Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οδηγούν τη νεολαία σε μαρασμό!!

Η επιτυχία του Ολυμπιακού, όπως και αυτές της εθνικής ομάδας όταν έρχονται, μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δικαιολογημένα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Οδηγούν τη νεολαία σε μαρασμό
Παράλληλα με αυτές, όμως, συμβαίνουν κι άλλα γεγονότα πολύ πιο σημαντικά, που δυστυχώς περνούν σχετικά απαρατήρητα.
Αναφέρομαι στην εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο ελληνικός αθλητισμός, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Εχουμε λοιπόν από τη μία πλευρά τον Ολυμπιακό, που χάρη στα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ και το παχύ πορτοφόλι του κ. Μαρινάκη είναι μια εύρωστη ΠΑΕ που κυριαρχεί στην Ελλάδα και διακρίνεται και στην Ευρώπη και από την άλλη το ελληνικό ποδόσφαιρο που κινείται μεταξύ ζωής και θανάτου. Καλές κι ευπρόσδεκτες οι επιτυχίες των «ερυθρόλευκων» αλλά τι αντίκρισμα έχουν στο εθνικό ποδόσφαιρο; Κανένα απολύτως.
Πίσω από αυτήν τη φαντασμαγορική βιτρίνα, έχουμε ομάδες που εξαφανίζονται, πρωταθλήματα χωρίς τον αριθμό των ομάδων που προβλέπει η προκήρυξή τους ή που ξεκινάνε με δεκαέξι ομάδες και τελειώνουν με δώδεκα. Εγραφα προ ημερών ότι εδώ και πολύ καιρό ο ΟΠΑΠ απαξιεί να δώσει στη δημοσιότητα πού καταλήγουν τα τεράστια ποσά που εισπράττει από τον τζόγο.
Ο κ. Μπιτσαξής αποκάλυψε ότι τα χρήματα που διατίθενται για τον αθλητισμό μειώθηκαν κατά 51%! Η συνέπεια αυτών των περικοπών είναι να κλείνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, να μην μπορούν να λειτουργήσουν ομοσπονδίες και να ματαιώνονται διοργανώσεις αθλητικών γεγονότων και η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών ή ομάδων σε αντίστοιχες διεθνείς.
Πρόκειται για εγκληματική αδιαφορία των κρατικών λειτουργών προς τον αθλητισμό, που δείχνει ότι δεν έχουν συναίσθηση της τεράστιας σημασίας που έχει η άθληση για τα παιδιά και τους νέους. Προφανώς τη θεωρούν πολυτέλεια που πρέπει να θυσιαστεί σ' αυτούς τους καιρούς της οικονομικής κρίσης.
Το μέλλον της χώρας δεν υποθηκεύεται μόνο από τις σπατάλες σε χρήματα και υλικά αγαθά, αλλά πολύ περισσότερο με την αποστέρηση της νεολαίας από την αθλητική και πνευματική παιδεία της. Δυστυχώς όμως αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι ικανοί να αντιληφθούν ούτε αυτό το στοιχειώδες.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: