κουίνσι και στην κορυφή ξεκίνησε ο Λέτο.


Ξέφυγε ο Κουίνσι και... 0-1!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό απείλησε με το απευθείας φάουλ του Χολέμπας έξω από την περιοχή, όπου η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο τέταρτο, ωστόσο αυτός που έβαλε γκολ ήταν ο Παναθηναϊκός! Στο 17' ο Κουίνσι από βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη έφυγε μόνος του στην κόντρα, εντός περιοχής απέφυγε το τάκλιν του Παπαδόπουλου, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» στον Ζέκα και αυτός με προβολή έκανε το 0-1. Από το γκολ και μετά οι Πειραιώτες ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους και πίεσαν πάρα πολύ. Κυκλοφορούσαν συνεχώς την μπάλα έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού», ενώ ο Τζιμπούρ ήταν μόνιμη απειλή για την πράσινη άμυνα.

Δύο δοκάρια και... σούπερ Μαρίνος

Η απάντηση του Παναθηναϊκού στην ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού ήρθε στο 29', όταν ο Λέτο με ωραία κίνηση... άδειασε τον Αβραάμ, έκανε και το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μέγιερι. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, δεν άργησαν και πάλι να βγουν στην επίθεση. Στο 32' ο Μοντέστο από καλή θέση εντός περιοχής «σημάδεψε» τον Σαριέγκι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τζιμπούρ στην αντεπίθεση. Η μεγαλύτερη στιγμή βέβαια για τους πρωταθλητές σημειώθηκε στο 34', όταν ο Μοντέστο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρίνος έκοψε δύο φορές στην ίδια φάση τα σουτ των Τζιμπούρ και Μιραλάς από τη μικρή περιοχή! Τελικά, οι «πράσινοι» άντεξαν στην πίεση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ 0-1.

Ο «τρομοκράτης» πήρε το όπλο του!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο και στην πρώτη του ευκαιρία σκόραρε! Ο Μιραλάς στο 48' έφυγε εξαιρετικά από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τζιμπούρ, που αμαρκάριστος με δυνατό σουτ από το... μισό μέτρο έκανε το 1-1! Το γκολ αυτό έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο και ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά αύξησαν την πίεση τους. Στο 55' μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, όταν ο Μιραλάς δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από εξαιρετική θέση, όμως ο Μαρίνος έβαλε την κόντρα και τον έκοψε.

Ο Βέλγος έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 65', όταν βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, όμως πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση από το «τριφύλλι» ήρθε στο 69', όταν ο Κουίνσι απέφυγε εξαιρετικά τον Μέλμπεργκ, μπήκε και στην περιοχή, σούταρε, όμως ο Μέγιερι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος...
Ο Καπίνο κράτησε την ισοπαλία!

Στο 75' ο Μακούν τραυματίστηκε και ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Πάντελιτς κάνοντας τον Ολυμπιακό... φουλ επιθετικό. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό δημιούργησε και την πρώτη του ευκαιρία με αυτό το σχήμα, όταν μετά από πολλές πάσες η μπάλα πήγε στον Μιραλάς, αυτός έκανε το σουτ εντός περιοχής, όμως ο Καπίνο απέκρουσε. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο φορές στην κόντρα (74' και 79') με σουτ του Λέτο εκτός περιοχής να φεύγουν άουτ. Στο 83' όμως, είχαμε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μιραλάς προσπάθησε να σουτάρει στην κίνηση, η μπάλα κάπως... μπλέχτηκε με τον Ζέκα και άλλαξε πορεία, ωστόσο ο Καπίνο με φοβερή εκτίναξη έδιωξε πάνω στην γραμμή!

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του ντέρμπι, καθώς στα επόμενα λεπτά μαζί με τα πέντε των καθυστερήσεων, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Μοντέστο, Μακούν (75' Πάντελιτς), Φουστέρ (85' Αμπντούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Μαρίνος (85' Καραγκούνης – 93' Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζέκα, Σιμάο, Κατσουράνης, Κλέιτον (63' Βύντρα), Κουίνσι, Λέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: