Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η επιβράβευση του Βελλίδη!!

Σάββατο βράδυ στο «Κλ. Βικελίδης», λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ντέρμπι Αρης - Ολυμπιακός. Οι συνθέσεις μοιράζονται στα δημοσιογραφικά θεωρεία και η ανάγνωση της ενδεκάδας του Αρη, προκαλεί σοκ! Γράφει ο Παναγιώτης Στεφάνου.
Η επιβράβευση του Βελλίδη
Το όνομα πάντως που λάμπει δια της απουσίας του, δεν είναι άλλο από του Μάρκου Βελλίδη. Εντελώς απροσδόκητα και ανεξήγητα ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής της ομάδας μένει στον πάγκο. Παγωμάρα...
Απαντες αδυνατούσαν να πιστέψουν πως η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν του προπονητή, Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Ασφαλώς είναι ο άνθρωπος που κατήρτισε την ενδεκάδα, όμως όπως απεδείχθη οι άνθρωποι τους οποίους ρώτησε, προκειμένου να σχηματίσει άποψη και να λάβει τις τελικές του αποφάσεις, αν μη τι άλλο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος στον Αρη που να μην έχει παραδεχθεί πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν πέρα για πέρα αποτυχημένη. Όχι γιατί ο Γιακούποβιτς δεν ήταν καλός, όχι γιατί ο Ελβετός ήταν φανερά έξω από τα νερά του (ντεμπουτάριζε άλλωστε με τη νέα του ομάδα), όχι γιατί ευθύνεται ο ίδιος για την ήττα της ομάδας . Προς Θεού.
Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους γκολκίπερς της περυσινής περιόδου, για μια καινούρια μεταγραφή που προσθέτει αίγλη στον Αρη, για έναν παίκτη που αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Ολό αυτά όμως δεν σημαίνουν πως εδικαιούτο θέση βασικού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Δεν βγάζεις έναν τερματοφύλακα που είναι στο φόρτε του, που αποτελεί μια ομάδα μόνος του, που εν πάσι περιπτώσει χτυπά την πόρτα της εθνικής Ελλάδας! Είναι λάθος. «Καις» με αυτό τον τρόπο το μεγαλύτερο, αυτή τη στιγμή, περιουσιακό σου στοιχείο (διότι το συμβόλαιο του Σηφάκη οσονούπω ολοκληρώνεται) και παράλληλα δεν κάνεις καλό και σε μια σημαντική μεταγραφή σου, όπως είναι ο Γιακούποβιτς. Διότι, ποιος αλήθεια πιστεύει πως παίζοντας ο Ελβετός σε αυτό το ματς, ωφελήθηκε πραγματικά τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα;
Επαναλαμβάνω πως ευθύνη του Πρόμπιερζ δεν υπάρχει. Ισως απλά θα έπρεπε να είχε ρωτήσει άλλους απ΄ αυτούς που ρώτησε ή στην τελική να μη ρωτήσει κανέναν, στηριζόμενος αποκλειστικά σε αυτά που έβλεπε όλο το προηγούμενο βράδυ στα dvd που του είχαν παραδώσει οι διοικούντες, με παιχνίδια του Αρη.
Διότι αν είναι να ρωτά και να παίρνει απαντήσεις του στυλ: «Βάλε τον Γιακούποβιτς γιατί είναι ψηλότερος από τον Βελλίδη», τότε σταματά κανείς να ασχολείται…. Το οξύμωρο είναι πως παρ' ότι ο Βελλίδης δεν αγωνίστηκε, είναι πρώτο θέμα στις συζητήσεις των φιλάθλων του Αρη και αυτό από μόνο του αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν ποδοσφαιριστή.
Υ.Γ: Ο Γιάννης Πλαβούκος ήρθε στον Αρη με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Εντάχθηκε στο τιμ του Σάκη Τσιώλη και ξεκίνησε δουλειά στη μεγαλύτερη ομάδα της εώς τώρα καριέρας του. Όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα (βαθειά μέσα του), προκειμένου να βοηθήσει τον Αρη και τους τερματοφύλακές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αυτοκριτική πάντα βοηθά...
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: