Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

"Διαμάντι της Ελλάδας"

Παρόλο που βρίσκεται εκτός δράσης, λόγω του τραυματισμού του, ο Σωτήρης Νίνης δεν έχει ξεχαστεί! Ισπανικό δημοσίευμα κάνει κολακευτικά σχόλια για τον Έλληνα άσο του Παναθηναϊκού.
"Διαμάντι της Ελλάδας"
Στη στήλη της "Marca" με τον τίτλο "Με το εξωτερικό", φιλοξενείται αφιέρωμα για τον Σωτήρη Νίνη, το οποίο αναφέρεται με πολύ κολακευτικά λόγια στον παίκτη του Παναθηναϊκού.
"Είναι ένα από τα διαμάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναμένεται να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα επόμενα χρόνια. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει ακόμα δείξει την απαραίτητη διάρκεια που χρειάζεται για να... ξεπεταχτεί, αλλά ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων θεωρούν τον Σωτήρη Νίνη έναν παίκτη που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά", είναι το αρχικό σχόλιο.
Στη συνέχεια, τονίζεται: "Αυτός ο 21χρονος νεαρός, είναι ήδη 'βετεράνος', αν σκεφτεί κανείς την μεγάλη του εμπειρία με έναν σημαντικό σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός. Η ελληνική ομάδα υπολογίζει στον Νίνη από την περίοδο 2003 και έπειτα από οκτώ χρόνια είναι ένα από τα βαρόμετρα της αθηναϊκής ομάδας. Έχουν πολλές ελπίδες για αυτόν τον μέσο, ο οποίος παίζει ως εξτρέμ".
Επίσης, σχολιάζεται και η πορεία του, αλλά και ο φετινός τραυματισμό του: "Η κίνησή του, καθώς και ο τρόπος που βλέπει το παιχνίδι χαρακτηρίζουν το Σωτήρη Νίνη, ο οποίος έχει λάμψει σε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε τραβήξει τα βλέμματα στο ματς του Παναθηναϊκού στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη χρονιά. Οι τραυματισμοί έχουν περιορίσει την εξέλιξη του Έλληνα ποδοσφαιριστή και φέτος έχει παίξει μόνο για 11 λεπτά".
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος ανέδειξε τον Νίνη: "Ο Ισπανός τεχνικός, Βίκτορ Μουνιόθ, ο οποίος το 2006 είχε αναλάβει τον Παναθηναϊκό, ήταν εκείνος που του έδωσε την δυνατότητα να παίξει στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 16 ετών. Από εκείνη τη στιγμή, μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν έχουν σταματήσει να ακολουθούν τα ίχνη του". 
Όσο για τη κλήση του στην Εθνική Ελλάδος, η "Marca" γράφει: "Σε ηλικία 18 ετών και έχοντας πριν περάσει από τις μικρότερες ομάδες, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας. Ήταν στην αποστολή που ταξίδεψε στην Νότια Αφρική το 2010, αλλά δεν είχε την εμπιστοσύνη του Ότο Ρεχάγκελ. Η Ελλάδα δεν πέρασε από την φάση των ομίλων και η απόδοση του Νίνη ήταν η εξής: Δεν έπαιξε απέναντι στην Νότια Κορέα, με την Νιγηρία μπήκε στο 79` και απέναντι στην Αργεντινή στο 54`. Συνολικά, 47 λεπτά στο Παγκόσμιο Κύπελλο".
"Την περίοδο 2007 και 2010 πήρε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η ποιότητά του δεν συναντάται κάθε μέρα. Πολύ προσοχή στον Σωτηρη Νίνη...", καταλήγει το αφιέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: