Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τα τρία αξέχαστα πρόσωπα του ντέρμπι

Όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι είναι χαρούμενοι γιατί είδαν από την τηλεόραση ή έφυγαν από το γήπεδο χoρτασμένοι από το ντέρμπι κι ας μην κέρδισε καμία ομάδα. Νίκησε όμως το ποδόσφαιρο. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Τα τρία αξέχαστα πρόσωπα του ντέρμπι
Στο Φάληρο αναδείχθηκαν τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο πρώτος είναι ο διαιτητής Γιάχος γιατί με την άριστη εφαρμογή του πλεονεκτήματος επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, να έχουν ρυθμό, χωρίς ανούσιες διακοπές και φάουλ.
Όλοι μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον διαιτητή. Ο Γιάχος δεν διαθέτει το βαρύ όνομα στην διαιτησία και αρκετοί αμφισβητούν τις ικανότητες του. Στο Καραισκάκη απέδειξε πως έχει και την προσωπικότητα και τις ικανότητες. Μπράβο του!
Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Μακούν γιατί αντικατέστησε επάξια τον Ιμπαγάσα στο ρόλο του οργανωτή. Θα έλεγα δε πως ίσως είναι και καλύτερος. Κι εκεί που ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλον επιτελικό χαφ κτύπησε σοβαρά και θα λείψει από τους ερυθρόλευκους. Ποιοτικός και αθόρυβος παίκτης "μιλάει" της μπάλας και αξιοποιεί τους γρήγορους επιθετικούς. Ελπίζουμε να επιστρέψει το συντομότερο γιατί δίνει ομορφιά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Το τρίτο πρόσωπο είναι ο Καπίνο. Δεν επηρεάστηκε από την εκρηκτική ατμόσφαιρα, ενέπνεε σιγουριά στους αμυντικούς του, ήταν κυρίαρχος στο έδαφος ή τον αέρα. Πραγματοποίησε δυο-τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις με αποκορύφωμα την εκτίναξη του στη προσπάθεια του Φουστέρ.
Με την απόδοση του έκρινε το ντέρμπι κι αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως μετά την Τούμπα ήταν μόλις το δεύτερο ντέρμπι στην καριέρα του. Το μέλλον του ανήκει και στον Παναθηναϊκό και στην εθνική.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: