Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

"Πιο ζωντανή, πιο δημιουργική και βελτιωμένη"

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της Ένωσης επί του Αστέρα Τρίπολης.
"Πιο ζωντανή, πιο δημιουργική και βελτιωμένη"
«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη με καθαρό σκορ. Θα έλεγα όμως ότι είχαμε δύο διαφορετικές εικόνες. Στο πρώτο ημίχρονο καθόλου καλή απόδοση και κρατάμε μόνο τη φάση που προηγηθήκαμε. Κι ο αντίπαλος, πάντως, μόνο μία καλή φάση έκανε αν και είχε πολύ καλή παρουσία. Στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισα να κάνω άμεσα δύο αλλαγές και οι αλλαγές βοήθησαν.
Είδαμε μια ΑΕΚ πιο ζωντανή, πιο δημιουργική, καταφέραμε να αυξήσουμε το σκορ και να κάνουμε ευκαιρίες. Δε φτάσαμε και σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά ήμασταν βελτιωμένοι. Λέω στα παιδιά καθημερινά ότι θα χρειαστούν όλοι φέτος. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν μπαίνουν αλλαγές και βοηθάνε. Το έχω σαν δόγμα ότι τα ματς τα κερδίζουν αυτοί που μπαίνουν ως αλλαγές. Αυτό έγινε σήμερα και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη.
Για τον Ρίκκα έγινε δεκτό το αίτημα μου, προς τιμήν της διοίκησης, να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεση μου. Φαίνεται ότι όταν κάποιος είναι υπεύθυνος, έχει την ευκαιρία να αλλάζει την εικόνα του. Να το βλέπουν και οι υπόλοιποι αυτό, ότι υπολογίζω δηλαδή σε όλους. Είναι ένα ευχάριστο παράδειγμα ο Ρίκκα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, είχαμε και άγχος στο πρώτο ημίχρονο γιατί ήταν επιτακτική η νίκη. Στα θεωρητικά εύκολα ματς μεταφέρεται το άγχος στους παίκτες. Ο αντίπαλος είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο.
Και οι δύο αλλαγές στο ημίχρονο έγιναν για λόγους τακτικής.
Πραγματικά μέχρι τις 21/12 έχουμε μια σειρά παιχνιδιών και είναι πολλά από αυτά εντός έδρας. Είναι χρυσή ευκαιρία το να κερδίσουμε αυτά τα ματς για ψυχολογία, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση αλλά και για πρακτικούς λόγους. Αυτά τα ματς βέβαια είναι και ταπιο δύσκολα και το λέω και στους παίκτες. Οταν μπαίνει στη σκέψη μας ότι πρέπει να κερδίσουμε τότε τα πράγματα δυσκολεύουν και εμείς είμαστε μια ομάδα που ακόμη ψαχνόμαστε.
Δε θέλω να αναφερθώ στα διοικητικά αυτή τη στιγμή και στα οικονομικά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα μας και για αυτό δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά. Επειδή ξεπερνάμε τις αντιξοότητες και είναι πολύ σημαντικό που έχουμε πολύ καλές σχέσεις στην ομάδα. Θα είναι δύσκολο το ματς της Τετάρτης και μετά από τρεις μέρες έχουμε νέο παιχνίδι. Είναι δύσκολο αυτό γιατί έχουμε και παίκτες συγκεκριμένης ηλικίας. Θα αξιοποιήσω, πάντως, με τον καλύτερο τρόπο όλο το ρόστερ μας. Η συμπεριφορά των παικτών είναι πολύ καλή και αυτό με χαροποιεί. Ξέρουμε όμως ότι ο δρόμος μας θα είναι δύσβατος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: