Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αν αποτύχει και αυτός, ποιος;

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την απόφαση του Άρη να προσλάβει τον Μίχαλ Πρόμπιερζ στην τεχνική ηγεσία των «κιτρίνων».
Αν αποτύχει και αυτός, ποιος;
Η επιλογή του Μίχαλ Πρόμπιερζ συνιστά ρίσκο. Όχι άδικα. Δεν έχει το μέγεθος του Εκτορ Κούπερ, το ειδικό βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς, την προπονητική εμπειρία του Κίκε Ερνάντεθ αν θέλετε, για να αναφέρω τρεις ενδεικτικές περιπτώσεις προπονητών στους οποίους στράφηκε ο Αρης την τελευταία πενταετία.
Προέρχεται από μια χώρα από την οποία σπανίως… ακόμη και ποδοσφαιριστές επιλέγουν οι κίτρινοι και από ένα πρωτάθλημα αντι-εμπορικό. Οι ομάδες που δούλεψε στην Πολωνία είναι όλες μικρομεσαίες. Άρα δεν έχει προηγούμενη εμπειρία σε πάγκο μεγάλης ομάδας. Πολλώ δε που ο πάγκος του Άρη έχει πολλές ιδιαιτερότητες και το χαρακτήρα του ηλεκτρικού, για να μην μιλήσω για τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια που ουσιαστικά… έδιωξαν τον Τσιώλη.
Τα ερωτηματικά λοιπόν πολλά. Αντίθετα οι επιλογές της διοίκησης ελάχιστες. Όσες πόρτες κι αν χτύπησε εισέπραξε όχι. Ποιος μεγάλος ευρωπαίος προπονητής δέχεται να έρθει να δουλέψει στην σπαρασσόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα, ακόμη και αν πάρει διασφαλίσεις για τα χρήματά του;
Ο μόνος που είπε αμέσως ναι ήταν ο Πρόμπιερζ. Από την αρχή στη λίστα βέβαια, αουτσάιντερ που μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε ακλόνητο φαβορί και από την περασμένη Πέμπτη προπονητής του Άρη. Παραλαμβάνει μια ομάδα με τέσσερις βαθμούς, δίχως νίκη στο πρωτάθλημα με αγωνιστικές αδυναμίες που… βγάζουν μάτι.
Ουσιαστικά δηλαδή αποτελεί την τελευταία ελπίδα των ανθρώπων του Άρη για να βγει το κάρο από την λάσπη αφού αν αποτύχει κι αυτός τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες σε όλα τα επίπεδα. Άπαντες ποντάρουν στην εργατικότητά του, στην φοβερή όρεξή του να πετύχει, στην μεθοδικότητά του, την πίστη του στο γερμανικό μοντέλο το οποίο ασπάζεται και συνεπάγεται πειθαρχία και πολύ δουλειά. Λέξεις που απουσίαζαν από τον Αρη τους τελευταίους μήνες.
Ο ίδιος μιλώντας στην Πολωνία παραδέχτηκε ότι αν δεν ήταν η οικονομική κρίση, αυτός δεν θα ήταν τώρα προπονητής στον Άρη και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και στον Άρη. Δίχως τα έσοδα από την Ευρώπη, οι κίτρινοι προσπάθησαν να πετύχουν τον ιδανικό συνδυασμό. Δηλαδή και σχετικά προσιτό στο οικονομικό προπονητή και εξελίξιμο. Πακέτο που διαθέτει ο Πρόμπιερζ μαζί με την τρέλα που χρειάζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα για να αφυπνιστεί. Ειλικρινά έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, δεν ξέρω ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι. Όπως αδυνατώ να σκεφτώ ποιος θα είναι σε περίπτωση που κι αυτός δεν τα καταφέρει…
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: