Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Φρούδες ελπίδες και... Πρωτοδικείο!!

Η διακοπή του πρωταθλήματος και η ορισμένη για την προσεχή Τρίτη επαναληπτική γενική συνέλευση της ΑΕΚ μοιραία στρέφουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στα διοικητικά και μετοχικά ζητήματα του συλλόγου. Γράφει η Βίκυ Σιώρη.
Φρούδες ελπίδες και... Πρωτοδικείο
Αλλωστε, εδώ και αρκετό καιρό τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο και το μόνο που απομένει είναι το πότε θα γίνει το κραχ, που είτε θα σημάνει την εξεύρεση κάποιας λύσης είτε θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα του Πρωτοδικείου για το σύλλογο, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καταδικαστικό.
Οπως κι αν έχει, πάντως, την ευθύνη για οποιοδήποτε από τα δύο ενδεχόμενα θα κληθούν να την αναλάβουν οι Νοτιάς και Παππάς. Ητοι, είτε αυτοί οι δύο θα δώσουν λύση στο οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο είτε θα αναλάβουν την ευθύνη να στείλουν την ΠΑΕ σε διοίκηση Πρωτοδικείου, αποχαιρετώντας μια και καλή το σύλλογο, κάτι που θα φανεί μέχρι τη γενική συνέλευση που πιθανότατα θα πάρει νέα αναβολή για τα τέλη Νοέμβρη. Πάντως, παρ' όλο που οι Νοτιάς και Παππάς επιλέγουν να μη βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, φροντίζουν έστω και παρασκηνιακά να βρουν μια λύση.
Ηδη ο πρώτος εδώ και αρκετό καιρό έχοντας ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ κινεί τις διαδικασίες για να... καθίσει εκ νέου στο ίδιο τραπέζι την ομάδα του 2004. Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες τόσο οι αντιστάσεις των πρώην μετόχων για νέα συζήτηση με «κιτρινόμαυρο» περιεχόμενο κάμπτονται. Η πλευρά Νικολαΐδη φαίνεται να μην είναι αρνητική και όλα δείχνουν πως θα συμπαρασύρει και τον Πόλυ Χατζηιωάννου σε θετική απόκριση, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι (Παππάς, Θανόπουλος, Κανελλόπουλος, Κούλης) δείχνουν πιο διαλλακτικοί στο ενδεχόμενο να συζητήσουν εκ νέου με τον Νοτιά.
Και να συμβεί όμως το πολυπόθητο reunion, δύσκολα φαίνεται πως θα προκύψει κάποια λύση. Αλλωστε, η ουσία δεν βρίσκεται στο να καθίσουν εκ νέου οι πρώην μέτοχοι το ίδιο τραπέζι, αλλά στο τι θα πουν. Και όσο οι εγωισμοί και οι πάγιες θέσεις του να πληρώσουν οι Νοτιάς και Παππάς τις διοικήσεις τους (Θανόπουλου και Αδαμίδη αντίστοιχα) εμμένουν τόσο η ΑΕΚ θα παραμένει εγκλωβισμένη και θα αναζητά μάταια φως στο τούνελ.
Αλλωστε, κανείς δεν δείχνει διάθεση να χρηματοδοτήσει εκ νέου το σύλλογο -υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βάλουν ένα μικρό ποσό για να καλυφθούν κάποια από τα τρέχοντα έξοδα-, με τις πιθανότητες να οδηγηθεί ο σύλλογος σε διοίκηση Πρωτοδικείου να αυξάνονται διαρκώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο παραιτηθείς Σταύρος Αδαμίδης να βρει κάποιον επιχειρηματία για να μπορέσει να παραμείνει στον προεδρικό θώκο.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: