Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο σταρ Σισέ έγινε... στρατιώτης!!

Για να αντικατασταθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ κατά τη διετία που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό έπρεπε είτε να έχει κριθεί το παιχνίδι είτε να δηλώσει ο ίδιος αδυναμία...
Ο σταρ Σισέ έγινε... στρατιώτης
Ογδόντα εννέα παιχνίδια είχε σε όλες τις διοργανώσεις με το τριφύλλι στο στήθος, αλλά μόλις 9 φορές έγινε αλλαγή.
Αυτός ο σταρ, όμως, δεν είχε πρόβλημα να μεταλλαχθεί σε «στρατιώτη» της Λάτσιο. Ηδη έχει δει το νούμερο της φανέλας του στο φωτεινό πίνακα που σηκώνει ο τέταρτος διαιτητής σε τέσσερα ματς του Καμπιονάτο, αλλά δεν δυσανασχέτησε.
Στον τελευταίο αγώνα, μάλιστα, με την Πάρμα επιδίωξε χειραψία με τον προπονητή του Εντι Ρέι, παρότι ο τελευταίος είχε γυρισμένη την πλάτη του εκείνη τη στιγμή... Αυτή η στάση του λοιπόν (λίγα λεπτά πριν πετύχει το νικητήριο γκολ η Λάτσιο) αποτέλεσε αφορμή για να επιδαψιλέψει επαίνους για τον 30χρονο Γάλλο επιθετικό η «Corriere dello Sport».
«Κύριος ο Σισέ, μία χειρονομία άλλης εποχής» ήταν ο τίτλος της ιταλικής εφημερίδας, που ολοκληρώνει το κείμενο με την επισήμανση «κύριος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι...». Μιλάμε δηλαδή για υμνολόγιο αφιερωμένο στον Σισέ.
Οπως σημειώνεται ακόμη, «δέχεται αποφάσεις προπονητή χωρίς καμία νευρικότητα, χωρίς να κάνει γκριμάτσες. Εδειξε ότι είναι και ευγενικός άνθρωπος τη στιγμή που η ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από βρισιές ποδοσφαιριστών κάθε φορά που γίνονταν αλλαγή».
Το παράδειγμα πάντως που ανέφερε ενδεικτικά η εφημερίδα δεν ήταν και τόσο... νωπό, αφού γύρισε 17χρόνια (!) πίσω για να θυμίσει ότι ο Ρομπέρτο Μπάτζο είχε χαρακτηρίσει «τρελό» τον Αρίγκο Σάκι, όταν είχε αντικατασταθεί σε αγώνα του Μουντιάλ το 1994 στις ΗΠΑ...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: