Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πέντε ερωτήματα από την «Αρης-Ενότητα» με αφορμή την αγωγή



aris-enotita-620x350Ο συνδυασμός «Άρης-Ενότητα» με αφορμή την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φίλων Άρη από τους Λάμπρο Σκόρδα και Ισαάκ Ξανθόπουλο πήρε θέση με μακροσκελή ανακοίνωσή του και θέτει πέντε ερωτήματα, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στο σάιτ του συνδυασμού.

«Με αφορμή την αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ από δύο μέλη του Σωματείου, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα κάτωθι:

 Σε ότι αφορά το συνδυασμό μας, θα επαναλάβουμε ότι κατά την περίοδο πριν τις εκλογές, πέρα από τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, τα οποία ζητήσαμε και δεν λάβαμε, δεν λάβαμε ούτε τους εκλογικούς καταλόγους όταν τους ζητήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης, γεγονός το οποίο δημοσιοποιήσαμε στους φιλάθλους του ΑΡΗ. Μετά τις εκλογές ζητήσαμε από το Διοικητικό Συμβούλιο τον κατάλογο των μελών, τον οποίο επίσης αρνήθηκαν να μας δώσουν, ανακοινώνοντας μας την απόφαση αυτή στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιουνίου.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα έχουμε συγκεντρώσει ένα ογκώδες υλικό, έντυπο και ηχητικό, βάσει του οποίου θα μπορούσαμε να προβούμε σε δεκάδες μηνύσεις και αγωγές προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τις ύβρεις, τις προσβολές και την κοροϊδία που κατά κόρον και εξακολουθητικά δεχτήκαμε. Αποφασίσαμε να μην προβούμε σε καμία δικαστική ενέργεια αφενός γιατί δεν επιθυμούσαμε να προσβάλουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και να χαρακτηριστούμε «εκδικητικοί» και αφετέρου γιατί οι δικαστικές αίθουσες δεν είναι για μας ο δρόμος για αλλαγές στον ΑΡΗ.

Σχετικά με την κατατεθείσα αγωγή, δηλώνουμε αναρμόδιοι να την κρίνουμε. Ασκήθηκε ένα νόμιμο δικαίωμα από τα μέλη και κανένας δεν μπορεί να παραιτήσει το οποιοδήποτε μέλος από τα δικαιώματα του. Για τη νομιμότητα του αιτήματος της αγωγής αρμόδια πλέον είναι τα Δικαστήρια. Ωστόσο, μας έχει προκαλέσει εντύπωση η αντιμετώπιση του θέματος της αγωγής από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΦΑ και προκύπτουν ερωτήματα μέσα από τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ και της ανακοίνωσης του φορέα.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

1.     Είναι όλα τα μέλη του Σωματείου της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ ισότιμα; Έχουν όλα τα μέλη την ίδια δυνατότητα πρόσβασης στα στοιχεία του Σωματείου; Αν ναι, τότε γιατί αρνηθήκατε τη χορήγηση αυτών των στοιχείων και φτάνουμε σε σημείο να κατατίθενται αγωγές εναντίον σας;

2.     Μετά την παραλαβή της αγωγής από τον δικαστικό επιμελητή, ήρθατε σε επαφή με τα δύο μέλη ή με τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους προκειμένου να επιτευχθεί κάποια συμφωνία και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις ώστε να αποφευχθεί η δυσάρεστη δημοσιότητα ή προτιμήσατε να ετοιμάσατε αμέσως μία ανακοίνωση;

3.     Για ποιον λόγο δημοσιοποιήσατε τη συγκεκριμένη αγωγή, σε μια περίοδο που το ηθικό των φιλάθλων μας άρχισε επιτέλους να αναπτερώνεται;

4.     Γιατί εξακολουθείτε να μη σέβεστε κανέναν από όσους έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σας και συνεχίζετε τις προσωπικές σας κόντρες με άλλα μέλη, ξεχνώντας τον θεσμικό ρόλο που κατέχετε; Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις, κατά τις οποίες επιτρέπατε τους λεκτικούς προπηλακισμούς εναντίον μελών του Σωματείου, καθώς και εναντίον μας στη Συνέλευση του Ιουνίου.

5.     Είστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των συνειδητοποιημένων μελών της Λέσχης; Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός έγινε από τον κύριο Νικολαΐδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην τελευταία Συνέλευση, κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση για καταστατικές αλλαγές, οι συμμετέχοντες ήταν 512. Είστε ικανοποιημένοι από αυτόν τον αριθμό; Εμείς δηλώνουμε απογοητευμένοι.

Και συνεχίζουμε με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές, και πιο συγκεκριμένα με την προσφυγή ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ διεκδικεί ένα σεβαστό ποσό από την περσινή χρονιά.

Τίθενται σοβαρά ζητήματα από αυτή την προσφυγή. Αρχικά τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Διοίκησης σχετικά με τις δηλώσεις που έκαναν κάποια μέλη της. Σύμφωνα με τον κύριο Σαρρή και τις δηλώσεις που έκανε σε παρέμβασή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας, όλοι οι παίκτες ήταν πληρωμένοι κανονικά. Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν, καθώς, σύμφωνα με την προσφυγή που κατατέθηκε, αποδεικνύεται πως η ΠΑΕ οφείλει χρήματα σε ποδοσφαιριστή από την περσινή χρονιά. Είναι άραγε ο μόνος;

Γιατί έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο κύριος Σαρρής; Γνώριζε ο ίδιος ως μέλος της Διοίκησης ότι οι παίκτες ήταν απλήρωτοι ή είχε διαφορετική ενημέρωση; Ή μήπως ο ποδοσφαιριστής που έκανε την προσφυγή είναι πληρωμένος και διασύρει το όνομα του Συλλόγου;

Ο δε Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δήλωνε στη Συνέλευση ότι η τελευταία χρήση θα έχει κέρδη προ φόρων πάνω από 700.000 €. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε κέρδη και να έχουμε και απλήρωτους ποδοσφαιριστές; Η δική μας λογική αδυνατεί να το κατανοήσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης γνώριζε τίποτα για το θέμα, ή για οποιοδήποτε άλλο παρόμοιας υφής θέμα τυχόν υπάρχει; Αν γνώριζε, τι έκανε γι’ αυτό; Γιατί δεν μας ενημέρωσε προεκλογικά; Γιατί δεν ενημέρωσε τα μέλη της Λέσχης; Τι έλεγχο έκανε και τι μας παρουσίασε τελικά στη Γενική Συνέλευση;

Τέλος, έχει πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΦΑ έλεγχο για τον φετινό προϋπολογισμό της ομάδας; Γνωρίζει εάν και κατά πόσο αυτός είναι εφαρμόσιμος; Έχει ελέγξει αν οι κινήσεις της Διοίκησης συνάδουν με τις περσινές πολύ σωστές επισημάνσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης; Γνωρίζει πόσο είναι το μπάτζετ της ομάδας; Και αν ναι, πότε σκοπεύει να μας ενημερώσει;

Καλούμε τη Λέσχη να ενημερώσει τα μέλη και τους φιλάθλους του ΑΡΗ για την κατάσταση που επικρατεί και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τις όποιες φωνές ακούγονται σαν «γραφικές» και «ενοχλητικές». Η απαξίωση των μελών μόνο αρνητικές συνέπειες έχει στην εικόνα της Λέσχης.

Καλούμε επίσης τη Λέσχη να επιδεικνύει τα αντανακλαστικά που επέδειξε στο θέμα της αγωγής σε σημαντικότερα ζητήματα, σε θέματα που «καίνε» τον Σύλλογο στην παρούσα φάση και όχι σε αγωγές που θα συζητηθούν και θα τελεσιδικήσουν μετά από χρόνια.

Τελειώνοντας, καλούμε τον κόσμο να ανανεώσει από την 1η Ιανουαρίου τη συνδρομή του στο Σωματείο. Προτρέπουμε επίσης και όλους όσους δεν είναι μέλη, να προσέλθουν, να εγγραφούν στη ΛΦΑ, να καταθέσουν την άποψή τους, να απαιτήσουν όσα δικαιούνται και να επηρεάσουν τις εξελίξεις με την παρουσία τους και τη δράση τους.

Ο μεγάλος ΑΡΗΣ δεν μπορεί παρά να βγει νικητής όταν όλοι σταθούμε δίπλα του, με τόλμη, ζήλο και παρρησία και όταν θα γνωρίζει επακριβώς τι έχει να αντιμετωπίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: