Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χαμένος από ...χέρι!!

Ένα γρήγορο γκολ (7΄) κι ένα πέναλτι που δεν του έδωσε ο Ρώσος διαιτητής σε χέρι (43΄), οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ήττα 0-1 από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία για το Champions League.
Χαμένος από ...χέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Γερμανία από την Ντόρτμουντ και μετά το 0-0 ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Μαρσέιγ... έμπλεξε. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο έβδομο λεπτό με δυνατό σουτ ο Γκρόσκροϊτς, ενώ στο 43' του πρώτου μέρους ο διαιτητής έκανε τα... στραβά μάτια σε πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων». Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτερη, ωστόσο στο δεύτερο δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και έχασε.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο νίκη στην Γαλλία με τη Μαρσέιγ, αφού βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, ενώ η Ντόρτμουντ έφθασε τους τέσσερις. Η Άρσεναλ είναι πρώτη με οκτώ πόντους και η Μαρσέιγ δεύτερη με επτά.
Η... έκπληξη με Μέγιερι και ο Φέισα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό στην Γερμανία με αρκετές εκπλήξεις. Μεγαλύτερη όλων ήταν η χρησιμοποίηση του Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια αντί του Κοστάντσο. Από εκεί και πέρα, ο Βάσκος έκρινε ανέτοιμο τον Τοροσίδη και έβαλε στα δεξιά τον Μοντέστο, ενώ στη μεσαία γραμμή προτίμησε τον Φέισα αντί του Μακούν. Έτσι λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι, ο Μαρκάνο στα αριστερά της άμυνας, Μοντέστο δεξιά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μέλμπεργκ και Αβ. Παπαδόπουλος. Οι δύο «κόφτες» ήταν ο Φέισα με τον Ορμπάιθ, μπροστά τους ξεκίνησε ο Ιμπαγάσα και στα άκρα οι Χολέμπας και Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Τζιμπούρ.

Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1, γκολκίπερ τον Βαιντενφέλερ και στην αμυντική τετράδα τους Πίσζτσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς και Σμέλτσερ. Οι Κεχλ, Λάιτνερ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι ενώ οι Γκέτσε, Γκρόσκροϊτς και Πέρισιτς οι τρεις δημιουργικοί μέσοι, με τον Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Κακό ξεκίνημα και γκολ, ισορροπία και πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λίγο έλειψε να δεθχεί γκολ. Ο Λεβαντόφσκι πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον αμαρκάριστο Πέρισιτς, ωστόσο αυτός αμαρκάριστος και από καλή θέση, σούταρε άουτ. Το... κακό όμως δεν άργησε να γίνει, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα οι Γερμανοί ήταν πιο αποτελεσματικοί. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο του Μέγιερι με γροθιές, ο Γκρόσκροϊτς πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και κάνει το 1-0 στο 7'. Αν και το γκολ ήρθε νωρίς, όπως ακριβώς και στο εκτός έδρας ματς με την Άρσεναλ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα... έχασαν και μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου ανέβασαν στροφές και ισορρόπησαν το ματς.

Μάλιστα, στο 13' έχασαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Μιραλάς έκανε το σουτ εντός περιοχής, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά δεν είχε φάσεις. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 30' και πάλι για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζιμπούρ με κεφαλιά γύρισε την μπάλα για τον Μοντέστο, ο οποίος σε κενή εστία, αφού ο Βαιντενφέλερ είχε κάνει λάθος έξοδο, αλλά πέφτοντας πλάσαρε άουτ! Όσο πέρναγε η ώρα οι φιλοξενούμενοι πίεζαν όλο και περισσότερο και στο 43' έφθασαν μία... ανάσα από την ισοφάριση. Από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας και κεφαλιά του Μέλμπεργκ, η μπάλα έφυγε άουτ, αφού πρώτα χτύπησε στο χέρι του Χούμελς. Ο διαιτητής όμως δεν είδε την παράβαση και αντί να δώσει πέναλτι, άφησε λανθασμένα το ματς να συνεχιστεί. Έτσι λοιπόν το ημίχρονο έληξε 1-0...


Οι φάσεις και το... δώρο του Χολέμπας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 47' έχασε την πρώτη του ευκαιρία, όταν ο πορτιέρο της Ντόρτμουντ έδιωξε δύσκολα με γροθιές το σουτ του Χολέμπας έξω από την περιοχή. Η απάντηση των Γερμανών ήταν άμεση, με δύο σουτ του Λάιτνερ, που δεν δυσκόλεψαν όμως τον Μέγιερι και ένα δοκάρι στο 60'! Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Χολέμπας, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Μέγιερι χωρίς να κοιτάξει. Ο Λεβαντόφσκι κινήθηκε γρήγορα και έκλεψε προ του Μέγιερι, έκανε και το σουτ σε κενή εστία από πλάγια θέση, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Ο Χολέμπας πάντως... διόρθωσε το λάθος του με μία καλή ευκαιρία στο 63', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Φουλ επίθεση, αλλά... τζίφος!

Μετά το 70' ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, καθώς η Ντόρτμουντ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι Γερμανοί έπαιζαν σωστά άμυνα και... χτυπούσαν στην αντεπίθεση. Οι Πειραιώτες είχαν χώρο, όμως δεν έκαναν ευκαιρίες. Στο 80' μάλιστα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε στο ματς και τον Πάντελιτς αντί του Ιμπαγάσα, έπαιξε φουλ επίθεση, όμως με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 92', δεν απείλησε και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε. Τσάμπα ήττα...
Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Κελ, Λάιτνερ (85’ Σαντάνα), Γκέτσε (67’ Καγκάβα), Γκρόσκροϊτς, Πέρισιτς (75’ Μπλαζικόφσκι), Λεβαντόβσκι
Ολυμπιακού: Μέγιερι, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Μαρκάνο (68’ Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (59’ Μακούν), Ιμπαγάσα (78’ Παντελιτς), Χολέμπας, Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: