Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο"

Ο Σάκης Τσιώλης παρουσιάστηκε και επίσημα από την δίοικηση του Αστέρα Τρίπολης, τόνισε ότι σε λίγο καιρό οι Αρκάδες θα παίζουν καλό ποδόσφαιρο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από τον Άρη.
"Θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο"
«Είχαμε προσπαθήσει καιρό να συνεργαστούμε με τον Αστέρα, μετά από 36 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν ασχολούμαι με μικρή και μεγάλη ομάδα, οπότε το δύσκολο πρόγραμμα του Αστέρα δεν με φοβίζει», δήλωσε αρχικά ο νεός τεχνικός του Αστέρα και πρόσθεσε:

«Παρακολουθώ τον Αστέρα. Εκεί που δεν υπολογίζεις, παθαίνεις ζημιές. Πάντα θέλουμε τους 3 βαθμούς. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση διοίκησης-προπονητή. Σε βάθος χρόνου θα υπάρχει επιτυχία. Συγχαρητήρια στον Στάικο και τους παίκτες για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν νίκη που βοήθησε για ένα καλύτερο κλίμα».

Στη συνέχεια ο Σάκης Τσιώλης δέχτηκε διάφορες ερωτήσεις για το σύστημα που θα εφαρμόσει στους Αρκάδες, για τους επιθετικούς της ομάδας και την φυγή του από τον Άρη.

«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 3-4 συστήματα που αλλάζουν, δεν μπορούμε να είμαστε μονότονοι», είπε ερωτηθείς για το σύστημα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στη νέα του ομάδα.

Όσο για το "ναι" στην προσφορά του Αστέρα, τόνισε: «Ο λόγος που είμαι εδώ είναι το υλικό που έχει ο Αστέρας. Δεν έχει ρυθμό η ομάδα λόγω των συχνών διακοπών. Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Το πού θα φτάσουμε έχει να κάνει με το πως θα τελειώσουμε τον πρώτο γύρο».

Για το τι έφταιξε και αποχώρησε από τον Άρη, υπογράμμισε: «Με τον Άρη είχαμε πρόβλημα ρυθμού λόγω προετοιμασίας. Είχαμε κάνει 3 μήνες προετοιμασίας. Ήταν δύσκολο. Δεν βγάζω τις ευθύνες μου. Κάποια ματς τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είμαστε στην 5αδα. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης για τον Αστέρα ο Άρης».

Για το ρόστερ και τους γνώριμούς του από τον Ολυμπιακό Βόλου, δήλωσε: «Έχουμε 36 παίκτες. Πρέπει πρώτα να αξιολογήσουμε το ρόστερ. Για το σκοράρισμα δεν είναι μόνο θέμα επιθετικοί. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες και να έχουμε και παίκτες που θα τελειώνουν τις φάσεις. Οι Σολάκης, Μπρέσκα, Περόνε και Ροζέριο είναι παίκτες που μπορούν να τελειώνουν τις φάσεις».

Για το συμβόλαιό του, ξεκαθάρισε: «Η διάθεση και πρόθεση των μεγαλομετόχων ήταν να κάνουμε συμβόλαιο για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά όσες φορές έχω μιλήσει για μεγάλα συμβόλαια υπήρχαν προβλήματα. Ούτε εγώ έχω πρόθεση να φύγω, ούτε εσείς αν πάω καλά να με διώξετε. Πρέπει να δούμε το τώρα. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλες τις ομάδες εκτός από 2. Η μία είναι ο Αστέρας. Εδώ υπάρχουν εγκαταστάσεις και ιδανικό κλίμα για να δουλέψω. Αν ήταν καλοκαίρι θα σας έλεγα τον αριθμό για ένα ιδανικό ρόστερ. Δεν είναι μόνο η συνοχή μέσα στο γήπεδο αλλά και η διαχείριση 36 διαφορετικών χαρακτήρων».

Σε ερώτηση για το τι γνωρίζει για την ομάδα της Τρίπολης, απάντησε: «Έχουμε κάνει 5 προετοιμασίες μαζί με τον Αστέρα στον Καρπενήσι. Ζηλεύαμε την οργάνωση τους και το υλικό τους».

Kλείνοντας, αναφέρθηκε και στους συνεργάτες του: «Κοσμάς Στράτος, παλιός πρωταθλητής στίβου. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, πέρα από σπουδαίος επαγγελματίας. Γιώργος Χερίδης θα είναι ο δεύτερος συνεργάτης μου. Θα είναι και ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με τις ακαδημίες, όπως και ο Στάικος. Επίσης είναι ο Λάζαρος Κυριλίδης που είναι πάντα δίπλα μου. Κάτι σαν τεχνικός σύμβουλος. Το νέο μέλος που προστίθεται φέτος είναι ο γιός μου ο Βαγγέλης Τσιώλης. Τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα φέτος και θα κάνει τον σκάουτερ. Αυτό θα είναι το τιμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: